Forgalomnövelő tippek: így lendítsd fel webhelyed forgalmát!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

4 profi módszer a webhelyforgalom fellendítésére

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

Amikor több látogatót szeretnél webhelyedre vonzani, és a hagyományos forgalomforrások nem teljesítenek úgy, ahogyan elvárnád tőlük, akkor ideje néhány profi taktikát bevetni a forgalom újbóli fellendítésére.

Ebben a cikkben néhány ilyen módszerről olvashatsz! Ha úgy gondolod, inkább kiszerveznéd ezt a munkád, IDE kattintva kérheted ajánlatunkat. 

 

Tartalommarketing

A tartalommarketing több tucat kreatív módon segít kifejezni, hogy céged (vagyis pontosabban kínálatod) milyen problémákat képes megoldani ügyfeleid számára. Tartalommarketingnek számít az online cikkek, blogbejegyzések, infografikák, videók, e-könyvek, esettanulmányok és egyéb tartalmak felhasználása.


A tartalommarketing nem csak hatékonyabb, hanem költséghatékonyabb is, mint az outbound marketingtechnikák. De miért? Azért, mert ezek a tartalmak, ha jól készítik el őket, temérdek értéket kínálnak közönséged (ideális ügyfeleid) számára. Ha nem tudod, hogy mivel tehetnéd értékessé tartalmaidat, kérdezd meg ügyfeleidet, hogy mikről szeretnének többet olvasni, vagy videókat látni, milyen statisztikákra kíváncsiak, és így tovább.


A tartalommarketing akkor lesz igazán sikeres, ha a megfelelő tartalmat megfelelő időben kínálod fel a megfelelő közönségnek, mégpedig azokon a csatornákon, amiket rendszeresen látogatnak (YouTube, közösségi média, blogod, email stb.) Fontos továbbá, hogy rendszeresen ossz meg új tartalmakat közönségeddel. Ha hetente két cikket kezdesz el publikálni, akkor tartsd is magad ehhez az ütemtervhez, hogy közönséged mindig a várt időben kaphassa meg az új tartalmakat. Olyan ez, mint egy televíziós sorozat – az emberek akkor gyűlnek a TV köré, amikor tudják, hogy hamarosan kezdődik az új epizód.

 

Influencer marketing

Az influencer marketing lényege, hogy egy (vagy több) véleményvezéren, azaz influenceren keresztül juttatod el márkád üzenetet egy új, érdeklődő közönséghez. Ahelyett tehát, hogy közvetlenül egy csoportnak hirdetnél, egy olyan személyen keresztül éred el őket, akit más ismernek, tisztelnek, és kedvelnek.


Ha megtalálod a megfelelő influencert hozzá, ez a stratégia nagyon hatékony lehet, különösen a közösségi médián. Nem csak a sikerarány magas, hanem az újonnan megszerzett ügyfelek közül is többen maradnak hosszútávon hűségesek a márkához, mint ha más útvonalakon keresztül ismerték volna meg azt.

 

Földrajzi célzás

A földrajzi célzás több mindent is jelenthet az online marketingben, gyakran használják például a hirdetések területi célzása kapcsán. Itt azonban másról van szó, habár az alapkoncepció továbbra is azonos.


A földrajzi célzás egy webhelyen is alkalmazható, ahol a felhasználónak az IP címe alapján olyan tartalmakat jeleníthetsz meg, amelyek relevánsabbak lehetnek számára. Beállíthatod például, hogy más tartalmak jelenjenek meg az országhatárokon belüli, és azokon túli látogatóknak, vagy lebonthatod ezeket akár megyékre és városokra is.


Ez a célzási módszer akár az aktivitás és a konverziók fellendítésére is alkalmas, hiszen sokkal precízebb személyre szabást tesz lehetővé, mint más hagyományos médiumok.
Íme néhány ötlet arra, hogy mi mindenre használhatod a földrajzi célzást:
•    Kínálj ösztönzőket (pl. leárazásokat, promóciókat stb.) azoknak a látogatóknak, akik egy adott földrajzi területről böngészik webhelyedet.
•    Küldj egyéni üzeneteket azoknak a látogatóknak, akik egy üzleted, irodád, vagy akár egy versenytársad közelében böngészik webhelyedet.
•    Fogalmazd át tartalmaidat, hogy jobban passzoljanak egy-egy földrajzi területhez.

 

QR kódok

A QR kódok technológiája már évek óta jelen van, sokan mégis figyelmen kívül hagyják marketingstratégiájukban, különösen a forgalomszerzés terén. A QR kódok lényegében olyanok, mint a vonalkódok, azonban egy arra alkalmas okostelefon vagy táblagép segítségével bárki leolvashatja őket, és hozzájuthat tartalmukhoz. Ez a tartalom általában egy hivatkozás vagy telefonszám, ami közvetlenül a cég webhelyére, akár egy adott landing oldalra viheti az érdeklődőket.


A QR kódok a mobilmarketing fontos részét képezik, és nagyon egyszerű is létrehozni őket. Azonban fontos, hogy webhelyed készen álljon a mobilról böngésző látogatókra is, habár ez 2021-ben már senkinek sem szabadna, hogy gondot okozzon.


Mielőtt azonban létrehoznád QR kódjaidat, először is el kell döntened, hogy pontosan mit is tartalmazzanak. Telefonszámokat? Linkeket? Ha az utóbbit választod, milyen oldalakra küldöd majd a felhasználókat velük? Mindezt persze kampányaid diktálják majd. Ügyelned kell arra is, hogy a QR kódok jól láthatók legyenek, és könnyedén le lehessen olvasni őket.


A kód elkészítése a legegyszerűbb lépés, hiszen számos webhely pillanatok alatt átkovnertálja az általad megadott hivatkozásokat vagy telefonszámokat egy QR kóddá, amit aztán bárhol felhasználhatsz (pl. szórólapokon, étlapokon, névjegykártyákon, online profiljaidon, újságokban stb.)
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!