Digitális marketing stratégiák egészségügyi központoknak

Digitális marketing stratégiák egészségügyi központoknak

6 bevált digitális marketing stratégia kórházak és egészségügyi központok számára

Gyors kérdés: Tegyük fel, hogy hirtelen kiütések jönnek ki bőrödön vagy egy dudorodás az arcodon; mi az első dolog, amit tenni fogsz?
Ha a válasz: Google keresőjébe a tüneteket beírod, hogy további információkat kaphass, mi okozhatta a problémát és hogyan oldhatod meg.

Tanulmányok kimutatták, hogy  a betegek 60-80% -a használja az internetet az egészséggel kapcsolatos információk kutatására. Kétharmaduk azt állítja, hogy az általuk talált online információk befolyásolják egészségügyi döntéseiket. Ezenkívül  az internethasználók 66% -a keresett információt az interneten egy adott egészségügyi állapotról.
 
Digitális marketing stratégiák egészségügyi központoknak Ezek a számok arra utalnak, hogy az emberek jelentős része az internetet használja egészségügyi információk keresésére, és ez a tendencia valószínűleg a jövőben is folytatódni fog. Ezért a kórházaknak és az egészségügyi központoknak ki kell használniuk a digitális marketinget.Az egészségügyi digitális marketing segíthet a szélesebb közönség elérésében, a betegek elkötelezettségének javításában és a márkaismertség növelésében.

Íme 5 módszer, amellyel a digitális marketing előnyös lehet a kórházak és egészségügyi központok számára:

Nagyobb láthatóság:


A digitális marketing segíthet az egészségügyi szervezeteknek a láthatóság növelésében azáltal, hogy célzott hirdetésekkel és keresőoptimalizálással (SEO) népszerűsítik szolgáltatásaikat és márkájukat. Ez megkönnyítheti az emberek számára, hogy megtalálják és megismerjék a szervezetet, ami növeli a betegek megszerzését és elkötelezettségét.

A betegek jobb bevonása:


A kórházak és az egészségügyi szervezetek digitális marketinggel javíthatják a betegek elkötelezettségét azáltal, hogy webhelyeiken vagy mobilalkalmazásaikon keresztül fontos egészségügyi információkat, időpont-ütemezést és egyéb szolgáltatásokat nyújtanak a betegeknek. Ez segíthet javítani a betegek elégedettségét és lojalitását.

Fokozott kommunikáció a betegekkel:


A digitális marketing használata a kórházak és az egészségügyi szervezetek számára lehetővé teheti számukra, hogy hatékonyabban kommunikáljanak betegeikkel. Például e-mailes marketinget vagy szöveges üzeneteket használhatnak emlékeztetők küldésére az időpontokról, vagy fontos egészségügyi információkat nyújthatnak a betegeknek.

Megnövelt hatékonyság:


A digitális marketing lehetővé teszi az egészségügyi szervezetek számára, hogy egyszerűsítsék folyamataikat és növeljék hatékonyságukat. Például online időpont-ütemezést vagy elektronikus orvosi nyilvántartásokat használhatnak a papírmunka csökkentésére és a betegélmény javítására.

Nagyobb képesség az eredmények nyomon követésére és elemzésére:


Az egészségügyi szervezetek és kórházak a digitális marketing segítségével nyomon követhetik és elemezhetik marketingerőfeszítéseik eredményeit. Ez segíthet nekik azonosítani, hogy mely stratégiák a leghatékonyabbak, és adatközpontú döntéseket hozhatnak marketingerőfeszítéseikről.
Most, hogy megértettük a digitális marketing fontosságát az egészségügyi szervezetek számára, a következő fontos lépés az, hogy megértsük a leghatékonyabb stratégiákat, amelyeket a kórházak és az egészségügyi központok végrehajthatnak.

Íme a kórházak és egészségügyi központok 6 leghatékonyabb digitális marketing stratégiája:

Tartalommarketing:


Az értékes, informatív tartalom létrehozása és megosztása segíthet abban, hogy gondolatvezetővé váljon, és építse márkáját. Ez magában foglalhatja a blogbejegyzéseket, infografikákat, videókat és más típusú tartalmakat.
Íme néhány tipp a tartalommarketing hatékony használatához a kórházak számára:
 • Határozd meg céljaid, mielőtt létrehoznád a kórház igényeihez igazított tartalommarketing-stratégiát
 • Azonosítsd célközönséged piackutatás elvégzésével
 • Építs alapos tartalommarketing-stratégiát a tanulás alapján
 • Válaszd ki közönséged és céljaidnak leginkább megfelelő tartalomformátumokat
 • Népszerűsítsd tartalmad a közösségi médián, e-mail marketingen vagy fizetett hirdetéseken keresztül

