Képek keresőoptimalizálása: íme a legfontosabb tudnivalók a képek SEO-járól

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Tippek a képek keresőoptimalizálásához a Google-tól

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

A vizuális keresések, a Google képek szekciója egyre népszerűbb a felhasználók körében. Hogy tudod felkészíteni rá webshopod? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a képek keresőoptimalizálásáról!

A SEO egyik legfontosabb eleme a tartalomgyártás, ám sokan ezt csak a szöveges tartalmakra terjesztik ki. Pedig a valóságban több típusú tartalommal is dolgozhatunk a SEO munkálatok közben, és ezek egyik legfontosabbika – pláne egy webáruház esetén – a képek keresőoptimalizálása! 

 

A tartalmak feltöltésekor így erre is ügyelned kell. A fotókat felismerhetővé, kereshetővé kell tenned a Google számára a siker érdekében – és ennek számos követelménye is van. Ha úgy érzed, céged online marketingjében – és a rengeteg feladatban – már elvesztél, kérj segítséget bátran! Kattints IDE, vedd fel velünk a kapcsolatot, és kezdjük meg a munkát akár pár napon belül a stratégiád kialakításával! 

 

Addig is azonban, a jó alapok kialakítása a legfontosabb. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb kritériumait a képek keresőoptimalizálásának. 

 

A Google saját vlogjában John Mueller segít választ találni arra a kérdésre, hogy mit is kell pontosan tennünk a képek SEO-jáért. 

Ebben az epizódban Mueller egy, a feltöltött képek optimalizálásával kapcsolatos kérdést válaszol meg. Azonban mielőtt rátérne a konkrétumokra, felhívja a webmesterek figyelmét, hogy ne optimalizálják a képeket szimplán azért, hogy optimalizálva legyenek. A képek optimalizálása egy terv szerint kell történjen, konkrét céllal.

A konkrét kérdés így hangzik:
„Helló, John. Kérlek, mondd el, hogy hogyan rangsoroljuk a képeket a Google-on. Kérlek adj néhány hasznos tippet.”
 

John a következőkkel reagált:
„Nos, a képek szuperek. Például a sajtokról készült képek. Ki ne szeretné a sajtot? Node, ha képekről van szó, az első dolog, amit figyelembe kell venni, az az, hogy hogyan szeretnéd, hogy rád találjanak a képkeresőben. Mire kereshetnek rá a felhasználók, és hogyan lehet hasznos számukra a webhelyed, amikor megtalálnak?

 

Röviden: ne azért optimalizáld a képeket, mert vannak, hanem tedd azt egy konkrét céllal. Ha ez megvan, akkor rátérhetsz a technikai részletekre.

 

Kezdjük ezekkel:
•    Használj jó minőségű képeket.
•    Helyezd őket oldalaidon releváns és látható módon.
•    Használj jó címeket az oldalakon.
•    Adj hasznos ALT tulajdonságokat a képeknek.
•    Lehetőség szerint használj képfeliratokat.
•    Válassz jó fájlneveket képeidnek.
•    Használj gyors webtárhelyet képeidnek felhasználóid számára.

 

A képeket ennél sokkal több módszerrel optimalizálhatod a keresésre. Ha kíváncsi vagy, akkor nézd meg a cikket, amit alulra, a leírásba linkeltem.”

 

John ezt a hivatalos Google Súgócikket emlegette a videóban, ahol több információt találsz a képek optimalizálásáról.

 

Mindezek alapján láthatjuk, hogy a képek optimalizálását nem szabad félvállról venni, hiszen mindegyikük fellelhetőbbé teszi tartalmaidat a Google Képkeresőjén keresztül.

 

Külön kiemelnénk a fent felsorolt pontok közül az ALT attribútumok megadását, ez a mező segít ugyanis értelmezni a Google-nak, hogy mit ábrázol egy-egy kép. Ezekre azért van szükség, mert a keresőmotor még nem képes minden kép tartalmát pontosan azonosítani a mesterséges intelligencia segítségével, és jó eséllyel ez még sokáig így is marad.
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Tanulmányainkat, cikkeinket heti rendszerességgel elküldjük neked amennyiben feliratkozol hírlevelünkre!