A legjobb SEO bővítmények és eszközök WordPress felhasználóknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

A legjobb SEO bővítmények és eszközök WordPress felhasználóknak

Máté Beatrix

szerző:
Máté Beatrix

Sokan hiszik azt, hogy ha WordPress webhelyet csinálnak maguknak, akkor semmivel nem kell igazán foglalkozniuk – a platform mindent elintéz magától. Nos, ez messze van a valóságtól, hiszen vannak olyan dolgok, amiket nem lehet egy automatizált rendszerre bízni – ilyen a keresőoptimalizálás is.

 

A következőkben olyan népszerű, hasznos SEO bővítményeket (pluginokat) és eszközöket sorolunk fel, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni, ha azt szeretnéd, hogy webhelyed fellelhetőbbé váljon az interneten.

 

1. Yoast SEO

A Yoast SEO minden idők egyik legtöbbször letöltött és legmagasabbra értékelt WordPress SEO bővítménye. A bővítmény rengeteg funkciót kínál, talán a legtöbbet az összes ilyen jellegű plugin közül.

 

Többek között például lehetővé a cím, a meta leírás, és meta kulcsszavak módosítását a különböző oldalakon, elérhetővé teszi az Open Graph metaadatok használatát, a Twitter kártyákat, készíthetsz vele webhelytérképet, és jelezhetsz vele a keresőmotoroknak, valahányszor frissíted webhelyed tartalmát.

 

Lehetetlen lenne minden funkciót felsorolni, de a számok nem hazudnak – 24 ezer 5 csillagos értékelésével a Yoast SEO-val nem lehet melléfogni!

 

2. SEMrush  

A SEMrush a profik választása, valahányszor elemezni szeretnék versenytársaikat, hogy az így szerzett információkat saját webhelyük optimalizálására használják fel.

 

Megtudhatod, hogy milyen organikus kulcsszavakra érdemes rangsorolni, hogy honnan szerezhetsz visszahivatkozásokat, megismerheted versenytársaid hirdetési stratégiáit, és így tovább. A SEMrush használata előfizetéshez kötött, de elképesztő mennyiségű hasznos adatot kínál.

 

3. Google Ads Kulcsszótervező  

Ha van egy vállalat, ami minden másiknál ezerszer többet tud arról, hogy az emberek mire és hogyan keresnek rá, akkor az a Google. A keresőóriás számos eszközt kínál SEO szakértők számára – ilyen például a Google Ads Kulcsszótervező is.

 

Az ingyenes eszköz minden Google Ads felhasználó számára elérhető, hiszen első sorban a fizetett keresőkampányokhoz jött létre kulcsszókutatás céljából. A Kulcsszótervező nem csak releváns kulcsszavakat segít találni, de megmutatja azt is, hogy mennyire gyakran keresnek rájuk, hány találat jelenik meg a kulcsszavakra, és hogy milyen nehéz rangsorolni rájuk.

 

Persze nem kell hirdetőnek lenned, hogy hasznosítsd ezeket az értékes információkat – a különböző kulcsszavak adatai segíthetnek, hogy megtaláld a legmegfelelőbb kifejezéseket tartalmaidhoz, és optimalizálhass rájuk.

 

4. Keyword Tool

A Keyword Tool az egyik leghasznosabb ingyenes kulcsszókutató eszköz. Elég csak beírni egy kulcsszót, kiválasztani a nyelvet, és az eszköz máris elkezdi felsorolni a legjobb kapcsolódó kifejezéseket, közvetlenül a Google keresőjavaslati adatbázisa alapján.

 

Az eszközzel nem csak a Google, hanem más platformok (YouTube, Instagram, Twitter, stb.) kulcsszavai között is kereshetsz, amit kevés ingyenes eszköz kínál.

 

5. Moz Link Explorer

A Moz Link Explorer a népszerű Open Site Explorer utóda, ami habár már nem érhető el ingyenesen, elképesztően sok értékes információt kínál webhelyed linkprofiljáról (kik hivatkoznak rá, milyen horgonyszövegekkel, melyek a legnépszerűbb oldalak, és így tovább.

 

A Moz megannyi korszerű SEO eszközének teljes listáját itt találod (https://moz.com/free-seo-tools).

 

6. OutreachPlus

Az OutreachPlus egy fejlett email marketing eszköz, tele hasznosabbnál hasznosabb funkciókkal (automatikus válaszküldés, intelligens személyre szabás, részletes email statisztikák, stb.) Az eszköz használata végtelenül egyszerű, és egy saját email klienssel működik, ami biztosítja, hogy üzeneteid ne kerüljenek a címzettek spam fiókjába.

 

De miért szerepel SEO listánkon? Mert az emailen keresztül történő kapcsolatépítés a linképítés szerves részét képezi! Na persze, ha olyan komolyan foglalkozol a keresőoptimalizálással, hogy linképítés céljából emailezel másokkal, akkor valószínűleg az email marketinget sem szeretnéd félvállról venni.

 

7. Broken Link Checker

A hibás hivatkozások nem csak a SEO szempontjából jelenthetnek problémát, hiszen súlyosan ronthatják a felhasználói élményt is. Ha van egy webhelyed, vagy blogod, ami évek óta működik, és oldalak százai, vagy ezrei tartoznak hozzá, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem egy hibás link található rajtuk.

 

A Broken Link Checker egy ingyenes bővítmény, ami ellenőrzi WordPress webhelyedet, és felsorolja az összes hibás hivatkozást róla. Külön előnye, hogy még csak meg sem kell nyitnod bejegyzéseidet ahhoz, hogy kijavítsd a hivatkozásokat – ezt közvetlenül az eszközből is megteheted.

 

A bővítmény egyetlen hátulütője, hogy két éve frissítették utoljára, és habár kompatibilis az újabb WordPress verziókkal is, meglehetősen sok erőforrást használ, és lassíthatja a szerveredet. A WPEngine éppen ezért blokkolta is a Broken Link Checkert.

 

8. Rel NoFollow Checkbox

Amikor egy másik webhelyre hivatkozol sajátodról, akkor azzal átnyújtod saját linktekintélyed egy részét annak a webhelynek. Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor nofollow-ra kell állítanod az elhelyezett hivatkozást. A WordPress valójában lehetővé teszi, hogy összes hivatkozásodnál nofollow attribútumot állíts be, de ez a legtöbb esetben nem javasolt.

 

A Rel NoFollow Checkbox bővítmény végtelenül egyszerűen működik: valahányszor megnyitod a hivatkozás hozzáadása/szerkesztése ablakot, megjelenik benne egy rel=”nofollow” doboz, amit ha bepipálsz, a hivatkozáshoz automatikusan hozzáadódik a nofollow attribútum.

 

9. SEOQUake

A SEOQuake egy népszerű SEO eszköz, ami különböző böngészőbővítmények formájában érhető el. Az eszköz minden meglátogatott webhelyről SEO adatokat jelenít meg, például a webhely korát, az utolsó frissítés dátumát, a különböző rangokat és így tovább.

 

A SEOQuake böngészősáv továbbá különböző keresőkifejezésekről is hasznos információkat jelenít meg, ami igazán sokat segíthet kulcsszókutatásod során.

 

A cikk megírásában segédkezett Tóth Zoltán, WordPres honlapok sepciaéistája
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

webáruház működése
2022-05-12

Hogy működik egy webáruház?

Az internet korában mindenkinek lehetősége van arra, hogy online környezetben értékesítsen. Legyen szó kézműves alkotásokról, vagy egy kisebb-nagyobb cég termékeiről, az online vásárlás manapság annyira elterjedt, hogy sokak számára az új normává vált.

Hogyan elemezzük megfelelően adatainkat az egészségügyben?
2022-05-10

Az egészségügyi adatelemzés problémái és megoldásai

A mai modern világban az egészségügyi szolgáltatók tisztában vannak vele, hogy az adatok részletes ismerete a tájékozott klinikai döntéshozás egyik alapfeltétele. Sok szervezet számára azonban még ennek ellenére is kihívást jelent az adatelemző eszközök hatékony alkalmazása. Szóval miért éri meg foglalkozni az egészségügyi adatelemzéssel, és milyen problémákra kínál megoldást a különböző szolgáltatóknak és szervezeteknek? Az alábbiakban ezekre olvashatsz néhány példát.

Integrált marketing az egészségügyben: Mi ez pontosan?
2022-05-03

Mi az az integrált marketing (és miért olyan fontos egy egészségügyi...

A cégvezetők minden iparágban tisztában vannak vele, hogy a morálnak mindig felülről kell érkeznie. Amikor a vezetőség összehangoltan végzi munkáját és együttes erővel tesznek azért, hogy közös üzenetük az egész céget átjárja, akkor ezzel hűséget, bizalmat és magabiztosságot ébresztenek alkalmazottjaikban saját márkájuk, küldetésük és céljaik iránt. Ideális esetben a marketing aztán ezt az üzenetet továbbítja a cég célközönségének. A marketing azonban manapság egyszerre számos csatornán és többféle formátumban zajlik, és sok márkának nehezére esik olyan üzeneteket megfogalmaznia, amelyet az összes ilyen csatornán képesek lennének terjeszteni. Ez a helyzet szedett-vetett marketinget, egymással össze nem függő...

első webshop eladás
2022-04-28

Így add el első termékedet webáruházadban

Ha épp most készült el online üzleted, akkor minden bizonnyal készen állsz az értékesítésre – a kérdés csak az, hogy mi legyen az első lépés…

google index
2022-04-21

A Google talán sosem indexel egyes felfedezett oldalakat

A Google szerint a Search Console lefedettségi jelentésében megjelenő „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot talán soha nem tűnik majd el, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy webhely összes oldala valaha is indexelésre kerülne.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!