SEO tippek; SEO tippek kezdőknek; SEO szakértő; SEO ügynökség; SEO marketing; SEO tanácsadás

SEO tipp

SEO tippek kezdőknek: így kezdj hozzá a weboldalad fellendítéséhez

Novák Anna Szerző:
Novák Anna
A SEO (Search Engine Optimization) egy olyan rövidítés, amely a keresőmotor-optimalizálást jelenti. Ez a fogalom első hallásra talán bonyolultnak tűnhet, de valójában miről is van szó? Ebben a cikkben a SEO alapjaival foglalkozunk, vagyis azokkal az alapvető dolgokkal, amiket érdemes tudni erről a témáról. Megismerkedünk néhány olyan módszerrel is, amelyek segítenek abban, hogy a weboldalad vagy online tartalmaid jobban láthatóak legyenek a keresőmotorokban, mint például a Google-ben. 
SEO tipp

SEO tippek: magyarázzuk el, mi is az a SEO

A keresőoptimalizálás, vagy röviden SEO, az a folyamat, amely segít abban, hogy weboldaladat vonzóbbá tedd a keresőmotorok számára. Gondolj rá úgy, mint egy bolti kirakatra: ha gyermekruhákat árulsz, szeretnéd, hogy az emberek könnyen megtalálják weboldaladat, amikor olyan kifejezéseket keresnek, mint "gyermekruha" vagy más hasonlóak.

Képzeld el, hogy van egy fizikai üzleted, és annak kirakatát díszíted, hogy vonzó legyen, és becsábítsa az embereket. Az SEO ugyanezt teszi az interneten. Amikor SEO-ról beszélünk, arról beszélünk, hogyan jelenik meg weboldalad az online keresési eredmények között. A cél az, hogy weboldalad ugyanolyan vonzó és informatív legyen, mint a kirakatod.

Az SEO világában sok bevált gyakorlatot alkalmazhatunk. Sokan egész karrierjüket a SEO-val foglalkozva építik fel. A lényeg az, hogy használjuk a megfelelő kulcsszavakat és nyújtsunk releváns információkat a potenciális ügyfeleknek a weboldalunkon. Mutatjuk, szerintünk mik a legjobb SEO tippek a kezdéshez:

1. SEO tippek: weboldalad termék- és szolgáltatásinformációinak hatékony megjelenítése

Gondolj arra, hogy milyen információk lehetnek hasznosak azoknak, akik érdeklődnek az ajánlataid iránt. Például milyen termékeket vagy szolgáltatásokat kínálsz, mennyibe kerülnek, és van-e raktáron vagy szállítási lehetőség. Fontos, hogy ezek az adatok könnyen megtalálhatók legyenek a weboldaladon, hogy a látogatók könnyen megérthessék, mit kínálsz.

2. Hasznos SEO tippek: használj rövid, értelmes oldalcímeket és címsorokat


Ha több oldalad van a weboldaladon, nézd át az egyes oldalak címeit és címsorait. Fontos, hogy ezek világosan kommunikálják, hogy mit találhatnak meg a látogatók az adott oldalon. Például, ha van egy oldalad, ahol információt nyújtasz a kisgyermekek cipőtípusairól, akkor az oldalcím lehet például "cipők gyermekeknek". A cél az, hogy a látogatók könnyen megértsék, hogy miről szól az adott oldal.

3. Kiemelt SEO tippek: adatok a vállalkozásodról

Adj hozzá "Rólunk" információkat az oldaladhoz, például a kapcsolattartási adatokat, a vállalkozás leírását. Amennyiben van fizikai helyed, tüntesd fel az üzleted címét és az üzlet nyitvatartási idejét.

4. Ellenőrizd a kép- és videócímkéket: a SEO fontos elemei

Lehet, hogy a keresőmotorok nem mindig értik meg a képeket vagy videókat úgy, mint mi emberek. Tehát jó ötlet szavakkal is elmondani, hogy miről van szó ezeken a képeken vagy videókon - ezzel könnyebbé tehetjük a keresőmotoroknak a tartalom értelmezését. Emellett segítünk azoknak is, akik esetleg valamilyen fogyatékossággal élnek. Például, ha van egy képed egy sárga esőkabátról a weboldaladon, ne hagyd, hogy a kép neve csak "photo1" vagy "IMG 4583" legyen, ahogy azt a gép alapból elmenti. Inkább adj egy olyan nevet, ami leírja, miről szól a kép, például "sárga esőkabát".

5. Használj olyan leírásokat, amelyekhez a potenciális ügyfeleid kapcsolódhatnak – pro SEO tippek

Tegyük fel, hogy tudod, hogy az emberek gyakran azt keresik a te webshopodban, hogy például milyen színű vagy mintájú gyerekruhákat árulsz. Amikor felsorolod a termékeket a weboldaladon, akkor írd le részletesen ezeket a tulajdonságokat. Mondjuk, ha egy pulóvert akarsz bemutatni, akkor írd le úgy, hogy mindenki megértse: "Ez itt egy csillogó lila unikornisos pulóver, tökéletes az őszi estékre."

SEO tippek: ez csak a kezdet

Ez az 5 SEO tipp és gyakorlat mind segít abban, hogy a weboldalad jobban működjön, és könnyebben találják meg az emberek, amit keresnek. Azonban fontos, hogy ne használj olyan trükköket, amikkel próbálod becsapni a keresőket. Például, néha az emberek olyan szavakat rejtenek el az oldalon, amiket a látogatók nem látnak, csak a keresők. Hosszú távon ez hátrányosan befolyásolhatja a Google keresőben való rangsorodat - természetesen ezek a SEO alapjai és abból is a legegyszerűbb javaslatok.

Ha úgy érzed, hogy ezek a dolgok túl bonyolultak számodra, ne habozz segítséget kérni azoktól, akik a weboldaladat készítették, vagy egy SEO marketing szakértőtől. A Marketing Professzorok, mint SEO szakértők, segíthetnek neked abban, hogy tudd, mire kell figyelned.

KATTINTS IDE ÉS SEGÍTÜNK!

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok