Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

4 profi módszer a webhelyforgalom fellendítésére

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

Amikor több látogatót szeretnél webhelyedre vonzani, és a hagyományos forgalomforrások nem teljesítenek úgy, ahogyan elvárnád tőlük, akkor ideje néhány profi taktikát bevetni a forgalom újbóli fellendítésére.

Ebben a cikkben néhány ilyen módszerről olvashatsz! Ha úgy gondolod, inkább kiszerveznéd ezt a munkád, IDE kattintva kérheted ajánlatunkat. 

 

Tartalommarketing

A tartalommarketing több tucat kreatív módon segít kifejezni, hogy céged (vagyis pontosabban kínálatod) milyen problémákat képes megoldani ügyfeleid számára. Tartalommarketingnek számít az online cikkek, blogbejegyzések, infografikák, videók, e-könyvek, esettanulmányok és egyéb tartalmak felhasználása.


A tartalommarketing nem csak hatékonyabb, hanem költséghatékonyabb is, mint az outbound marketingtechnikák. De miért? Azért, mert ezek a tartalmak, ha jól készítik el őket, temérdek értéket kínálnak közönséged (ideális ügyfeleid) számára. Ha nem tudod, hogy mivel tehetnéd értékessé tartalmaidat, kérdezd meg ügyfeleidet, hogy mikről szeretnének többet olvasni, vagy videókat látni, milyen statisztikákra kíváncsiak, és így tovább.


A tartalommarketing akkor lesz igazán sikeres, ha a megfelelő tartalmat megfelelő időben kínálod fel a megfelelő közönségnek, mégpedig azokon a csatornákon, amiket rendszeresen látogatnak (YouTube, közösségi média, blogod, email stb.) Fontos továbbá, hogy rendszeresen ossz meg új tartalmakat közönségeddel. Ha hetente két cikket kezdesz el publikálni, akkor tartsd is magad ehhez az ütemtervhez, hogy közönséged mindig a várt időben kaphassa meg az új tartalmakat. Olyan ez, mint egy televíziós sorozat – az emberek akkor gyűlnek a TV köré, amikor tudják, hogy hamarosan kezdődik az új epizód.

 

Influencer marketing

Az influencer marketing lényege, hogy egy (vagy több) véleményvezéren, azaz influenceren keresztül juttatod el márkád üzenetet egy új, érdeklődő közönséghez. Ahelyett tehát, hogy közvetlenül egy csoportnak hirdetnél, egy olyan személyen keresztül éred el őket, akit más ismernek, tisztelnek, és kedvelnek.


Ha megtalálod a megfelelő influencert hozzá, ez a stratégia nagyon hatékony lehet, különösen a közösségi médián. Nem csak a sikerarány magas, hanem az újonnan megszerzett ügyfelek közül is többen maradnak hosszútávon hűségesek a márkához, mint ha más útvonalakon keresztül ismerték volna meg azt.

 

Földrajzi célzás

A földrajzi célzás több mindent is jelenthet az online marketingben, gyakran használják például a hirdetések területi célzása kapcsán. Itt azonban másról van szó, habár az alapkoncepció továbbra is azonos.


A földrajzi célzás egy webhelyen is alkalmazható, ahol a felhasználónak az IP címe alapján olyan tartalmakat jeleníthetsz meg, amelyek relevánsabbak lehetnek számára. Beállíthatod például, hogy más tartalmak jelenjenek meg az országhatárokon belüli, és azokon túli látogatóknak, vagy lebonthatod ezeket akár megyékre és városokra is.


Ez a célzási módszer akár az aktivitás és a konverziók fellendítésére is alkalmas, hiszen sokkal precízebb személyre szabást tesz lehetővé, mint más hagyományos médiumok.
Íme néhány ötlet arra, hogy mi mindenre használhatod a földrajzi célzást:
•    Kínálj ösztönzőket (pl. leárazásokat, promóciókat stb.) azoknak a látogatóknak, akik egy adott földrajzi területről böngészik webhelyedet.
•    Küldj egyéni üzeneteket azoknak a látogatóknak, akik egy üzleted, irodád, vagy akár egy versenytársad közelében böngészik webhelyedet.
•    Fogalmazd át tartalmaidat, hogy jobban passzoljanak egy-egy földrajzi területhez.

 

QR kódok

A QR kódok technológiája már évek óta jelen van, sokan mégis figyelmen kívül hagyják marketingstratégiájukban, különösen a forgalomszerzés terén. A QR kódok lényegében olyanok, mint a vonalkódok, azonban egy arra alkalmas okostelefon vagy táblagép segítségével bárki leolvashatja őket, és hozzájuthat tartalmukhoz. Ez a tartalom általában egy hivatkozás vagy telefonszám, ami közvetlenül a cég webhelyére, akár egy adott landing oldalra viheti az érdeklődőket.


A QR kódok a mobilmarketing fontos részét képezik, és nagyon egyszerű is létrehozni őket. Azonban fontos, hogy webhelyed készen álljon a mobilról böngésző látogatókra is, habár ez 2021-ben már senkinek sem szabadna, hogy gondot okozzon.


Mielőtt azonban létrehoznád QR kódjaidat, először is el kell döntened, hogy pontosan mit is tartalmazzanak. Telefonszámokat? Linkeket? Ha az utóbbit választod, milyen oldalakra küldöd majd a felhasználókat velük? Mindezt persze kampányaid diktálják majd. Ügyelned kell arra is, hogy a QR kódok jól láthatók legyenek, és könnyedén le lehessen olvasni őket.


A kód elkészítése a legegyszerűbb lépés, hiszen számos webhely pillanatok alatt átkovnertálja az általad megadott hivatkozásokat vagy telefonszámokat egy QR kóddá, amit aztán bárhol felhasználhatsz (pl. szórólapokon, étlapokon, névjegykártyákon, online profiljaidon, újságokban stb.)
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Google tartalommarketing
2021-10-21

A Google szerint nem minden kategóriaoldalra kellenek extra tartalmak

A Google nem feltétlenül javasolja, hogy extra tartalmakkal töltsük ki a kategóriaoldalakat, ha az azokon szereplő terméknevek jól leírják, hogy miről is szólnak ezek az oldalak.

Így segít több pácienst szerezni az egészségügyi marketing
2021-10-19

Hatékony egészségügyi marketing a páciens szerzésért

Minden egészségügyi szolgáltató szeretne több pácienst szerezni magának, hiszen arra esküdtek fel, hogy munkájukkal segítenek majd megőrizni, vagy visszanyerni az emberek egészségét. A mai digitális világban, amelyet az internet, a keresőmotorok, a közösségi média és egyéb online csatornák uralnak, minden egészségügyi szakembernek ki kell ismernie magát, ha szeretne több pácienst vonzani praxisához.

instagram marketing tippek
2021-10-14

10 hatékony Instagram marketingtipp e-kereskedőknek

Az Instagram rengeteget változott, mióta a Facebook 2012-ben felvásárolta. Habár az alkalmazás eredetileg képek és videók megosztására szolgált, mára a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb marketingplatformjává vált, többek között az e-kereskedők számára is.

Email marketing fogorvosoknak: Hatékony tippek
2021-10-12

Email marketing fogorvosoknak: 10 profi tipp a hatékonyabb üzenetküldéshez

Egy online fogászati marketingstratégia nem lehet teljes egy jól kidolgozott email marketing terv nélkül. Az email marketing lehetővé teszi, hogy meglévő és lehetséges pácienseidet is elérd üzeneteiddel, ráadásul költséghatékony módon. Azonban egy-egy email kampány kidolgozása komoly feladat. Bárki képes megfogalmazni egy szöveges üzenetet, kijavítani benne a hibákat, és rányomni a „Küldés” gombra. Azonban ha a címzettek nem képesek azonosulni ezekkel az üzenetekkel, vagy szimplán nem vélik őket relevánsnak, akkor csak az idődet vesztegeted az emailekkel. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot osztunk meg ahhoz, hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet az email marketingből fogorvosként!  

Facebook hirdetés tippek
2021-10-07

7 alapvető tipp a sikeres Facebook hirdetésekért

A Facebook egy összetett, funkciókkal teli hirdetési rendszert kínál, aminek segítségével precízen és hatékonyan célozhatod meg ideális ügyfeleidet a világ legnagyobb közösségi platformján.

SEO: a kattintások szerepe
2021-09-30

A kattintások is befolyásolhatják a Google univerzális találatait

A Search Off the Record podcast egyik júliusi adásában Gary Illyes, a Google munkatársa néhány érdekességet osztott meg a Google Univerzális Keresés működéséről, illetve arról, hogy mi alapján dönti el az algoritmus, hogy melyik vertikális keresőelemet melyik pozíciókban jelenítse meg a találatok között.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!