5 hasznos SEO tipp 2024-re, amiket neked is érdemes lesz követned a márkád láthatóságának az érdekében!

2024-es SEO tippek

5 SEO tipp 2024-re: így növeld márkád láthatóságát könnyedén!

Novák Anna Szerző:
Novák Anna
A keresési környezet gyorsan változik, és az emberek egyre inkább más platformokon keresik az információt. A márkáknak kiemelten kell kezelniük láthatóságukat a dinamikus keresési térben, ahol a Google SERP-ektől a TikTok és Instagram tartalmakig terjed a lehetőségek palettája. Ez a cikk bemutatja, hogyan érheti el márkád a keresési univerzumot, ezzel létrehozva hiteles, vonzó és üzleti célokat kiszolgáló tartalmakat.
2024-es SEO tippek

1. A tapasztalat, a szakértelem, a tekintély és a megbízhatóság (EEAT) fejlesztése a SEO-ban 2024-ben is

A Google továbbra is vezető szerepet játszik a keresésben, ezért fontos, hogy tartalmaid megfelelően kommunikáljanak a Google felé. Az EEAT irányelvei segíthetnek a SEO tartalomstratégia kialakításában, kiemelve a márkád tapasztalatát és szakértelmét.

A hiányelemzés és kulcsszókutatás segít feltárni, hol kell erősíteni a márkád jelzéseit. Ezt követően:

-    Pótold az első kézből származó tapasztalatokat, ahol szükséges.
-    Építsd a megbízhatóságot és szakértelmet a közönséggel.
-    Kapcsolatokat kereshetsz tartalomkészítőkkel, szakértőket vonhatsz be, vagy a téma szakértőivel együttműködhetsz.

Az EEAT a Google nézőpontját tükrözi, de figyelembe kell venni a felhasználók gondolkodását is. Ez a „rangsoroláshoz való jog” alapja minden tartalomstratégia számára.

2. Értsd meg, milyen SEO tartalmat kell létrehozni, és hova kell helyezni

Válaszd ki, mely témákban vagy otthon, majd gondold át, hogyan vitasd meg azokat hatékonyan tartalom formájában. Míg korábban a szöveges tartalom dominált, 2023-ban a felhasználók változatos tartalmakat keresnek, például videókat és vizuális tartalmakat.

A Google Perspectives segítségével könnyebb megérteni a keresési típusokat, és a Glimpse vagy a Google Trends segít a témák szélesebb körű megértésében.

Figyelj a "Csatornák" hírfolyamára, hogy megismerd a felhasználók elvárásait a kulcsszavakra és a tartalmi megoldásokra vonatkozóan.

Ez elengedhetetlen lépés a márkád SEO tartalom stratégiájában. Mostantól fontosabb felismerni, hol érdemes videótartalomra, alkotói megközelítésekre fókuszálni, vagy megerősíteni, hogy a Google a célállomás, tehát felismerjük és megerősítjük, hogy a Google keresőmotorja a fő platform vagy cél, amelyre a tartalmat optimalizáljuk. Ez a módszer garantálja, hogy a tartalomstratégiád valós igényekre és érdeklődési pontokra épüljön, és ne csak a Google kereső algoritmusainak optimalizálására koncentráljon.

3. Platform specifikus SEO tartalom testreszabása

A fejlődő keresési térben a különböző tartalomplatformok külön világok, mindegyiknek saját személyisége, közönsége és algoritmusai vannak. Ha egy mráka sikerre vagy közönség kapcsolatra törekszik, nemcsak jelen lenni fontos, hanem a létrehozott tartalomnak minden platformon természetesnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ki kell emelni a platform-specifikus tartalom testreszabásának fontosságát. 

Például, ha a TikTokon van jelen a közönség, a tartalomnak alkalmazkodnia kell a platform stílusához, például függőleges, rövid formátumú videókra, hogy hatékonyan elérje és megragadja a közönséget. Nézzük meg, hogyan lehet biztosítani, hogy a tartalom megfelelően testreszabott és platform specifikus legyen!

Hozz létre natív SEO tartalmakat 

Ne tekintsd a platformokat csak terjesztési csatornáknak; inkább egyedi színpadokként gondolj rájuk. Ne terjeszd szét a tartalmat mindenhol ugyanúgy, inkább formáld vagy személyre szabva alkalmazkodj a platform természetéhez. Ez olyan, mintha egy üzenetet fordítanál különböző nyelvekre – az alapvető üzenet ugyanaz, de a közvetítés változó a platform és a közönség igényeihez.

Ismerd meg a platform sajátosságait 

Minden platformnak megvan a saját "szabálykönyve" és preferenciái. Attól, milyen hosszú a tartalom, a formátumától kezdve az elkötelezettségi mutatókig és a csúcsidőpontokig számos tényező határozhatja meg, hogy mennyire sikeres lesz a tartalom. Fontos, hogy tiszteletben tartsuk a platformok egyediségét, hogy a tartalom természetes és aktuális maradjon.

Vedd figyelembe a közönségeid elvárásait

A felhasználók eltérő gondolkodásmóddal közelítik meg a platformokat. Például a tartalom, amit egy videóközpontú platformon keresnek, más lehet, mint egy közösség vezérelte fórumon. A márkáknak meg kell érteniük és alkalmazkodniuk kell ezekhez az elvárásokhoz, hogy a tartalom illeszkedjen a közönség szándékához és a platform élményéhez. Ha ezt nem teszik meg, az komoly csalódást okozhat a felhasználóknak.

Következetesség a változatosságban 

Bár a médium és a módszer változhat, a márka hangjának és alapvető üzenetének konzisztensnek kell maradnia. Ez erősíti a márkaidentitást, és biztosítja, hogy a lényeg felismerhető maradjon a különböző platformokon is.

Maradj naprakész 

A keresési univerzum folyamatosan változik. A platformok preferenciái változnak, az algoritmusok frissülnek, és a felhasználói viselkedés is változik. Ahhoz, hogy valóban sikeres legyen a tartalom, a márkáknak folyamatosan tájékozottnak kell lenniük, és készeknek kell állniuk a stratégiák módosítására a platform specifikus változások alapján.

4. Jövőbiztos SEO stratégiák

A jó tartalomstratégia nem csak a jelenre, hanem a jövőre is fókuszál. Ha nyitott vagy a tanulásra és a folyamatos fejlesztésre, a márkád lépést tarthat a változó trendekkel és eszközökkel, elkerülve az elavult gyakorlatokat. Nem csak a tudásról van szó, hanem arról is, hogy ezt a tudást hogyan alkalmazod a gyakorlatban.

A kulcs egy olyan stratégia kialakításában rejlik, amely erős alapokon nyugszik, de ugyanakkor rugalmas is. Ahogy új platformok jelennek meg és a felhasználók preferenciái változnak, a márkáknak kellően agilisnak kell lenniük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak, de ne kelljen mindig az újat találniuk.

Ezt az agilitást a legújabb technológiák kihasználása egészíti ki, akár mesterséges intelligencia vezérelt elemzésekről, akár magával ragadó virtuális valóság élményekről, legyen szó. Ugyanakkor fontos, hogy a közönség nézőpontját mindig előtérbe helyezzük.

Kövessük a fejlődő keresési szokásokat, rendszeresen nézzük át az elemzéseket és a visszajelzéseket, hogy értékes betekintést nyerjünk a jelenlegi állapotokról és a jövőbeli elvárásokról. 

Bár a jövő bizonytalan, mindig legyél készen a forgatókönyv-tervezésre. Képzeld el különböző utakat a keresési környezetben, és dolgozz ki stratégiát, hogyan pozícionálhatod márkádat a fejlődő környezetben. Ezáltal olyan tartalomstratégiát építhetsz ki, amely idomul a digitális változásokhoz és készen áll a jövő kihívásaira.

5. Alkotó által irányított SEO: együttműködések elősegítése 

Ha a tartalom a király, akkor a tapasztalat a királynő - amely a „Miért az alkotók által vezetett tartalommarketing a keresés jövője?” kérdést veti fel.

Az együttműködések most már hatékony eszközzé váltak az elérés növelése, a tartalom diverzifikálása és új közönségek megszólítása terén. A tapasztalatok bemutatása mellett, a stratégiai együttműködések nem csupán az erőforrások összevonásának eszközei, hanem új perspektívákat, hitelességet és bizalmat is hoznak a közönség számára. Mindez kritikus a többi szempontból is.
Az influencerekkel való szoros kapcsolatokkal a márkák olyan tartalmakat hozhatnak létre, amelyek sokféle nézőpontot kínálnak, miközben megtartják az üzenetük következetességét. Ezek a partnerségek lehetővé teszik az új tartalomformátumok és platformok felfedezését, új közönség elérését, vagy a meglévők újbóli bevonását, ezzel kiterjesztve digitális jelenlétüket. 

Az influencerekkel való együttműködés emberi vonalat ad a márkának, és az általuk megosztott hiteles ajánlások vagy tartalmak jelentősen javíthatják a márka megítélését és elérését. Ezek a partnerségek nem csak a tartalomalkotásra korlátozódnak, hanem lehetőséget teremtenek a keresztpromócióra is, ami mindkét fél számára kölcsönös növekedést eredményez. 

Navigálj az új keresési univerzumban: növeld a láthatóságodat a Google-on kívül 

A keresés optimalizálása már nem korlátozódik csak a Google-ra. Ahogy felfedezik az emberek az új platformokat, fontos, hogy alkalmazkodj és finomítsd a stratégiáidat. 
A szakértelem, megbízhatóság és valódi kapcsolatok kiemelkedést és tekintélyt biztosíthatnak. Ezek a szempontok meghaladják az egyszerű láthatóságot. Holisztikus megközelítést alkotnak a változó felhasználói viselkedések kezelésére. 

Ebben a figyelemmel teli világban a márkáknak túl kell lépniük a láthatóságon, hogy hatékonyan kapcsolódhassanak és együttműködhessenek. A SEO jövője a kapcsolatok építéséről szól, különösen 2024-ben és a következő években. Ne feledd, az alkalmazkodóképesség kulcsfontosságú. A digitális világ folyamatosan változik, új platformok jelennek meg, míg mások eltűnnek. Ha a stratégiádat az igazság megértésére és hitelességére alapozod, sikeresen navigálhatsz és kiemelkedhetsz ebben a dinamikus és fejlődő keresési környezetben.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok