Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!

Marketing Professzorok

szerző:
Marketing Professzorok

Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.
 

Mindez persze csak akkor válik valósággá egy online marketinges számára, ha megfelelő videómarketing stratégiával rendelkezik, amely üzleti céljai elérését szolgálja, és amely fellendítheti közösségi médiás teljesítményét is. Most ennek érdekében osztunk meg néhány tanácsot.

1. Szóljon a videó egy történetről, és ne az értékesítésről

Az internet tele van értékesítési kacattal, ami nemhogy nem segít a konverziókban, hanem képes elrettenteni a vásárlókat is. Ne hagyd, hogy márkád is csak még egy ugyan ilyen név legyen – ehhez videóidat egy történet, nem pedig az értékesítés köré kell felépítened. Ne feledd: az írott marketinganyagokra vonatkozó szabályok a videótartalmak esetén is jelen vannak – fontos, hogy valami értéket kínálj ügyfeleidnek velük.

Használd ki a videók érzelmi erejét azzal, hogy az ügyfelek titkos vágyait és szükségleteit célzod meg velük. Nem kell félned attól, hogy így lemaradsz az érdeklődőkről – csak helyezz el egy egyértelmű és releváns CTA-t a videód végén (például egy webhelyedre mutató URL-t).

 

2. Minden az első 10 másodpercen múlik

A nézők egyötöde 10 másodpercen belül elkattint a videóról. Legyen tehát az a 10 másodperc lényegre törő és érdekes. Próbáld már az első 5-10 másodpercben bemutatni, hogy mire számíthatnak a nézők a továbbiakban, és mellőzd a mellébeszélést.

Keltsd fel az emberek figyelmét és kíváncsiságát egy-egy jól elhelyezett kérdéssel és rövid bepillantással. A videónak már az első másodpercekben bizonyítania kell értékét és választ kell adnia a kérdésre: „Miért érdemes nekem ezt végignéznem?” – ez az kérdés ugyanis, amit a közönség tagjai tudat alatt azonnal feltesznek maguknak. Megnevettetheti őket? Talán motiválja őket valamire? Esetleg tanít nekik valami újat? Közöld velük az első 10 másodpercben, ha azt akarod, hogy maradjanak!

 

3. Fogd lazára, ne légy unalmas!

Nincs nagyobb hiba annál, mint amikor valaki unalmasra videót készít. Az egyértelműen marketing ízű videók nem lesznek képesek elterjedni. Akkor mégis mi az, amire a közönség vágyik? Nevetni szeretnének szórakozni és megkönnyebbülni – szeretnének kizökkeni egy kicsit az unalmas munkaórák valóságából, és elfeledkezni mindenről, ami nyomasztja őket. A humor a videómarketing kampányok egyik legfontosabb eleme – a lényeg, hogy ne vidd túlzásba.

Több sikeres videómarketinget alkalmazó vállalat is arra ösztönzi a marketinggel foglakozókat, hogy vegyék lazára videóikat, és ne féljenek kreatívak lenni, és kockáztatni néha egy kicsit. Ne hidd, hogy B2B közönségednek nincs humora. Ha a videókról van szó, ne próbáld mindenben a bevett szokásokat alkalmazni. Mutasd meg, hogy sokkal többet tudsz nyújtani a versenytársaid unalmas hangneménél.

 

4. Optimalizálj keresésre – címkézz!

Videóid számára többféleképpen is biztosíthatod, hogy az emberek egyszerűbben rájuk találhassanak a keresőmotorokban. Ha a lehető legjobban szeretnéd kihasználni videód SEO értékét (mielőtt különböző videómegosztókra is feltennéd), akkor első körben saját domainedre töltsd fel azt. Fontos továbbá, hogy engedélyezd a videó beágyazását, hiszen ez további befelé mutató marketing hivatkozásokat eredményezhet majd.

Ha a videók SEO-járól van szó, akkor a leírásoké a főszerep. A leírások teszik lehetővé a Google robotjai számára, hogy megértsék, miről is szól a videó, és hogy mit tartalmaz. Biztosítsd tehát, hogy videóid megfelelő címkékkel legyenek ellátva, és hogy egyértelmű, lényegre törő leírásokkal és címekkel rendelkezzenek.

 

5. Oktasd és bizonyítsd magad

Tudtad, hogy közönséged 65%-a vizuálisan tanul? A videómarketing egyik leghatékonyabb alkalmazása a közönség oktatása, az oktatásnak pedig számos formája létezik. Egy videóban bemutathatod például, hogy miként használhatják ügyfeleid egy bizonyos termékedet vagy szolgáltatásokat a kívánt cél vagy végeredmény elérése érdekében. Továbbá közvetíthetsz egy úgynevezett webináriumot is, amelyben bizonyíthatod az iparágaddal kapcsolatos tudásodat, értékes tanácsokkal is láthatod el követőidet, és persze új érdeklődőket és lehetséges ügyfeleket is szerezhetsz.

Videókkal továbbá termékeid és szolgáltatásaid hitelességét is megerősítheted. A statisztikák szerint a felhasználói vélemények a leghatékonyabb tartalommarketing elemek közé tartoznak. A sikertörténeteket bemutató videók elkészítése során koncentrálj az ügyfél történetére és arra, hogy milyen sikereket ért el a termékednek vagy szolgáltatásodnak köszönhetően.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!