Videómarketingben a jövő, a tartalommarketing átalakulása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Videómarketingben a jövő, avagy a tartalommarketing átalakulása

Máté Beatrix

szerző:
Máté Beatrix

tartalommarketing

A felhasználói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.. Egyre többen hagyják otthon laptopjaikat (asztali számítógépeikről nem is beszélve), hiszen ott lapul zsebükben okostelefonjuk (vagy táblagépük), ami bárhol lehetővé teszi a tartalmak elérését. A digitális technológia ráadásul olcsóbb manapság, mint valaha, így valóban semmi sem korlátozhatja azt, hogy az emberek bármikor, bárhol és bárhogyan felvegyék a kapcsolatot az online tartalmakkal.

Ehhez a változáshoz a tartalommarketingnek is alkalmazkodnia kellett. Manapság csak akkor lehetnek sikeresek a tartalmak, ha azt kínálják, amit a fogyasztók akarnak.

 Szerencsére azonban nem nehéz lépést tartani ezzel a szélsebes változással, ha olyan korszerű technológiákba fektetsz bele, mint például a videómarketing. A mai rohanó világban kevés tartalomtípus képes azt a relevanciát és rugalmasságot biztosítani, amire a fogyasztóknak gyorstempójú életvitelükben szükségük van.

Íme minden, amit a videómarketingről tudnod kell, és hogy miért látják benne egyre többen a tartalommarketing jövőjét

.

Videómarketing számokban

Íme néhány meggyőző statisztikai adat a videók hatékonyságának bizonyítékaként:


•    Becslések szerint 2019-re a videó teszi majd ki az teljes internetes forgalom 80%-át.
•    A marketing emailekben elhelyezett videók 200-300%-kal javíthatják az átkattintási arányt.
•    A landing oldalakon megjelenített videók 80%-kal növelhetik a konverziós arányt.
•    A vásárlók 90%-a találja hasznosnak a termékvideókat a választásnál.
•    A YouTube szerint évente 100%-kal nő a telefonos videó-fogyasztás.
•    Az ügyfelek 64%-a szívesebben vásárol meg egy terméket online, ha előtte megnézett róla egy videót.
•    Az online kereskedők 87%-a használ videós tartalmakat digitális marketing stratégiája részeként.
•    Az emberek internetezéssel töltött idejének egyharmadát a videó nézés teszi ki.
•    A videós hirdetésekre megy el az összes online hirdetés költségvetésének 35%-a.
•    Az üzleti döntésekért felelős személyek 59%-a szívesebben nézne meg inkább egy videót a kérdéses témáról, minthogy elolvasson róla egy blogbejegyzést vagy cikket.
•    Becslések szerint egyetlen percnyi videó 1,8 millió szónak felelhet meg.

 

5 ok, amiért okos döntés videómarketinget használni


Mivel a videómarketing az egyik leggyorsabban fejlődő és leginkább keresett marketing technika, így nem kérdés, hogy minden kereskedőnek és marketingesnek előnye származhat abból, ha alkalmazni kezdi stratégiája részeként. Íme öt indok, ami alátámasztja ezt:

 

1. A videótartalom elősegíti a márkaemlékezet

A HubSpot felmérése szerint az ügyfelek 80%-a emlékszik vissza egy olyan videóra, amit egy hónappal korábban néztek meg. A videómarketing egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül vizuális és auditív is egyben, ezért sokak számára lényegesen egyszerűbb visszaemlékezni rá, mint egy olvasott szövegrészletre.

Amikor az emberek emlékeznek videómarketinges tartalmadra, akkor emlékeznek márkádra is, ami több értékesítést és érdeklődőt jelent majd számodra. Az emberek továbbá előszeretettel osztanak meg olyan videókat, amik tetszenek nekik, ami tovább bővítheti online eléréseidet.

Hogy videóid emlékezetesek maradjanak, minden esetben úgy készítsd el őket, hogy kapcsolódjanak márkastratégiádhoz. Ez azt jelenti, hogy a videóban megjelenő színeknek, logóknak és a videó hangnemének egyeznie kell azokkal, amikkel az emberek blogbejegyzéseidben és cikkeidben találkozhatnak. Habár a videó olyasmikre képes, amikre a szöveg nem, a cél az, hogy a nézők azonnal ráismerhessenek márkádra belőlük.

 

2. A videómarketing segíthet webhelyed SEO-jában

Az üzleti döntésekért felelős vezetők 65%-a látogat el egy marketionges webhelyére, miután megtekintenek tőlük egy márkajelöléssel ellátott videót. Nem titok, hogy egy jó minőségű és releváns videó sokat dobhat webhelyed SEO-ján azzal, hogy újabb látogatókat irányíthat át rá. A videó továbbá a konverziós arányt is képes javítani: a HubSpot szerint az üzleti döntéshozók 39%-a veszi fel a kapcsolatot egy kereskedővel egy videója megtekintését követően.

Egy videó elhelyezésével a landing oldalaidon, webhelyeden és tartalomkínálataidban, sokat javíthatsz céged SEO-jának értékén, és biztosíthatod, hogy mindenhol kedvezőbb átkattintási arányokat érj el.


3. A videótartalmak minden eszközön jól teljesítenek

A digitális marketing világának egyik legfontosabb aktuális trendje az úgynevezett reszponzív design. Ha egy cég webhelye nem eléggé reszponzív, tehát nem teljesít jól egy bizonyos készüléken vagy rendszeren, akkor az a cég lemondhat az ilyen eszközöket használók forgalmáról. Szerencsére a videótartalmak minden eszköztípuson megtekinthetők az asztali számítógépektől egészen az okostelefonokig. Ez a tulajdonságuk óriásira bővíti a videók által elérhető ügyfelek halmazát, és sokkal felhasználóbarátabbá is teszi őket.

 

4. A videómarketing képes megerősíteni márkaüzenetedet

Ha online videót használsz digitális marketing stratégiád részeként, akkor tökéletes alkalmad nyílik márkád üzenetének kihangsúlyozására. Olyan egyszerű jellegzetességtől kezdve, mint a design vagy a márkaépítés, olyan komolyabb sajátosságokig, mint a hangsúly és a tartalom, a videómarketing a márkaidentitás megerősítésének tökéletes eszköze.

 

5. A videótartalmak vírusszerűen képesek terjedni

Egyes becslések szerint a videót okostelefonokon megtekintő felszanálók másokkal is megosztják azokat. Ez azt jelenti, hogy a videók sokkal több megosztást érnek el, mint bármilyen más digitális tartalomtípus. A Simply Measured kiderítette, hogy 1200%-kal több megosztásról van szó a szövegekhez és hivatkozásokhoz képest. Ezen kívül a nézők 60%-a előbb mutat valamilyen aktivitást egy videós bejegyzés irányába (kedvelés, hozzászólás, megosztás), mint egy szöveges bejegyzés esetén.

 

 

 

A cikkhez külföldi forrást használtunk fel :  Matt Bowman / www.forbes.com

Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

sikeres marketingkampányok
2022-06-30

A sikeres marketingkampányok 5 nélkülözhetetlen lépése

Senki sem szereti bevallani, de mindenki tudna mondani legalább egy olyan reklámot, amit tényleg szeret. Hogy miért? Mert az irritáló kampányok és azok, amelyek magukkal ragadnak két egészen más kategóriába sorolhatók. Minden azon múlik, hogy milyen történetet és hogyan adnak elő. De milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy kampányod a jó irányba haladjon a helyett, hogy csak márkádra haragítaná közönségedet? Az alábbi kulcsfontosságú lépések ebben segítenek majd!

Egészségügyi marketing taktikák a közösségi médiában
2022-06-28

Közösségi médiás taktikák az egészségügyi marketingben

Mindössze másfél évtizeddel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy az internet közösségi felületei egyszer az egészségügyi marketing szerves részét képezik majd. Ha azonban egy orvos, klinika vagy egészségügyi szervezet nincs jelen a legnépszerűbb közösségi platformokon, akkor óriási hátrányt szenved el versenytársaival szemben. A legtöbben még ma is csak odáig jutnak el, hogy regisztrálják rendelőjüket a Facebookra vagy az Instagramra, de itt meg is szakadnak a dolgok. Szóval hogyan hozhatod ki a legtöbbet a közösségi médiás egészségügyi marketingből? Az alábbiakban ehhez kínálunk néhány tanácsot!

seo tönkreteheti a webhelyet?
2022-06-23

Tönkreteheti véglegesen a SEO egy webhely hírnevét?

Arról biztosan hallottál már, hogy ha manipulatív taktikákkal próbálod javítani webhelyed rangsorolását, akkor a Google és más keresőmotorok súlyos büntetéseket szabhatnak ki rá. De vajon véglegesen is tönkreteheted webhelyed hírnevét a keresőoptimalizálással?

Hogyan alakítsd ki célpiacod? Segítünk!
2022-06-21

Mi az a célpiac (és hogyan találd meg sajátodat)?

Egy cég megalapításának egyik legelső lépése a célpiac meghatározása. Ez a piac határozza majd meg, hogy milyen termékeket készítesz, hogyan prezentálod márkádat és hogy kiknek szól majd marketinged.

Youtube marketing
2022-06-16

A YouTube marketing 3 alapelve

A YouTube a világ egyik leggyakrabban látogatott webhelye, tele kiváló marketinglehetőségekkel. Azonban ahhoz, hogy sikeresen népszerűsíthesd rajta saját vagy egy ügyfeled márkáját, mindenekelőtt ismerned kell nem csak az általános marketinges tényezőket kell ismerned (pl., hogy tudd, kiknek szólnak üzeneteid, illetve milyen célokat próbálsz elérni velük), hanem a YouTube alapelveivel is tisztában kell, hogy légy. Íme a legfontosabbak ezek közül!

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!