Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is.
Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely.
Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.
 

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!

1. Optimalizálj mobilokra

Az internetet manapság több felhasználó böngészi okostelefonokról, mint bármilyen más eszközről. Ez azt jelenti, hogy ha nem készíted fel webhelyedet ezekre a látogatókra, akkor temérdek új lehetséges ügyfélről maradsz majd le.
Fontos, hogy a weboldalak elemei (szöveges bekezdések, képek, gombok stb.) minden képernyőméreten megfelelően elférjenek, és automatikusan igazodjanak ahhoz a készülékhez, amelyen éppen megtekintik őket. Ez az úgynevezett reszponzív design, amivel manapaság minden webhelynek rendelkeznie kell.

Egy modern webhely egy okostelefonon is épp olyan könnyedén és gyorsan használható, mint egy laptopon vagy asztali számítógépen. Ne kelljen például jobbra-balra görgetniük a felhasználóknak, hogy megtekinthessenek egy képet, vagy végigolvashassanak egy hosszabb bejegyzést.

Ha webhelyed nem igazodik a mobilról böngésző felhasználók igényeihez, akkor nem sokat gondolkodnak majd, mielőtt visszafordulnak, és máshol keresnek maguknak plasztikai szolgáltatásokat.

 

2. Ügyelj a felhasználói felületre és felhasználói élményre

Meglehet, hogy webhelyed tele van minden fontos információval, amire egy leendő ügyfélnek szüksége lehet, de mi van akkor, ha valaki csak fizetni szeretne? Ha egy felhasználónak több oldalon is végig kellett lépkednie ahhoz, hogy kifizessen egy beavatkozást, akkor előfordulhat, hogy negatív véleményt ír majd szolgáltatásaidról, ami rossz hatással lesz márkaképedre.
Ezért olyan fontos a felhasználói felület (UI) és a felhasználói élmény (UX) gondos kialakítása plasztikai sebészeted webhelyén. A megfelelő elvek követésével egyszerűbbé és gyorsabbá teheted az oldalak közötti navigációt ügyfeleid számára.

Előre ki kell derítened, hogy hogyan használják az emberek webhelyedet, és olyan lépéseket kell kialakítanod, amelyek igazodnak ezekhez a folyamatokhoz. Tudd meg, hogy milyen tranzakciók történnek nap mint nap a webhelyen, és biztosíts ezekhez könnyedén fellelhető gombokat a főoldalon.

Kevés dolog csorbítja úgy a felhasználói élményt, mint amikor percekig kell keresni valamit a webhelyen, amit egyetlen kattintással is meg lehetne oldani. Mutasd meg látogatóidnak, hogy fontosnak tartod az idejüket, és nem szeretnéd vesztegetni azt.

Ha indokoltan szeretnéd növelni látogatóid webhelyen töltött idejét, akkor kínálj nekik hasznos vagy szórakoztató lehetőségeket – például egy modellt, amin különféle száj- és orrformákat is megtekinthetnek, és le is tölthetik azt, vagy elküldhetik maguknak emailben.

 

3. Használj hatékony, minimalista stílust

Egyre több webhely használ minimalista designt, mert a jól alkalmazott minimalista stílus akadálymentesség szempontjából is előnyös. Használj visszafogott design és töltsd fel olyan képes, szöveges és egyéb tartalmakkal weboldalaidat, amelyek választ adnak látogatóid kérdéseire.

Próbáld úgy elrendezni weboldalaidat, hogy minél több térköz maradjon a főbb szakaszok között. Csak olyan tartalmakat használj, amelyek tényleg hozzájárulnak az adott oldal mondanivalójához.
Kínálj továbbá egy „GYIK” és „Segítség” oldalt is azoknak a látogatóidnak, akik némi eligazításra szorulnak webhelyeddel vagy szolgáltatásaiddal kapcsolatban. Ezeken válaszold meg a leggyakoribb kérdéseket és kínálj fel minden fontos információt, amire ügyfeleidnek szüksége lehet.

Ügyelned kell arra is, hogy a látogatók gond nélkül, akadálymentesen navigálhassanak webhelyed oldalai között. Ez szintén olyasmi, amit a minimalista stílus megkönnyít, hiszen általában csupán néhány menüelemre és almenüre van szükség, amin könnyebb eligazodni.
A minimalista design jól adja magát a modern webhelyekhez is. A designelemek nem terhelik meg az ember szemét és átláthatóvá teszik a tartalmakat, illetve a navigációt.

 

A webdesign és a SEO kapcsolata

Természetesen még egy igényesen kialakított webhely sem ér sokat, ha nem áll mögötte stabil online marketing. Ehhez első sorban keresőoptimalizálásra (SEO) lesz szükséged, amelynek segítségével láthatóbbá, fellelhetőbbé teheted plasztikai sebészeted webhelyét a Google és hasonló keresőmotorok találatai között.

Az optimalizálás számos különféle technikát foglal magába, beleértve a már említett reszponzív designt, illetve a hasznos tartalmak elkészítését, a kulcsszavak használatát, a technikai optimalizálást, és így tovább.
A megfelelően kivitelezett SEO lehetővé teszi, hogy olyan lehetséges ügyfelek is rátaláljanak sebészetedre, akik nem is hallottak még márkádról, ráadásul pont akkor, amikor az általad is kínált szolgáltatásokra keresnek rá a Google-on.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok