Fogorvosi videómarketing: 5 tipp, hogy jól működjön

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Videómarketing fogorvosoknak: 5 tipp, amit minden praxisnak ismernie kell

Szatmári Szabina

szerző:
Szatmári Szabina

Egyes szakértők szerint 2022-ben a fogyasztói internetforgalom 82%-át a videó teszi majd ki. A felhasználók minden évben kétszer annyi videós tartalmat tekintenek meg, mint az előző esztendőben, és ha fogászatod nem foglalkozik ezzel a trenddel, akkor egyre több lehetséges páciensről maradsz majd le.

Szóval miért van szüksége minden fogorvosnak videómarketingre, és egyáltalán milyen videókat érdemes készíteni ehhez? A következőkben ehhez kínálunk hasznos, bevált tanácsokat!

Miért fontos a videómarketing fogorvosoknak?

Ha igényesen készítik el őket, a fogászati videós tartalmak jelentősen fellendíthetik egy praxis forgalmát. Lássunk néhány konkrétabb okot, hogy minek köszönhető ez:

 

1. A videókat előszeretettel osztják tovább

A videók aktivitásra késztetik az embert, ráadásul nagyon könnyedén megoszthatók is. A legtöbb közösségi platformon a videós tartalmak termelik a legtöbb aktivitást, ezért használja egyre több fogorvos az Instagramot is videómarketingjéhez.
A legjobb videókat a páciensek előszeretettel küldik el ismerőseiknek, vagy osztják meg azokat saját profiljukon is. Ez azért olyan fontos, mert az emberek sokkal inkább barátaik, ismerőseik véleményében és javaslataiban bíznak, mint abban, amit egy márka reklámoz magáról.

 

2. A videó uralja a Facebookot és az Instagramot is

A Facebook és az Instagram (a világ két legnépszerűbb közösségi platformja) ideálisak egy közösségi jelenlét kiépítésére, a meglévő páciensekkel való kapcsolatok fenntartására, illetve új páciensek megszerzésére is.
A Facebook és az Instagram algoritmusai továbbá előnyben részesítik a közvetlenül feltöltött videókat a más platformokról (például a YouTube-ról) megosztott linkekkel szemben, így ezek a közösségi hálózatok a fogászati videómarketingre is nagyszerűek.

 

3. A videós tartalmak befolyásolják a vásárlói döntéseket

A videós tartalmak remek lehetőséget biztosítanak az érdeklődő páciensek számára, hogy megismerkedjenek praxisoddal, mielőtt időpontot foglalnának rendelődbe. A felhasználók átlagosan 80%-kal hajlamosabbak a konverzióra egy terméket vagy szolgáltatást tartalmazó videó megtekintését követően. A csapatkultúra és a páciensélmény videós bemutatása egy hosszantartó és stabil orvos-páciens kapcsolat alapját képezi majd.

 

5 videómarketing ötlet fogorvosoknak

Most, hogy tudod, miért olyan fontos a videómarketing fogorvosoknak, ideje elgondolkodnod rajta, hogy milyen jellegű videókkal érdemes foglalkoznod. A lehetőséges listája valójában nagyon hosszú, de mi most összegyűjtöttünk ötöt a legjobbak közül!

 

Az orvos(ok) bemutatása

Az orvosok és páciensek közötti kapcsolat számos apró mozzanat folyamán alakul ki, és ezeknek a mozzanatoknak a videók is részesei lehetnek. Állj elő 6-7 kérdéssel, és készíts egy videót a válaszokról. Amennyiben több orvos is dolgozik egy klinika falai között, érdemes mindegyikükkel egy saját videót készíteni. A páciensek így könnyebben megismerkedhetnek a fogorvosokkal, és sokkal nyugodtabban, egy megalapozott bizalommal fordulhatnak majd hozzájuk.
Ilyen kérdések lehetnek például:

  • „Miért döntött úgy, hogy fogorvosnak tanuljon?”
  • „Mivel tölti az idejét a rendelőn kívül?”
  • „Melyik iskolában tanult?”
  • „Mit szeret a legjobban a munkájában?”

