Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!

Marketing Professzorok

szerző:
Marketing Professzorok

Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.
 

Mindez persze csak akkor válik valósággá egy online marketinges számára, ha megfelelő videómarketing stratégiával rendelkezik, amely üzleti céljai elérését szolgálja, és amely fellendítheti közösségi médiás teljesítményét is. Most ennek érdekében osztunk meg néhány tanácsot.

1. Szóljon a videó egy történetről, és ne az értékesítésről

Az internet tele van értékesítési kacattal, ami nemhogy nem segít a konverziókban, hanem képes elrettenteni a vásárlókat is. Ne hagyd, hogy márkád is csak még egy ugyan ilyen név legyen – ehhez videóidat egy történet, nem pedig az értékesítés köré kell felépítened. Ne feledd: az írott marketinganyagokra vonatkozó szabályok a videótartalmak esetén is jelen vannak – fontos, hogy valami értéket kínálj ügyfeleidnek velük.

Használd ki a videók érzelmi erejét azzal, hogy az ügyfelek titkos vágyait és szükségleteit célzod meg velük. Nem kell félned attól, hogy így lemaradsz az érdeklődőkről – csak helyezz el egy egyértelmű és releváns CTA-t a videód végén (például egy webhelyedre mutató URL-t).

 

2. Minden az első 10 másodpercen múlik

A nézők egyötöde 10 másodpercen belül elkattint a videóról. Legyen tehát az a 10 másodperc lényegre törő és érdekes. Próbáld már az első 5-10 másodpercben bemutatni, hogy mire számíthatnak a nézők a továbbiakban, és mellőzd a mellébeszélést.

Keltsd fel az emberek figyelmét és kíváncsiságát egy-egy jól elhelyezett kérdéssel és rövid bepillantással. A videónak már az első másodpercekben bizonyítania kell értékét és választ kell adnia a kérdésre: „Miért érdemes nekem ezt végignéznem?” – ez az kérdés ugyanis, amit a közönség tagjai tudat alatt azonnal feltesznek maguknak. Megnevettetheti őket? Talán motiválja őket valamire? Esetleg tanít nekik valami újat? Közöld velük az első 10 másodpercben, ha azt akarod, hogy maradjanak!

 

3. Fogd lazára, ne légy unalmas!

Nincs nagyobb hiba annál, mint amikor valaki unalmasra videót készít. Az egyértelműen marketing ízű videók nem lesznek képesek elterjedni. Akkor mégis mi az, amire a közönség vágyik? Nevetni szeretnének szórakozni és megkönnyebbülni – szeretnének kizökkeni egy kicsit az unalmas munkaórák valóságából, és elfeledkezni mindenről, ami nyomasztja őket. A humor a videómarketing kampányok egyik legfontosabb eleme – a lényeg, hogy ne vidd túlzásba.

Több sikeres videómarketinget alkalmazó vállalat is arra ösztönzi a marketinggel foglakozókat, hogy vegyék lazára videóikat, és ne féljenek kreatívak lenni, és kockáztatni néha egy kicsit. Ne hidd, hogy B2B közönségednek nincs humora. Ha a videókról van szó, ne próbáld mindenben a bevett szokásokat alkalmazni. Mutasd meg, hogy sokkal többet tudsz nyújtani a versenytársaid unalmas hangneménél.

 

4. Optimalizálj keresésre – címkézz!

Videóid számára többféleképpen is biztosíthatod, hogy az emberek egyszerűbben rájuk találhassanak a keresőmotorokban. Ha a lehető legjobban szeretnéd kihasználni videód SEO értékét (mielőtt különböző videómegosztókra is feltennéd), akkor első körben saját domainedre töltsd fel azt. Fontos továbbá, hogy engedélyezd a videó beágyazását, hiszen ez további befelé mutató marketing hivatkozásokat eredményezhet majd.

Ha a videók SEO-járól van szó, akkor a leírásoké a főszerep. A leírások teszik lehetővé a Google robotjai számára, hogy megértsék, miről is szól a videó, és hogy mit tartalmaz. Biztosítsd tehát, hogy videóid megfelelő címkékkel legyenek ellátva, és hogy egyértelmű, lényegre törő leírásokkal és címekkel rendelkezzenek.

 

5. Oktasd és bizonyítsd magad

Tudtad, hogy közönséged 65%-a vizuálisan tanul? A videómarketing egyik leghatékonyabb alkalmazása a közönség oktatása, az oktatásnak pedig számos formája létezik. Egy videóban bemutathatod például, hogy miként használhatják ügyfeleid egy bizonyos termékedet vagy szolgáltatásokat a kívánt cél vagy végeredmény elérése érdekében. Továbbá közvetíthetsz egy úgynevezett webináriumot is, amelyben bizonyíthatod az iparágaddal kapcsolatos tudásodat, értékes tanácsokkal is láthatod el követőidet, és persze új érdeklődőket és lehetséges ügyfeleket is szerezhetsz.

Videókkal továbbá termékeid és szolgáltatásaid hitelességét is megerősítheted. A statisztikák szerint a felhasználói vélemények a leghatékonyabb tartalommarketing elemek közé tartoznak. A sikertörténeteket bemutató videók elkészítése során koncentrálj az ügyfél történetére és arra, hogy milyen sikereket ért el a termékednek vagy szolgáltatásodnak köszönhetően.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

lapos URL struktúra
2021-04-15

Google - szükséges lapos URL struktúrát használni?

John Mueller, a Google munkatársa azt állítja, hogy nincs értelme „mesterségesen laposított” URL-eket használni ahelyett, hogy láthatóvá tennénk a teljes könyvtárszerkezetet.

Hasznos Instagram tippek orvosoknak a páciensszerzésért
2021-04-13

Instagram marketing orvosoknak – 11 tipp a maximális aktivitásért

Több, mint egymilliárd aktív havi felhasználójával nem kérdés, hogy az Instagram az orvosi marketing egyik legfontosabb eszköze. A Facebook képmegosztó platformja egy kiváló felületet kínál arra, hogy orvosként felvedd és aktívan tartsd a kapcsolatot pácienseiddel megosztásaidon, történeteiden és hozzászólásaidon keresztül. Mai cikkünkben az orvosi Instagram marketingről lesz szó!

Több páciensvéleményre van szükséged? Így szerezd meg!
2021-04-06

Így szerezhetsz több véleményt pácienseidtől

Az internetnek köszönhetően egyre több egészségügyi fogyasztó tekinti meg a korábbi páciensek véleményeit, amikor egészségügyi szolgáltatót keres magának. A túlnyomó többség nagyon fontosnak tartja a korábbi ügyfelek véleményeit, és ezeket tekinti meg első körben, amikor egy jó orvost szeretne találni. Sokan már azért is hajlandók lemondani egy lehetséges szakorvosról, mert rossz dolgokat olvasnak róla az interneten. A páciensek véleményei ma minden korábbinál fontosabbak, hiszen az emberek szabadon nyilvánosságra hozhatják ezeket az interneten, és gyakran ezen múlik egy orvos pozitív, vagy épp negatív hírneve. Egy orvosnak, vagy egészségügyi marketingesnek tehát arra kell törekednie, hogy minél több pozitív véleményt szerezzen...

Google algoritmusfrissítések
2021-04-01

Minden idők legnagyobb Google algoritmusfrissítései

A Google többször is említette már, hogy naponta akár több alkalommal is frissíti algoritmusát, ami éves szinten több száz, akár több ezer kisebb-nagyobb változtatást jelent. Persze ezek túlnyomó többségét szinte észre sem vesszük a hétköznapokban, azonban a keresőóriás időnként olyan újításokat vezet be, amelyek alapjaiban megváltoztatják a keresőfunkció működését és a SEO menetét.

Egészségügyi közösségi média marketing tippek
2021-03-30

Közösségi média marketing tippek egészségügyi központoknak

A 2020-as évben kirobbant koronavírus járványnak köszönhetően az egészségügy kiemelt témává vált az emberek életében. Erre a területre mindig is óriási verseny volt jellemző, azonban ahogy az elmúlt esztendő során számos egészségügyi központ kényszerült az internetre költözni, a mezőny csak tovább sűrűsödött. A kérdés tehát az, hogy hogyan szerezhet egy egészségügyi központ még több ügyfelet magának az online környezetben. A választ pedig: közösségi média marketinggel.

Popup ablakok használata a Google szemszögéből
2021-03-25

A Google szerint nem jár büntetés az átmeneti felugró ablakokért

A felugró ablakok az érdeklődők megkaparintásának gyakori, és sokak szerint túlhasznált eszközei. A kéretlenül felbukkanó elemek sokat ronthatnak a felhasználói élményen, így nem csoda, hogy a Google is büntetést szabhat ki miattuk. De mi a helyzet azokkal a felugró ablakokkal, amik csak átmenetileg jelennek meg a felhasználók előtt?

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!