Milyen tartalommarketing trendekre figyelj 2019-ben? 5 dolog, amit ne hagyj ki tartalmaid érdekében!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

5 tartalommarketing-trend, amiket ismerned kell 2019-ben

Szatmári Szabina

szerző:
Szatmári Szabina

A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően a marketing szakembereknek és a cégtulajdonosoknak fokozott figyelemre van szükségük, nehogy lemaradjanak a legújabb változásokról és fejlesztésekről. A trendek megállás nélkül váltják egymást, és azok számíthatnak a legtöbb sikerre, akik az elsők között képesek reagálni ezekre.

Ha mindez nem lenne elég, nem csak a technológia, de a közönségek preferenciái is rendszeresen átalakulnak.

 

Ez a jelenség a tartalommarketingre is kihat, és ha a legtöbbet szeretnéd kihozni tartalmaidból (és az azokba fektetett erőforrásokból), akkor naprakésznek kell lenned a legfelkapottabb és várható trendeket illetően.

 

Lássuk, hogy mit tartogat 2019 a tartalommarketingesek számára!

 

 

A tartalommarketing és a mesterséges intelligencia szinkronja


A mesterséges intelligencia nem feltétlenül újdonság, és már korábban is komoly hatást fejtett ki a tartalommarketing menetére – nem kérdés, hogy ez a jelenség következő években is folytatódik majd. A mesterséges intelligencia előreláthatóan gyökeresen megváltoztatja majd a tartalommarketinghez kapcsolódó adatok begyűjtését és feldolgozását. Az MI-vel felfegyverzett rendszerek sokkal több adatot képesek feldolgozni és értékelni, hiszen másodpercenként számítások millióit képesek elvégezni – ez olyasmi, amire egyetlen adatelemző csapat sem tud utánozni.

 

Ezeket az adatokat a marketingesek felhasználhatják tartalommarketing-stratégiáik elkészítéséhez.  Minél több adat áll rendelkezésre a célközönségről, annál relevánsabb, célzottabb tartalmakat lehet készíteni számukra. Szorosan kapcsolódik ehhez a közönség szegmentálása is, ami lehetővé teszi az igazán személyre szabott tartalmak megalkotását és terjesztését.

 

 


Kell egy részletes tartalommarketing-stratégia


Remélhetőleg már van szerkesztői naptárad, de vajon tartalommarketing-tevékenységeid is stratégiai alapokon állnak?

 

Meglepő módon 10-ből 6 cég nem rendelkezik konkrét tartalommarketing-stratégiával, ami nekik ugyan rossz hír, de neked komoly előnyöd származhat belőle. Ehhez persze neked is létre kell hoznod egy olyan tartalomstratégiát, amely átfogó üzleti céljaidat szolgálja. Fontos megjegyezni, hogy egy tartalomstratégia nem csupán egy szerkesztői naptárból áll – ennél sokkal több dolog kell hozzá.

 

Például szükséged lesz egy célra, aminek – mint már említettük – párhuzamban kell állnia céged általános stratégiájával, legyen az több forgalom webhelyeden, több értékesítés, vagy bármi más. Tartalmaidnak ezt a célt kell szolgálniuk. Fontos az is, hogy megfogalmazd fő teljesítménymutatóidat (KPI-k), hiszen valahogy nyomon kell majd követned tartalmaid teljesítményét.

 

Ezen kívül ügyelned kell a már korábban említett közönségszegmentálásra, szükséged lesz egy stratégiára tartalmaid újrahasznosítása céljából, és számba kell venned, hogy a különböző ügyfélszerzési csatornákra milyen tartalmak a legideálisabbak.

 

 

Felkészülés a hangalapú keresésre


Talán vannak, akiket ez még 2019-ben is meglepetésként ér, de a hangalapú keresés világszerte egyre többek számára válik a preferált keresési módszerré. Ez többek között a különböző hangos segédekkel ellátott okostelefonoknak, és az okos otthoni segédeknek (Amazon Alexa, Google Home, stb.) köszönhető, és ahogy ezeket a technológiákat egyre többen veszik át, úgy a hangalapú keresések száma is egyre növekszik.