Ha igazán alapos szeretnél lenni, készíts hasonló videókat a csapat összes tagjával, beleértve a nővéreket és a recepciósokat is.

 

Páciensvélemények

Természetesen minden fogorvos azt állítja, hogy a páciensek tőle kapják majd a legjobb ellátást. Szóval kinek higgyenek azok, akik most keresnek maguknak fogászati ellátást, és a legjobb szakemberekhez szeretnének fordulni? Az elégedett pácienseknek.
Az emberek többsége manapság tudja, hogy az interneten pillanatok alatt rátalálhatnak egy fogorvos korábbi pácienseinek véleményeire. Nem csak barátaikat és családtagjaikat kérdezik meg erről, hanem a Google-ba is beírják a „legjobb fogorvosok a közelben” kifejezést, hogy kideríthessék, kihez érdemes fordulniuk.

Az írott vélemények már önmagukban sokat tehetnek praxisodért, de ha van néhány olyan páciensed, akikkel rég óta ápolsz szoros kapcsolatot, akkor készíts velük videókat! Ha például most tervezed végleg eltávolítani egy páciensed fogszabályozóját, akkor előtte kérdezd meg, hogy levideózhatod-e a reakcióját, mikor meglátja új mosolyát, és felhasználhatod-e marketingcélokra. Ezt sosem nem szabad erőltetni, mindig tartsd tiszteletben a páciens döntését. Ha igent mond, akkor kérj írásos beleegyezést is erről.

Ezek a videók, illetve amelyekben a páciensek pozitív élményeikről számolnak be (szintén engedéllyel) rengeteget dobhatnak praxisod online hírnevén. Ha az emberek látják, hogy pácienseid milyen elégedetten távoznak rendelődből, garantáltan nagyobb forgalomra számíthatsz majd!

 

Videós körbevezetés

Mutasd be rendelődet követőidnek egy virtuális körbevezetés keretei között! Egy jó minőségű videóval óriási előnyt szerezhetsz a helyi versenytársakkal szemben. Minél jobban ismerik az érdeklődők praxisodat és rendelődet, annál magabiztosabban foglalnak majd időpontot nálad.
Mutass be minden fontosabb felszerelést, kényelmi extrát és hogy mi teszi különlegessé rendelődet. „Vidd be” nézőidet a váróba és a rendelőkbe is, hogy tudják, mire számítsanak, mikor megérkeznek hozzád.

 

Szórakozz egy jót pácienseiddel és csapatod tagjaival

Ha a videóban szereplők jól szórakoznak azok elkészítése során, akkor biztos lehetsz benne, hogy a nézők is átérzik majd a pozitív hangulatot. Nem mindegy, hogy milyen hozzáállással jelennek meg az emberek a kamerák előtt, hiszen ez komoly hatással lesz a nézőkből kiváltott érzelmekre is.
Mutasd meg, hogy csapatod tagjai nem szimplán a munkájukat végzik, hanem szívesen foglalkoznak a páciensekkel. Természetesen, ha páciensek is megjelennek a videóban, mindegyiküktől írásos engedélyt kell kérned ezek felhasználásához (már az előtt, hogy videózni kezdenél!)
A személyiségi jogok tisztelete mellett az egyetlen szabály az, hogy légy kreatív!

 

Mutass be egy szolgáltatást

Egy rövid videóban foglalj össze minden fontosabb tudnivalót egy fogászati eljárásról, amivel pácienseid gyakran találkozhatnak rendelődben. Az emberek szeretik tudni, hogy mire számítsanak egy beavatkozás előtt, ráadásul sokat jelent, ha magyarázatoddal szaktudásodat is bizonyítod. Az emberek így lényegesen nyugodtabban foglalnak majd időpontot nálad.
Mindemellett arról is beszélhetsz, hogy hogyan marad naprakész rendelőd a legújabb egészségügyi hírekkel kapcsolatban, és hogy milyen technológiákat alkalmaztok, hogy a lehető legjobb, legkényelmesebb (és fájdalommentes) ellátást biztosítsátok pácienseitek számára.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!