Célorientált stratégiák tartalmaidhoz: Így csináld jól

Célorientált stratégiák tartalmaidhoz: Így csináld jól

Célorientált tartalom: Modern stratégia az organikus forgalom és a konverziók növelésére

Ma a "modern stratégia" azt jelenti, hogy képes lehetsz frissíteni SEO stratégiád, hogy mindig igazodj a Google változó algoritmusához. A keresőmotorok rangsorolásának piaca annyira versenyképes, hogy folyamatosan gondolkodnod kell azon, hogyan frissítheted taktikád a jelenlegi helyzethez.
Célorientált stratégiák tartalmaidhoz: Így csináld jól Célorientált megközelítésünk arról szól, hogy olyan márkát építsünk, amely rezonál a felhasználókkal, és hagyja, hogy a Google algoritmusa észrevegyen. Ha szeretnél Te is organikus forgalmat bevonzani és minél több konverziót, akkor keress meg minket most és elkészítjük hatékony SEO stratégiád!

A márka céljának fontossága

A márka célja kulcsfontosságú az üzleti élet számára, de sokan nem használják ki az előnyeit, mert nem értik, miről is van szó valójában.
A márka célja az, hogy rezonáljon valamivel, ami a közönséged érdekli, és ezt kiemelhesd üzeneteidben. A történetmesélésnek ez a formája természetesen olyan tartalomhoz vezet, amely mind az ügyfelek elkötelezettségét, mind az értékes visszamutató linkeket generálhatja. Ezek a kiváltó okok azok a rangsorolási jelek, amelyeket a Google mesterséges intelligenciája keres. Amint a keresőmotor megállapítja, hogy márkád tekintélyes, a keresőmotorok eredményoldalain (serp) előkelőbb helyre rangsorolja webhelyed.

Célorientált márkaként a következőkre kell tenned:

 • Hozz létre hatásosabb SEO célokat
 • Célzottabb tartalom létrehozása a közönség számára
 • Alakíts ki hasonló gondolkodású partnerkapcsolatokat más szervezetekkel 
 • Emelj ki egy valódi küldetést vagy történetet, amely rezonál az ügyfeleiddel

Célvezérelt tartalomstratégia

A sikeres, célorientált SEO stratégia felépítésének és megvalósításának döntő része a kulcsszókutatással, majd a tartalom létrehozásával kezdődik. Amikor a márka céljának megfelelő tartalmat készítesz, fontos, hogy egyszerre készíts kulcsszó-célzott tartalmat  + brand építő tartalmat.

Kulcsszó szerint célzott tartalom

A tartalom egy részét a kulcsszavak rangsorolása céljából kell létrehozni. A SEO stratégia lényege, hogy olyan tartalmat hozz létre, amely megfelel a felhasználók által keresett lekérdezéseknek.
Ilyenek például a blogcikkek, a gyakori kérdések vagy a landing oldalak, amelyek célzott kulcsszavakat tartalmaznak a forgalom növelése érdekében.

Brand építő tartalom

A legtöbb tartalmat azzal a céllal kell létrehozni, hogy tekintélyt szerezz. Ez a tartalom gondolatvezetőként emel ki téged, rezonál a közönségeddel, és összhangban van a márka céljával. A tartalomnak nem kell mindig a termékéről vagy szolgáltatásáról szólnia – egyszerűen kiemelheted a márka küldetését, értékeit vagy történetét. Sok különböző gondolkodású közönség képes lesz kapcsolódni ehhez, mert ez is összhangban van a céljukkal.
Ilyen például egy kampány aloldala, fóruma vagy PR-oldala a webhelyeden.

Fedezd fel célodat

A célvezérelt tartalom létrehozásának első lépése annak meghatározása, hogy valójában mi a márka célja. Ennek legegyszerűbb módja a márka és az ügyfelek vizsgálata. Szánj néhány percet, és próbáld meg megválaszolni az alábbi kérdéseket. Válaszaid - vagy azok hiánya - megmutatják, hová összpontosítsd célvezérelt SEO erőfeszítéseid.


A márka vizsgálatához határozd meg a következőket:

 • Mi az egyedi értékajánlatod (USP)?
 • Mit helyezel jelenleg előtérbe az üzeneteidben? Mit kezelsz prioritásként?
 • Amikor az emberek a márkádra gondolnak, mit akarsz, hogy gondoljanak?
 • Hány partnered van? Hány partnert szeretnél vagy van szükséged?
 • Mitől egyedi a márka története?
 • Mik a márkaértékeid? Kihasználod őket a marketingben?
 • Mi különböztet meg a versenytársaidtól?


Az ügyfelek vizsgálatához határozd meg a következőket:

 • Mi érdekli az ügyfeleket? 
 • Milyen kérdéseket tesznek fel az ügyfeleid?
 • Miért végeznek aktivitást az ügyfeleid a tartalmaiddal kapcsolatban?
 • Mi zárja le az eladást?
 • Miért szeretik az ügyfelek terméked/szolgáltatásaid?
 • Mely közösségek szeretik a márkádat?
Összefoglalva, az általad létrehozott tartalomnak hatékonyan kell kommunikálnia a márka célját. Az ügyfelek és a partnerek rezonálni fognak üzeneteiddel, és több értékesítést és kapcsolatot generálnak. A célorientált tartalom oktatja az olvasókat, és meggyőzi őket, hogy támogassák célod azáltal, hogy kapcsolatba lépnek veled, vagy megvásárolják valamelyik terméked. A célorientált tartalom létrehozása az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz, hogy bevonzd az ügyfeleket és felkeltsd érdeklődésüket a vállalkozásod iránt.

Főbb tanulságok:

•    Használd ki a márka célját a marketingben, hogy rezonáljon az online fogyasztókkal.
•    Az elkötelezettség erőteljes jele annak, hogy márkád lendületet vesz. 
•    A tartalmadnak rezonálnia kell egy hasonló gondolkodású közösséggel, hogy bizonyítsd tekintélyedet.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok