Videómarketing - 8 megdönthetetlen érv a videómarketing mellett

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

8 vitathatatlan ok, amiért neked is érdemes videómarketinggel foglalkoznod

Czifra Zsófia

szerző:
Czifra Zsófia

Ha csak egy online marketinges cikket is elolvastál az elmúlt 1-2 évben, akkor a videómarketing fogalma nem újdonság számodra. A videó az okostelefonoknak köszönhetően a legnépszerűbb tartalomtípussá nőtte ki magát, amire természetesen a marketingesek is felfigyeltek. Az emberek a körülöttük lévő dolgok nagy részét a látásuk segítségével térképezik fel – a szemeink kétségtelenül a legfontosabb érzékszerveink. Nem meglepő, hogy a videók (és képek) olyan hatékony marketingeszközökké váltak.

 

Talán te is elgondolkodtál azon, hogy videókat is használj marketingstratégiádban, de még nem sikerült meggyőznöd magad. Elvégre egy (vagy több) videó elkészítése nem kevés munkát és időt igényel – szóval megéri? Nos, a válasz egy egyértelmű igen. Az évek során bebizonyosodott, hogy a videómarketing elképesztő eredményeket képes elérni, ha megfelelően alkalmazzák. A következőkben felsorolunk néhány meggyőző okot, amik biztosan segítenek majd meghozni a helyes döntést!
 

1. A videók igazi konverziómágnesek

A marketing célja általában az, hogy rávedd valamire célközönségedet – leginkább arra, hogy konvertáljanak. A videó ilyen téren nagyon meggyőző tud lenni, ugyanis egy olyan landing oldal, ahol egy termékvideó is szerepel, akár 80%-kal több konverziót is hozhat egy átlagos szöveges céloldalnál.

 

Egy jó videó közvetlen értékesítéshez is vezethet. A kutatások szerint a felhasználók 74%-a vásárolt meg egy terméket, miután megnézett róla egy magyarázó/bemutató videót.

 

2. A videók jó befektetések

10 cégből 8 állítja, hogy a videókba fektetett összegek valóban megtérültek. Tény persze, hogy videókat készíteni nem egyszerű, vagy olcsó feladat, de a statisztikák szerint igenis megéri időt és pénzt fordítani rájuk.

 

Még ha videóid minősége nem is filmszerű, akkor sincs miért aggódnod. Habár egy bizonyos színvonalat érdemes azért megütni, a videó tartalma általában sokkal fontosabb, mint a produkció minősége. Az emberek sokkal inkább az olyan videókat kedvelik, amik részletesen, érthetően elmagyarázzák a terméket, vagy szolgáltatást. A tartalom a király, és így van ez a videómarketingben is.

 

3. A videók bizalomgerjesztők

A lehetséges ügyfelek nem szívesen vásárolnak egy olyan márkától, amiben nem bíznak meg, de még arra is nehezen szánják rá magukat, hogy feliratkozzanak a hírlevelükre. A tartalommarketing (aminek a videó is fontos része) pontosan ezen alapszik – hosszútávú, bizalomra alapuló kapcsolatok kiépítésén. Ezt a bizalmat többek között azzal tudod elérni, hogy értékes, hasznos tartalmakat kínálsz közönségednek. A videó tökéletes erre a célra – a videó nem csak rengeteg információt képes átadni (egységnyi idő alatt sokkal többet, mint bármely más médium), de erősen hat az érzelmekre is.

 

Az influencerek az évek során tökéletesítették a bizalomépítés művészetét különböző médiumok (blogok, videó, stb.) felhasználásával, amire sokan egész karriereket építettek fel. Az influencer marketingnek pontosan ez a bizalomépítés áll a középpontjában. Az emberek gyakran szkeptikusak, ha egy márka saját promóciós videót készít, azonban ha a promóció egy olyasvalakitől érkezik, akiben megbíznak (ezek az influencerek), akkor máris sokkal magabiztosabban vásárolják meg az adott terméket, vagy szolgáltatást.

