Plasztikai sebészeti videómarketing: Így csináld, ha sikeres akarsz lenni

Plasztikai sebészeti videómarketing: Így csináld, ha sikeres akarsz lenni

Videómarketing plasztikai sebészeknek: 10 tipp a látványos sikerekért

Szeretnéd fellendíteni plasztikai sebészetedet? Tedd meg videómarketinggel! De hogyan? Segítünk 10 hasznos tippünkkel, amely biztos sikert és sok pácienst hoz.

Plasztikai sebészeti videómarketing: Így csináld, ha sikeres akarsz lenni

A YouTube idén ünnepli megalapításának 15. évfordulóját, és az elmúlt másfél évtized alatt népszerűsége szinte mérhetetlen ütemben nőtt. Naponta világszerte több, mint egymilliárd felhasználó 1 milliárd órányi videót tekint meg az interneten, így nem kérdéses, hogy a videómarketing plasztikai sebészeknek is ideális eszköz lehet praxisuk népszerűsítésére.

A videók mérhetetlen aktivitásra késztetik az embereket, ráadásul rengeteg hasznos, értékes információt is kínálhatnak a nézőknek, amiket más formában nehéz lenne hatékonyan kommunikálni.

Na persze más dolog néha egy-egy videót összedobni, és egy komplett videómarketing stratégiát létrehozni plasztikai praxisod számára, de a következő cikkben az utóbbihoz olvashatsz néhány nagyon hatékony tippet!

 

1. Számolj a videómarketing költségeivel és időkereteivel

A videómarketinget sokan tévesztik össze az okostelefonokkal rögzített videók megosztásával. Tény, hogy ezek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, mindenféle plusz költség nélkül, azonban az ilyen felvételek messze nem lesznek olyan meggyőzőek és nem vonzanak majd annyi pácienst praxisod küszöbére, mint a profin elkészített videós marketinganyagok.

Persze ezek jelentős költségekkel is járhatnak, amire külön költségvetést kell félretenned. Mindezek mellett számolnod kell azzal is, hogy az ilyen videók elkészítése meglehetősen hosszadalmas lehet, hiszen az előkészületekre, a forgatásra és az utómunkára is időt kell szánnod.

 

2. Állj elő egy stabil videómarketing stratégiával

Ahhoz, hogy plasztikai sebészeti videómarketinged sikeres legyen először is tudnod kell, hogy mit tekintesz sikernek – hogy mi a célod ezzel az egésszel. Például szeretnéd elmagyarázni egy beavatkozás részleteit, vagy egy bizonyos pácienstípust szeretnél megszólítani videós marketingüzeneteddel. Meglehet, hogy szimplán csak szeretnéd hitelesebbé tenni praxisodat célközönséged szemében azzal, hogy bemutatod nekik rendelőd dolgozóit.

Bármi is a célod, fontos, hogy a projekt legelején kitűzd. A videókészítés egy összetett, kreatív feladat, és hihetetlenül sokat segít, ha egy előre elkészített terv alapján zajlik. Még ha nem is igazodsz 100%-osan a tervhez, lesz valami, ami irányt mutat a produkciónak.

 

3. Maradj párhuzamban márkáddal

Ha eddig egy bizonyos színsémát, betűtípust és általános stílust használtál egyéb marketinganyagaidban (hirdetések, szórólapok, webhely stb.), akkor fontos, hogy ezeket alkalmazd plasztika sebészeti marketingvideóidban is. Az összefüggő márkakép rendkívül fontos, hiszen megbízhatóságot, hitelességet és kompetenciát sugároz.

Habár elsőre nem tűnhet túl fontosnak, de gondolj csak bele, hogy mekkora a különbség egy bevásárlóközpont bejárata mellett működő gyorsétkezde és egy luxus belvárosi étterem között. Mindkét helyen kapsz egy tál levest, de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan prezentálják azt.

Biztosítanod kell leendő pácienseidet arról, hogy pontosan tudod, mire van szükségük. Ezt türközi marketinganyagaid minősége és összeszedettsége is.

 

4. Ragadd meg az emberek figyelmét az első 10 másodpercben

Bizonyára te is találkoztál már olyan marketingvideókkal az interneten, amik cseppet sem győztek meg arról, hogy az adott márka képes megoldást biztosítani problémáidra. Jó példák erre azok a videók, amelyekben egy unott „reklámarc” monoton hangon ecseteli, hogy mennyire jó is az ő termékük, te pedig végig csak arra tudsz gondolni, hogy „legyen már vége ennek a szenvedésnek”.

Ez az a hatás, amit nagy ívben kerülnöd kell videóidban. Ha szükséges, kérj szakértői segítséget, hogy olyan plasztikai sebészeti videómarketinges anyagokat készíthess, amelyek másodpercek alatt felkeltik az emberek figyelmét és érdeklődését.

 

5. Törekedj a változatosságra

A videóknak meglepően sok formája létezik, és egy jó plasztikai sebészeti videómarketing stratégia akkor a leghatékonyabb, ha minél többet használ ezek közül.

Ott vannak például a 360°-os videók, amik körbevezetik a nézőket a rendelőben. Bemutathatod továbbá a rendelő alkalmazottjait is, megoszthatsz bőrápolási tippeket, elmesélhetsz érdekes történeteket, válaszolhatsz néhány gyakran feltett kérdésre, tarthatsz élő közvetítéseket, vagy interjút készíthetsz egy elégedett pácienseddel, aki szívesen áll a kamera elé, hogy elmesélje a rendelődben szerzett tapasztalatait.

 

6. Optimalizáld videóidat

Hiába a remekül elkészített videók, ha senki sem talál rájuk, csak idő és pénzkidobás az összes. Szerencsére a YouTube-on temérdek úgynevezett SEO módszert alkalmazhatsz, amikkel fellelhetőbbé teheted videóidat a kereső felhasználók számára. Ebben az átfogó útmutatóban mindent megtalálsz a YouTube SEO-ról!

 

7. Használd a videókat átfogó marketingstartégiád részeként

Mindenképpen fontos, hogy összeállíts magadnak egy hatékony plasztikai sebészeti videómarketing stratégiát, azonban nem szabad megfeledkezned róla, hogy önmagában ez még nem elegendő ahhoz, hogy megnyerd lehetséges pácienseidet. Egy átlagos ügyfélnek 7-10 alkalommal kell „találkoznia” egy márkával, mielőtt egy konkrét lépésre szánná el magát annak irányában.

Egy plasztikai beavatkozáshoz ennél lényegesen több „találkozóra” lesz szükség, hiszen a beavatkozások gyakran költségesek és egészségügyi jellegűek, ráadásul végleg megváltoztathatják egy páciens külsejét. Éppen ezért fontos, hogy minél több csatornán jelenlégy praxisoddal, és a videómarketing ebből csupán néhányat képes lefedni. Ne feledkezz meg tehát a közösségi média marketingről, az email marketingről és az online hirdetésekről sem, és ezek között használd fel videós anyagaidat a legjobb eredmények érdekében.

 

8. Használj jó minőségű videókat

Ha már jó minőségű videókba fektetsz bele, akkor fontos, hogy a legtöbbet hozd ki belőlük, miután készhez kapod őket. Például kivághatsz belőlük kisebb részleteket, amikkel beharangozhatod a teljes felvételeket. Ezeket aztán az olyan platformokon is megoszthatod, amik nem feltétlenül ideálisak hosszabb videók megtekintésére (ilyen például az Instagram vagy a Twitter). Mindezzel felkeltheted a nézők figyelmét, és azokra a platformokra irányíthatod őket, ahol több hasonló videót is megtekinthetnek (a YouTube-ra, a Facebookra, vagy akár a webhelyedre is).

 

9. Igazítsd videós anyagaidat az adott csatornához

Fontos, hogy egy adott videó nem illik majd minden platformhoz, ahová feltölthetnéd. A Facebook például egy nyüzsgő közösségi hálózat, ahol sokkal népszerűbbek a laza, könnyed, szórakoztató felvételek. Időnként persze egy-egy komolyabb magyarázóvideót is feltölthetsz a Facebookra, de azt is érdemes a platformnak megfelelő stílusban felvezetni, hogy a nézők ne kattintsanak el róla rögtön, és tudják, hogy mire számíthatnak.

Ugyan ez vonatkozik az Instagramra, a Twitterre és a LinkedInre is – járj utána, hogy mit igényel közönséged a különböző platformokon, és készítsd el videóidat abban az adott stílusban. Ilyenkor nem csak a tartalmi és stílusbéli jellemzőkre, hanem a technikai elvárásokra is oda kell figyelned.

 

10. Koncentrálj ideális pácienseid igényire és vágyaira

A plasztikai sebészeti videómarketing akkor lesz igazán hatékony, ha megemlíti a páciensek igényeit, vágyait, akadályait és kihívásait. Minél jobban ismered célközönségedet, annál többet tudsz meg arról, hogy miket tartanak fontosnak és mik számítanak nekik. Így sokkal könnyebben fogalmazhatsz majd meg olyan marketingüzeneteket, amik kifejezetten nekik szólnak.

Marketingvideóid elkészítésében sokat segíthetnek az úgynevezett buyer personák, amik lényegében ideális pácienseid fiktív vázlatai. Néhány ilyen persona elkészítése után sokkal egyszerűbb lesz elkészítened videóidat és más marketinganyagaidat is, hiszen elég lesz csak rájuk pillantanod, és pontosan tudni fogod, hogy mire lesz szükséged. Ezekről a personákról itt találsz egy hasznos útmutatót!

 

Bónusz tipp: Kérd profik segítségét!

A videómarketing, és az átfogó online marketing komoly kihívást jelenthet számos plasztikai sebészeti praxis számára, elvégre egy teljesen más szakterületről van szó, aminek űzése elképesztően időigényes is lehet. Ha egy komplett online marketing stratégiára van szükséged, akkor érdemes profi online marketingügynökség segítségét kérni ehhez! 

Kérj segítséget profi egészségügyi marketing csapatunktól személyre szabott online marketingre!

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok