Bemutatkozás: online marketing tudományos alapokon, a gyakorlatban tesztelve

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Bemutatkozás: kik vagyunk mi?

Marketing Professzorok 1998-óta… a kezdetek

A Marketing Professzorok Online Marketing Ügynökség nem mindig ezt a nevet viselte. Alapítónk Máté Balázs kezdetben az egyetemi PHD tanulmányai mellett, a Deutsch Pefekt Bt-ben foglalkozott marketinggel, majd 200-től Standard-Team névre váltott az ügynökség. Ekkor a marketing mellett a vezetési tanácsadás is igen jelentős bevételt hozott az akkor 3 telephelyes cégnek. 

 

Az online marketing kora

2004-től a Standard-Team kiegészült az Xpedient Tanácsadó Kft-vel, ahol Balázs és társai honlapkészítéssel is elkezdtek foglalkozni. Ekkor vált fontos területté a keresőoptimalizálás. 2006-tól több nagyvállalat illetve multinacionális cég online marketing tanácsadójává illetve honlapkészítőjévé vált a cég, ami ekkor Abfox névre váltott. Az Abfox sok éven keresztül dolgozott a Magyar Villamos Műveknek. a GlaxoSmithKline az Abott, az Égis gyógyszergyáraknak, a Vista utazási irodának a Magyar Pandémiás Bizottságnak és 2010-ig már több, mint 500 KKV-nek. Az online marketing tanácsadáson belül a keresőoptimalizálás volt a fő irányvonal. 

 

A közösségi média marketing kora

A Facebook magyarországi fellendülésével, 2009-től fokozatosan elkezdtük kiépíteni közösségi média jelenléteinket is. Akkoriban még könnyen ment az új követők szerzése, így hamarosan egy több, mint 2 millió követőt kezelő média ügynökséggé váltunk, több, tematikus oldal kiépítésével. Ezek kistáját itt találod A tematikus közösségi média oldalak kialakították saját kis online újság rendszerüket, így a Facebook fénykorában 12 online újságot működtetett az online lapkiadó. A cég ekkor vált komplex, full stack marketing ügynökséggé, amely a honlapkészítéstől kezdve a keresőptimalizáláson és tartalomgyártáson keresztül a közösségi média marketingig minden feladatot el tud látni. Ekkor vettük fel a Marketing Professzorok nevet.

 

Miért Marketing Professzorok?

Alapítónk, Máté Balázs PHD doktori munkájával kezdődött minden. Az üzleti életben is megmaradt tudományos szemlélete, melyet az egész cég átvett. Mind a mai napig kutatunk, publikálunk és együtt dolgozunk több egyetem marketing kutatóival is (Miskolci Egyetem, BGE, MATE). Eredményeinket kutatásunk biztosítja, ennek köszönhető, hogy szinte minden marketinggel kapcsolatos szóra az elsők között jön a Google találati listáján Balázs blogja, a Matebalazs.hu. A Marketing Professzorok cégcsoport vezetői között hosszú éve nincs változás, velünk dolgozik Máté Beatrix, Csonka Nikoletta, Szatmári Szabina és Vida Noémi.


Friss cikkek

SEO nélkülözhetetlen elemei
2022-09-29

A keresőoptimalizálás 5 nélkülözhetetlen eleme

Az online kereskedők folyamatosan azt kutatják, hogy hogyan szerezhetnének még több forgalmat webáruházuk számára. Érdekes módon a keresőoptimalizálás, azaz a SEO gyakran elkerüli a figyelmüket. Ha azonban szeretnél a világ leglátogatottabb webhelyén (Google) megjelenni kínálatoddal, akkor muszáj leszel foglalkozni vele.

Mi azaz off-page SEO? Hogyan alkalmazd?
2022-09-27

Így segíti webhelyedet az off-page SEO

Amikor a keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legtöbb on-page (vagy on-site) SEO feladat magától értetődő. Szükséged lesz egy nagy adag jó minőségű tartalomra, gondosan kiválogatott kulcsszavakra, néhány releváns belső hivatkozásra, és így tovább. De mi a helyzet az off-page SEO-val? Egyáltalán mit takar, és hogyan csinálhatod hatékonyan? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre kapsz választ!

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.


15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!