 

4. A videók a Google kedvencei

A webhelyeden elhelyezett videók segítenek tovább megtartani a látogatók figyelmét, amit a Google úgy értelmez majd, hogy tartalmaid érdekesek. A statisztikák szerint 53-szor valószínűbb, hogy elsőként jelensz meg a Google találatok között, ha videó is szerepel a webhelyeden. Nem árt észben tartani azt is, hogy a YouTube jó ideje a Google tulajdona, így logikus, ha a keresőmotor előnyben részesíti azokat a tartalmakat, amikben egy YouTube videó is szerepel.

 

Ügyelj YouTube videóid keresőoptimalizálására, hogy azok ne csak webhelyedet erősítsék, hanem önmagukban is minél több érdeklődőt vonzzanak márkád közelébe. 

 

Szeretnéd felturbózni marketingedet, de nem tudod pontosan, hogy hogyan állj neki? Segítünk, vedd fel velünk a kapcsolatot IDE kattintva!

 

5. A videók népszerűek a mobilfelhasználók köreiben

A videó és a mobil kiválóan illenek egymáshoz. Az emberek 90%-a néz videókat mobilkészülékén, és a videófogyasztás mennyisége évről évre megtöbbszöröződik. A Google szerint az okostelefonozók sokkal személyesebb kapcsolatot éreznek azokkal a márkákkal, amik videós tartalmakat vagy reklámokat jelenítenek meg nekik okoskészülékeiken – ez a kapcsolat kétszer olyan személyes, mint a TV-nézők esetén, és durván 1,4-szer erősebb, mint amit az asztali számítógépek felhasználói éreznek.

 

6. A videókkal remekül el lehet magyarázni a dolgokat

Egy új termék vagy szolgáltatás bejelentését érdemes egy videóval is kiegészíteni. Hogy miért? Mert a felhasználók 98%-a állítja, hogy szokott magyarázó videókat nézni, mielőtt megvásárolna valamit. Ez az, amiért a videómarketing olyan népszerű. Ez az ok, amiért a videómarketinggel foglalkozó cégek 45%-a használ magyarázó/bemutató jellegű videót webhelye kezdőlapján.

 

Persze a hagyományosan rögzített videókkal sem lehet mindent elmagyarázni – de az animációk számára gyakorlatilag nincs határ. Az animált videók nem csak érdekesebbé tehetik az egyébként unalmas témákat, hanem egyenesen szórakoztatók is lehetnek.

 

7. A videók még a leglustább közönségeket is tettekre ösztönzik

A videós tartalmak egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerű „fogyasztani” őket. Rohanó világunk nem hagy időt arra, hogy az emberek leüljenek, és végigolvassanak egy „hosszú” termékleírást, vagy hogy specifikációs táblázatokat vizsgálgassanak a termékek adatlapjain.

 

A modern vásárlók elvárják, hogy a terméket (vagy bizonyos esetekben a szolgáltatást) használat közben láthassák. A videómarketing olyan közönségekre is képes hatni, amikre más tartalomtípusok nem.

 

8. A videókat előszeretettel osztják meg az emberek

A közösségi platformok sokat fejlődtek az elmúlt években, és ezek a fejlesztések javarészt a videós funkciókra összpontosultak. A Facebook és az Instagram temérdek új lehetőséggel bővült (élő közvetítések, videós történetek, IGTV), de más platformok is kezdik felismerni a tartalomtípus jelentőségét.

 

Azonban ha marketingesek azt szeretnék, hogy videóik közösségi megosztásokon keresztül is terjedjenek, akkor nem szabad megfeledkezniük arról, hogy az emberek sokkal szívesebben osztanak meg érzelmeket, mint unalmas magyarázóvideókat. A vicces, vagy éppen szomorú videók sokkal népszerűbbek, mint egy klasszikus termékbemutató.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!