 

Egyes szakértők szerint már 2020-ban minden második online keresés hangalapú lesz majd.

 

De mit jelent ez a tartalommarketingesek számára? Azt, hogy ideje minél előbb elkezdeni optimalizálni tartalmaikat ezekre a hangos keresésekre, vagy legalább is azokat, amikkel szeretnék megcélozni a hangalapú keresőket. Egyelőre nincs egyszerű dolgok azoknak, akik megkísérlik ezt, ugyanis úgy tűnik, hogy a különböző eszközök és segédek más és más forrásokból merítenek, még ha ugyan azt a keresési parancsot is kapják. Persze ennek ellenére van néhány dolog, amivel biztosíthatod, hogy tartalmaid jobb esélyekkel induljanak a hangalapú keresők figyelméért folytatott versenyben.

 

 

Egy új hozzáállás az influencer marketingben


Az influencer marketing sokak számára mindig is azt jelentette, hogy egy influencer a saját csatornáján népszerűsíti egy márka termékeit és/vagy szolgáltatásait. Természetesen ez ennek a marketingformának az alapja, de az utóbbi időkben egyre többen közelítik meg az influencer marketinget egy új irányból, ahol a választott influencer közvetlenül a márka csatornáira készít tartalmakat.

 

Ez számos előnnyel jár a cégek számára, hiszen a tartalmak nem csak a hitelességüket fokozzák, hanem közvetlen forgalmat is vonzanak saját csatornáikra az influencerek érdeklődő közönségéből. Ha például fitnesz termékeket forgalmazol, akkor felkérhetsz néhány elismert edzőt, hogy készítsen útmutatókat céged blogjára, amiket aztán saját közönségükkel is megoszthatnak.

 

 

Több tartalomtípus = nagyobb közönség


A tartalommarketing többről szól, mint elszánt blogolásról, hiszen tartalomnak számítanak a közösségi bejegyzések, a YouTube videók, a podcastek, az e-könyvek és sok minden más is.

 

Az embereknek manapság számtalan tartalomtípus áll a rendelkezésükre, és napi szinten ezek közül rengeteggel találkoznak is a különféle eszközökön, amikkel elérik az internetet. Fontos, hogy ne csak különféle csatornákon legyen jelen márkád, hanem az összes olyan tartalomtípust is lefedje tartalomstratégiád, amiket közönséged preferál. Ezzel nem csak meglévő követőid igényeinek tehetsz eleget, de új közönségeket is bevonzhatsz.
 

 

Amennyiben nem tudja pontosan tartalommarketingje során milyen stratégiát alkalmazzon, kérje Ön is személyes online marketing konzultációs szolgáltatásunkat! 

Ajánlatkérés


Kérjük tölts ki minden mezőt, fogadd el az adatvédelmi feltételeket!


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

SEO nélkülözhetetlen elemei
2022-09-29

A keresőoptimalizálás 5 nélkülözhetetlen eleme

Az online kereskedők folyamatosan azt kutatják, hogy hogyan szerezhetnének még több forgalmat webáruházuk számára. Érdekes módon a keresőoptimalizálás, azaz a SEO gyakran elkerüli a figyelmüket. Ha azonban szeretnél a világ leglátogatottabb webhelyén (Google) megjelenni kínálatoddal, akkor muszáj leszel foglalkozni vele.

Mi azaz off-page SEO? Hogyan alkalmazd?
2022-09-27

Így segíti webhelyedet az off-page SEO

Amikor a keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legtöbb on-page (vagy on-site) SEO feladat magától értetődő. Szükséged lesz egy nagy adag jó minőségű tartalomra, gondosan kiválogatott kulcsszavakra, néhány releváns belső hivatkozásra, és így tovább. De mi a helyzet az off-page SEO-val? Egyáltalán mit takar, és hogyan csinálhatod hatékonyan? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre kapsz választ!

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!