Fizetett hirdetés:


A fizetett hirdetések, például a Google AdWords vagy a Facebook-hirdetések gyors és hatékony módja lehet a szélesebb közönség elérésének, és a webhely forgalmának növelésére. A fizetett hirdetések segítségével népszerűsíthet bizonyos szolgáltatásokat, illetve megcélozhat bizonyos demográfiai csoportokat.
Íme néhány tipp a fizetett hirdetések hatékony használatához a kórházak számára:
 • A célok meghatározása a fizetett hirdetések megjelenítésének megkezdése előtt
 • Azonosítd célközönséged piackutatás elvégzésével vagy webhelyadatainak elemzésével
 • Válaszd ki a megfelelő hirdetési platformot
 • Használj vonzó és releváns hirdetésszöveget és vizualizációkat
 • Elemezd eredményeid, hogy optimalizáld stratégiád, és idővel javíts eredményeiden

Keresőoptimalizálás (SEO):


A webhely keresőmotorokra való optimalizálásával előrébb kerülhetsz a keresési eredmények között, és megkönnyítheted az emberek számára, hogy megtalálják kórházad vagy egészségügyi központod, amikor releváns kulcsszavakra keresnek. Íme néhány tipp a webhely SEO optimalizálásához:
 • Használj releváns, jó minőségű tartalmat
 • Használj releváns kulcsszavakat
 • Optimalizáld webhelyed szerkezetét
 • Kiváló minőségű linkek létrehozása

Közösségi média marketing:


Az olyan közösségimédia-platformok, mint a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és az Instagram hatékony eszközök lehetnek a kórházak és egészségügyi központok számára, hogy kapcsolatba lépjenek közönségükkel és növeljék a márka ismertségét. A közösségi média segítségével frissítéseket oszthatsz meg szervezetedről, valamint értékes egészségügyi információkat oszthatsz meg követőiddel. Hasznos lehet szolgáltatásaid népszerűsítéséhez is. Íme néhány tipp a közösségi média hatékony használatához a kórházi marketinghez:
 • Döntsd el, hogy célod a márkaismertség, a betegek elkötelezettségének javítása, a webhely forgalmának növelése vagy bármi más
 • Válaszd ki a megfelelő platformokat
 • Tartalomnaptár előzetes létrehozása
 • Gyakran lépj kapcsolatba közönségeddel
 • Az eredmények időbeli elemzése

E-mail marketing:


Az e-mail marketing lehetővé teszi, hogy célzott üzeneteket küldj meghatározott embercsoportoknak, például betegeknek vagy hivatkozási forrásoknak. Az e-mailes marketinget kórházad vagy egészségügyi központod népszerűsítésére, valamint találkozóemlékeztetők vagy más fontos információk küldésére használhatod.
Íme néhány tipp az e-mail marketing hatékony használatához a kórházak számára:
 • E-mail lista összeállítása e-mail címek gyűjtésével a betegektől és a beutalási forrásoktól
 • Hozz létre célzott e-mail kampányokat, amelyek meghatározott embercsoportokra vannak szabva
 • Használj professzionális e-mail marketing platformot, amely segít az e-mail kampányok kezelésében és teljesítményük nyomon követésében
 • Az e-mailek személyre szabása a címzett nevének, tartózkodási helyének vagy egyéb adatainak felhasználásával
 • Elemezd eredményeid

Omnichannel marketing


Az omnichannel marketing egy olyan megközelítés, amely különféle csatornákat használ, például e-mailt, közösségi médiát és fizetett hirdetéseket, hogy elérd az ügyfeleket, és zökkenőmentes élményt nyújts minden csatornán. Íme néhány előny és ok, amiért az omnichannel marketing fontos lehet a kórházak számára:
A mai gyorsan átalakuló piacon való boldoguláshoz a digitális egészségügy és a gyógyszeripari marketing kihasználása az óra igénye. Mivel manapság az emberek többsége az internetet részesíti előnyben, kórházának vagy egészségügyi központodnak erős digitális jelenléttel kell rendelkeznie.
A fenti stratégiák követése határozottan segíthet a márka növekedésében. De megtapasztalhaod a célzottabb és növekedésvezérelt megközelítést.
A Marketing Professzorok szakértelme által számos neves egészségügyi márkának segített vállalkozásuk digitális átalakításában. Hiszünk abban, hogy vállalkozásodhoz is értéket tudunk hozzáadni. Tehát készen állsz arra, hogy újra tervezd egészségügyi marketing stratégiádat? Lépj kapcsolatba velünk még ma!
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok