Jól bevált online marketing módszerek - Ezek a legfontosabb online marketing technikák

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

6 online marketing eszköz és módszer, amiről minden kezdőnek tudnia kell

Czifra Zsófia

szerző:
Czifra Zsófia

Egy friss marketinges számára kevés feladat ijesztőbb egy költséghatékony marketing stratégia kialakításánál. A megannyi rendelkezésre álló marketing eszköz sem könnyíti meg a dolgukat, hiszen sokan azt sem tudják, hogy hogyan lássanak neki munkájuknak. Ha szeretnél biztosra menni, ez a cikk neked szól! Bemutatjuk azt a hat marketing technikát, amelyekre biztosan az első perctől kezdve gondolnod kell átfogó online marketing stratégiád kialakításakor.
 

1. Webdesign

Webhelyed online marketing tevékenységeid „főhadiszállása”, ha úgy tetszik. Ez márkád internetes jelenlétének központja, és szinte minden digitális marketing törekvésednek az a célja, hogy ide tereld a lehetséges ügyfeleket. Sok esetben webhelyed biztosítja majd az első benyomást azoknak az érdeklődőknek, akik most ismerkednek csak márkáddal.

 

Mivel a fő célod ide terelni az érdeklődőket, online marketing tevékenységeid (keresőoptimalizálás, tartalommarketing, közösségi média, stb. – ezekről lejjebb bővebben) csak annyira lehetnek hatékonyak, amennyire webhelyed is összeszedett és igényes. Ha sikerül webhelyedre csalogatni az embereket, akkor még mindig csak fél sikert könyvelhetsz el, hiszen innentől az a feladatod, hogy annak tartalmával győzd meg őket arról, hogy veled kössenek üzletet (legyen az egy vásárlás, egy foglalás, stb.)

 

Egy jól összerakott webhely maradásra készteti a látogatókat, és aktivitásra ösztönzi őket. Fontos szerepet játszik továbbá a bizalmuk elnyerésében is, méghozzá különösen fontosat: egy tanulmányból kiderült, hogy a felhasználók 94%-a nem bízik egy webhelyben, ha azon bizonyos designelemeket vesz észre. Ezek lehetnek például az elavultságra utaló régies designelemek, ezért érdemes mindig naprakészen tartanod webhelyed arculatát.

 

2. Keresőoptimalizálás, azaz SEO

Egy igényes webhely csak akkor lehet sikeres, ha a látogatók rá is találnak valahogy. Az egyik leghatékonyabb módszer az érdeklődő forgalom bevonzására az úgynevezett keresőoptimalizálás (röviden SEO).

 

A keresőoptimalizálás valójában egy eljárás, amely többféle technikából áll össze (kulcsszavak kutatása és elhelyezése, a webhely felhasználói élményének javítása, technikai keresőoptimalizálás, linkbuilding, stb.). Ezen technikák, és ezzel a keresőoptimalizálás célja, hogy webhelyed tartalmai minél magasabb pozíciókban jelenjenek meg a keresőmotorok (pl. Google) találatai között, valahányszor a felhasználók valamilyen releváns dologra keresnek rá.

 

A keresőoptimalizáláshoz optimalizálható tartalmakat kell készítened, hogy legyen mikben elhelyezned a kiválasztott kulcsszavakat, amikre azt szeretnéd, hogy tartalmaid megjelenjenek kereséskor. Emellett minél több jó minőségű visszahivatkozást kell szerezned tartalmaidhoz, hogy a Google ezek alapján lássa, hogy webhelyed egy elismert, minőségi forrás (és ezzel is magasabbra emeljen a találatok között).

 

A SEO nem garantálja, hogy webhelyed tartalmai a legelső pozícióban jelennek majd meg a Google találatai között, de egy megfelelő SEO stratégiával jó eséllyel bejuthatsz a legelőkelőbb pozíciók közé (1-3). A keresőoptimalizálás egy időigényes folyamat, de hosszútávon látványosan képes megtérülni, méghozzá nagy mennyiségű, releváns érdeklődésű forgalom formájában.

 

Szeretnéd, ha javulna weboldalad rangsorolása a számodra releváns kulcsszavakra? Ha összehangolt, jól működő online marketing kommunikációval előznéd meg a versenytársaidat? Segítünk! Kattints IDE!

 

3. Pay-per-click, vagyis PPC hirdetések

A PPC egy olyan internetes hirdetési modell, ami lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy olyan hirdetéseket készítsenek és futtassanak, amelyek az általuk választott kulcsszavakra kereső felhasználóknak jelennek meg. A legkézenfekvőbb példák erre a Google találati oldalain megjelenő reklámok, amelyek a többi találat felett jelennek meg, és egy kis címke jelzi róluk, hogy valóban hirdetésekről van szó. 

 

A PPC hirdetések ajánlattételi (vagy „licitálási”) rendszerben működnek. Először is ki kell választanod, hogy mely kulcsszavakra jelenjenek meg hirdetéseid (amikor ezekre a kulcsszavakra keres rá valaki), majd meg kell adnod, hogy mekkora összeget vagy hajlandó kifizetni ezért – tehát ajánlatot teszel rá. Valahányszor aztán egy felhasználó rákattint a megjelenő hirdetésedre, az ajánlattételed összegét a Google automatikusan levonja a költségkeretedből.

 

Ez a PPC egyik nagy előnye: csak akkor kell fizetned, ha egy érdeklődő rá is kattint hirdetésedre. Bizonyos beállításokkal még azt is kiküszöbölheted, hogy hirdetéseid ne jelenjenek meg olyan felhasználóknak, akik nem szeretnének vásárolni (hiszen az ő kattintásukért is fizetned kell, függetlenül attól, hogy utána hasznos látogatóknak bizonyulnak-e számodra, vagy sem).

 

A PPC másik előnye, hogy sok más marketingformával ellentétben szinte azonnal láthatók az eredményei. Egy jól összeállított hirdetéskampány rövidesen az életbe lépése után elkezdhet forgalmat vonzani webhelyedre. Ez kifejezetten (de messze nem kizárólag) az újonnan indult cégek számára hasznos, hiszen egy friss webhely még nem rendelkezik elegendő tekintéllyel a Google szemében, hogy sok keresésre az első találatok között jelenhessen meg.

 

A PPC és az előbb említett SEO... mindketten a kereső felhasználókat célozzák meg, két más irányból teszik ezt. Ez a két technika nem hogy nem zárja ki egymást, még nagyon hasznosak is lehetnek együtt. Egy organikusan (nem fizetetten) és PPC hirdetésekkel is magas pozíciókat elérő webhelyről a felhasználók látni fogják, hogy nagyon is releváns lehet a keresésükre, így jobb eséllyel kattintanak majd rá találataidra.

 

4. Közösségi média marketing

Az olyan közösségi médiás platformok, mint a Facebook, az Instagram, vagy a Twitter (hogy csak néhányat említsünk) elképesztő marketinglehetőségeket kínálnak a márkák számára. A cégek az ilyen platformok segítségével olyan csatornákon keresztül érhetik el célközönségüket, amelyeken az szívesen tartózkodik szabadidejében.

 

A közösségi média éppen ezért olyan nagyszerű marketingfelület, hiszen milliárdok használják napi szinten világszerte, és biztos lehetsz benne, hogy van olyan platform, amin te is rátalálhatsz célközönségedre.

 

A közösségi platformokon organikus, és a több esetben fizetett hirdetéskampányokat is lebonyolíthatsz. Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy prevízen kiválaszd, milyen közönségnek is szeretnéd megjeleníteni hirdetéseidet, elkerülve ezzel, hogy olyan embereknek is megjelenjenek azok, akiket nem érdekelnek (ha ők is rájuk kattintanak, azért szintén fizetned kell, mint a PPC-k esetében).

 

Az olyan paltformokon, amelyek robosztusabb hirdetési rendszert kínálnak (pl. Facebook) rengeteg szempont szerint szűkítheted hirdetésed célcsoportját: kor, nem, lakhely, foglalkozás, érdeklődési körök, stb. – és persze ezek kombinációi, vagy ki is zárhatsz felhasználókat ugyan ezen szempontok alapján.

 

A közösségi médiás hirdetések ára továbbá jóval alacsonyabb, mint a hagyományos hirdetési formáké, és ebből a pénzből garantáltan olyan emberek látják majd reklámjaidat, akik számára azok relevánsak.

 

5. Tartalommarketing

A tartalommarketing lényege, hogy hasznos, értékes tartalmakat kínálsz célközönséged számára, és ezzel egyben saját márkádat is népszerűsíted. Tartalomnak számítanak a képek, a videók, a blogbejegyzések és az e-könyvek is, hogy csak néhány népszerűbbet említsünk a megannyi lehetőség közül.

 

Függetlenül attól, hogy milyen iparágban tevékenykedsz, vagy hogy mekkora méretű cég marketingjéért felelsz, az eredeti tartalmak megosztásával lehetőséged nyílik kapcsolatot teremteni célközönségeddel.

 

Ha hasznos információkat osztasz meg velük, például olyan cikkeket, amik válaszokat adnak gyakori kérdéseikre egy témában, vagy olyan videókat, amik bemutatnak egy általános folyamatot termékeiddel, akkor az emberek látni fogják, hogy márkád, ténylegesen megérti a problémáikat, és komoly szaktudással rendelkezik azon a területen, amivel foglalkozik. Ennek hatására rendszeresen visszatérnek majd hozzá, hiszen tudni fogják, hogy blogod, vagy YouTube csatornád hiteles és megbízható információforrás. Az emberek pedig köztudottan szívesebben vásárolnak olyan márkáktól, amikben megbíznak.

 

A tartalommarketing továbbá a keresőoptimalizálás (SEO) elválaszthatatlan párja, hiszen írott tartalmak nélkül nem igazán van mit optimalizálni, de SEO nélkül az írott tartalmakat sem nagyon találják majd meg az érdeklődő keresők.

 

6. Email marketing

Az email marketing a digitális marketing egyik legrégebbi formája, de ne hagyd, hogy ez a tény megtévesszen. A megfelelően végzett email marketing a mai napig rendkívül hatékony és költséghatékony megoldás lehet, ugyanis személyre szabott, intim kommunikációt tesz lehetővé meglévő és lehetséges ügyfeleiddel.

 

Emailek formájában kiküldhetsz személyre szabott ajánlatokat, hírleveleket, információkat új termékeidről és szolgáltatásaidról, vagy közelgő eseményekről is. Az email marketing továbbá az egyik legkedvezőbb arányban megtérülő marketingforma.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

SEO nélkülözhetetlen elemei
2022-09-29

A keresőoptimalizálás 5 nélkülözhetetlen eleme

Az online kereskedők folyamatosan azt kutatják, hogy hogyan szerezhetnének még több forgalmat webáruházuk számára. Érdekes módon a keresőoptimalizálás, azaz a SEO gyakran elkerüli a figyelmüket. Ha azonban szeretnél a világ leglátogatottabb webhelyén (Google) megjelenni kínálatoddal, akkor muszáj leszel foglalkozni vele.

Mi azaz off-page SEO? Hogyan alkalmazd?
2022-09-27

Így segíti webhelyedet az off-page SEO

Amikor a keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legtöbb on-page (vagy on-site) SEO feladat magától értetődő. Szükséged lesz egy nagy adag jó minőségű tartalomra, gondosan kiválogatott kulcsszavakra, néhány releváns belső hivatkozásra, és így tovább. De mi a helyzet az off-page SEO-val? Egyáltalán mit takar, és hogyan csinálhatod hatékonyan? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre kapsz választ!

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!