instagram marketing; instagram marketing stratégia; instragram marketing megtervezése; marketing ügynökség; online marketing

mi az az instagram marketing?

Instagram marketing: az Instagram siker titkos képlete 2023-ban

Novák Anna Szerző:
Novák Anna
A 2023-as évben az Instagram még mindig az online marketing és brandépítés egyik kulcsfontosságú eszköze, de az eredmények eléréséhez és a sikerhez szükséges stratégiák folyamatosan változnak és fejlődnek. Ebben a cikkben feltárjuk a friss, naprakész információkat és tippeket, hogy segítsünk neked felfedezni az Instagram siker titkos képletét ebben az új korszakban. Vágjunk is bele, nézzük milyen egy jó Instagram marketing!
mi az az instagram marketing?

#1: Instagram marketig tipp: érj el új közönséget az Instagramon

Ha komolyan gondolod az Instagram stratégiádat, akkor az első lépés az, hogy koncentrálj arra, hogy új közönséget érhess el. A jó hír pedig az, hogy jelenleg rengeteg lehetőség és taktika áll rendelkezésedre, amelyek segítségével növelheted az Instagram elérésedet.

Instagram marketing: taktika az új közönség elérésére


• Instagram együttműködések: Érd el új közönséget azáltal, hogy közösen posztolsz egy hírfolyamban vagy egy másik Instagram-felhasználóval.
• Reels videók: Rendszeresen ossz meg olyan tartalmat, ami illeszkedik a témádhoz, hogy új közönséget érhess el a Reels videók segítségével és több ember láthassa meg a tartalmaidat a „Felfedezés” felületen az Instan. 
• Instagram lapozós posztok: A lapozós bejegyzések ideális formátumot nyújtanak oktatási vagy szórakoztató tartalmak megosztásához. És mi a legjobb része ennek az Instagram marketing tippnek? Ezek a bejegyzések könnyen megoszthatók. Minél többen osztják meg, annál nagyobb lesz a láthatóságod.
• Kulcsszó hozzáadása az Instagram névmeződhöz: Adj hozzá népszerű keresőszavakat a Instagram névmeződhöz, hogy növeld a profilod láthatóságát a "Felfedezés" oldalon.
• Játékok és nyereményjátékok: Szervezz gyors nyereményjátékokat a követőid számának növelésére, különösen akkor, ha a részvételhez a barátaik megjelölésére vagy a történetek megosztására van szükség.

instagram


#2: Instagram marketing tipp: a látogatókat alakítsd valódi követőkké


Miután sikeresen elérted az új közönséget az Instagramon, a következő lépés az, hogy követőkké alakítsd őket. Ehhez azonban fontos tudnod, hogy a megfelelő "csali" nélkül valószínűleg nem fogsz sikert elérni.

Mutatok neked ehhez is pár Instagram marketing taktikát: 

• Profilkép és bemutatkozás (bio): Egy jól átgondolt profilkép és bemutatkozás segít elárulni a látogatóknak, hogy miről szól a profilod. Képzeld el, mintha az üzleted bejárata fölött lenne egy tábla, amely az embereket a belépésre invitálja.
Tartalmi témák: A világos és következetes tartalmi témák meggyőzik a látogatókat arról, hogy a bejegyzéseid érdekesek számukra. Minél egyértelműbbek ezek a témák, annál valószínűbb, hogy az emberek követni fogják a fiókodat.
Instagram Highlights: Az Instagram történetek kiemelései, más néven a „highlightok” a profilod tetején találhatók, és segítenek abban, hogy könnyen megmutasd, miről szól az oldalad. Győződj meg róla, hogy ezek a kiemelések frissek, tükrözik a fő témákat, és vizuálisan támogatják a márkádat.
• Rögzített bejegyzések: Az kiemelt bejegyzések közvetlenül a hírfolyam tetején jelennek meg. Ez lehet egy népszerű poszt, egy bevezető bejegyzés, vagy olyan tartalom, amely sok mentést kapott. Engedd, hogy a legjobb tartalom ragyogjon ki.

#3: Építs közösséget az Instagramon: az Instagram marketing nélkülözhetetlen eleme

Az Instagram sikeréhez elengedhetetlen egy erős és elkötelezett közösség kialakítása. Miután elérted és követőkké alakítottad az új felhasználókat, most a közösséged megtartására kell összpontosítanod. 2023-ban számos Instagram-taktika áll rendelkezésre, amelyek segítenek ebben.

•    Instagram-történetek: Használj interaktív matricákat, GIF-eket és egyébb lehetőségeket a történeteidben. A közeli barátok listáival exkluzív tartalmat is megoszthatsz.
•    Instagram Live: Az élő közvetítések közvetlenek és személyesebb kapcsolattartást tesznek lehetővé. Az Instagram Live-ot most már be is ütemezheted, hogy növeld a nézettséget.
•    Közvetlen üzenetek (dm): Használd a közvetlen üzeneteket az interakcióra és a kapcsolatépítésre. Beállíthatsz automatikus válaszokat, megismerheted követőidet, vagy akár eladásokat is generálhatsz.

Ne aggódj, nem kell mindent egyszerre kezelned. Szervezd meg a tartalmakat heti és havi követelményekre, kísérletezz, és maradj következetes. Emellett mindig tartsd szem előtt, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok