Bemutatjuk melyek a leggyakoribb tartalomhibák és hogy hozd helyre

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Tartalomhibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz + a megoldásuk

Czifra Zsófia

szerző:
Czifra Zsófia

Néha nagyon meglepődünk azon, mennyire keveset tudnak sokan a tartalom erejéről és arról, hogy milyen fontos egy megbízható növekedési stratégia szempontjából. Ha tényleg meg akarod fogni az embereket, akkor új ötletekkel kell előállnod és itt jön képbe a tartalom. A tartalomstratégia fogja a hétköznapi terméket, vagy szolgáltatást és olyanná varázsolja, hogy mindenki akarja és azonnal tegye is a kosarába.

Egy jól megírt tartalom a vásárlási utazás számtalan szakaszában arra ösztönzi az embereket, hogy konvertáljanak. De milyen is a jól megírt tartalom? Milyen hibákat követhetsz el, ami amiatt romlik a hatékonysága, eredményessége? Megmutatjuk, mi az a 7 hiba, amit többé nem szabadna elkövetned és milyen egyszerű megoldások vannak rájuk.


1.    Tartalomhiba – A kulcsszó kutatás kihagyása


Ha jobb helyezést szeretnél elérni a Google-ben, akkor biztosnak kell lenned, hogy a megfelelő kulcsszavakat használod. Leírhatsz annyi részletet a termékedről, amennyit csak lehetséges, de ha nem alkalmazod azokat a keresési kifejezéseket, amiket a célközönséged használ, örülhetsz, ha beférsz a negyedik oldalra. A long tail kulcsszavak használata különösen fontos, mert sokkal konkrétabbak, specifikusabbak, összességében jobb eredményt hoznak.


Megoldás: kulcsszó kutatás


Számtalan eszköz van, ami segít megtalálni a megfelelő kulcsszavakat, amire a versenytársaid jó helyezést érnek el, valamint a keresési gyakoriságukra is. Segítségükkel új ötleteket találhatsz új blogposztoknak, weboldalaknak és meta leírásoknak, amik vonzzák a vásárlóidat.


2.    Tartalomhiba – Nem jól kommunikálsz az ügyféllel


Egy közös meeting lehetőséget ad, hogy bemutasd a kutatásokat, amit csináltál, kidolgozzátok a stratégiát és a megbeszélést tanulásként használjátok. Válaszoljatok olyan kérdésre, mint:

 

  • Mi a te USP-d, vagyis mi különböztet meg másoktól?
  • Milyen hibák vannak a termékedben, szolgáltatásodban, amit meg kell oldani?
  • Milyen képességeid vannak, ami különösen fontos a célcsoportodnak?


Ha ezeket átgondolva írod meg tartalmaidat, sokkal jobb eredményt fog hozni.


Megoldás: Rendszeres megbeszélés


Havi szinten gondold át, mik a célok, mit szeretnél éppen leginkább reklámozni és ehhez mérten változtass a kampányod irányán.


3.    Tartalomhiba – Nem tudod melyik a megfelelő hangvétel


Ha azt akarod, hogy a márkád fiatalos és menő legyen, a weboldaladon viszont csak egy unalmas szöveg van arról, hogyan indultatok és milyen termékeket árultok, akkor a két dolog nem igazán van összhangban egymással. A hangvételed határozza meg, hogy a vásárlóid hogyan gondolnak a cégedre – lényegében ez a céged személyisége, értéke és vállalati kultúrája egyben. Ha nem tudod pontosan hogyan is kommunikálj, akkor az üzeneteid félremehetnek és nem fogja megfogni a célközönségedet.


Megoldás: Készíts erről is stratégiát


Mélyebben kell elemezned a versenytársaidat és megfigyelned, ők hogyan mutatják be magukat, hogyan reklámoznak, és a legjobb dolgokat átvenni tőlük. Tudd, hogy akarod láttatni magad és az írott tartalom tükrözze ezt.


4.    Tartalomhiba – Nem írsz elég lenyűgöző tartalmat


Az egyik legnagyobb hiba, ha a blogposztok, cikkek és webhelytartalom tele van helyesírási hibával, ráadásul valójában egyáltalán nem szolgálja a márka érdekeit. Ahhoz, hogy a tartalommarketing működjön, relevánsnak kell lennie a közönség számára, meg kell mutatnia, hogy megérted az emberek igényeit és szükségleteit és azt, hogy te miben különbözöl mindenki mástól.


Megoldás: Ismerd a célközönségedet


Mi az tartalom, ami érdekes számukra? A közösségi média felületein aktívabbak inkább, vagy egy kisebb, szakértők által vezetett blogot szívesebben olvasgatnak? Egy hagyományosabb hangvétel a megfelelőbb számukra, vagy az egyenes, nyílt tényeket, megfogalmazást részesítik előnyben? Sokszor az olyan tartalom, ami egyszerre érzelmi és racionális a legjobb, mert így érthető választ adsz az érzelmi vágyakra, problémákra. Fontold meg milyen módon, hangvételben írsz és az a tartalom, amit készítesz hogyan befolyásolhatja az eredményeket, majd alakíts ki egy stratégiát, ami segít fejleszteni őket. Hogy visszacsatolást kapj, csinálhatsz szavazásokat Facebookon, Instagramon is, hogy kitaláld milyen témákra kellene legközelebb koncentrálnod.


5.    Tartalomhiba – Nem reklámozod a tartalmadat


Ha nem olyan nagy márka vagy, amit mindenki ismer, nem túl valószínű, hogy sok ember látogatja napi szinten a weboldaladat, hacsak nem ösztönzöd őket erre. Ha készítesz egy új blogposztot és nem osztod meg a közösségi médián (vagy használod fel az email kampányodban) honnan fognak tudni róla? Hogyan fogják megismerni az új termékedet, szolgáltatásodat, ha egyszerűen csak felteszed a weboldaladra és reméled, hogy az emberek majd rátalálnak? Ez így egyáltalán nem produktív és hatásos, ugye?


Megoldás: Megosztás, megosztás, megosztás


Csináld a következőket:

 

  • A közösségi média oldalaidon is tedd közé az új tartalmaidat
  • A weboldaladon legyen megosztás gomb
  • Adj hozzá CTA-t, ami arra bíztatja a közönségedet, hogy kedvelje, megossza a tartalmadat


A CTA-nak a tartalmon belül is jelen kell lennie, ezzel segítve a vásárlási utazásban a fogyasztót, hogy vezesse és konverziót hozzon.


6.    Tartalomhiba – Nem méred az eredményeket


Ahhoz, hogy eldönthesd a tartalommarketing mennyire volt hatékony, rendszerszinten, folyamatosan kell mérned. Nem tudod őket fejleszteni, ha nem tudod, mi az, ami működik, és mi az, ami nem.


Megoldás: Nyomon követés


Használd a Google Analytics-et, hogy megnézd melyik tartalom megy jól és melyik kevésbé. Az utóbbiak miért nem? Megfogja eléggé a közönséget? Gondold át, mik lehetnek a hibák és ez alapján tervezz új tartalmakat, találd ki hogyan kelthetnéd életre a régieket. Használd a célközönség elemzés adatait Facebookon is (Insights).


7.    Tartalomhiba – Kihagyott lehetőségek


Egy kicsit lépj hátra és gondold át milyen indíttatása lehet, ha valaki megvesz tőled egy terméket, vagy szolgáltatást, rájössz majd, hogy sokkal több oka lehet, mint elsőre gondolnád. Például lehet, hogy a termékedet csak a konkrét felhasználóknak célzod, de arra nem gondolsz, hogy nekik van családjuk és barátaik, akik lehet, hogy ajándékba megvennék nekik. Ez például egy kihagyott lehetőség, ami könnyen javítható.


Megoldás: Figyelj az időzítésre, mielőtt túl késő lenne


Gondolj az ünnepekre, sporteseményekre és az év azon időszakaira, ami egybeesik azzal, amit a céged kínál. Ha ajándékokat árulsz, akkor a születésnapok és évfordulók (hogy a karácsonyt és Valentin napot már ne is említsük) a leglényegesebbek az üzleted számára – úgyhogy ezeket az adatokat érdemes bekérned a vásárlóidtól és készíts olyan ajánlatokat, ami egynél többször vonzza őket az oldaladra. Ha sportruházatot árulsz – gondolj csak a blogposzt és közösségi média kampányokra, amivel kapcsolódhatsz a helyi, országos, illetve nemzetközi eseményekhez. Legyen egy naptárad, amiben megtervezed mikor milyen tartalmat kell írnod és döntsd el mi a legjobb módja, hogy az év egyes időszakaiban eladd magad.


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

SEO nélkülözhetetlen elemei
2022-09-29

A keresőoptimalizálás 5 nélkülözhetetlen eleme

Az online kereskedők folyamatosan azt kutatják, hogy hogyan szerezhetnének még több forgalmat webáruházuk számára. Érdekes módon a keresőoptimalizálás, azaz a SEO gyakran elkerüli a figyelmüket. Ha azonban szeretnél a világ leglátogatottabb webhelyén (Google) megjelenni kínálatoddal, akkor muszáj leszel foglalkozni vele.

Mi azaz off-page SEO? Hogyan alkalmazd?
2022-09-27

Így segíti webhelyedet az off-page SEO

Amikor a keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legtöbb on-page (vagy on-site) SEO feladat magától értetődő. Szükséged lesz egy nagy adag jó minőségű tartalomra, gondosan kiválogatott kulcsszavakra, néhány releváns belső hivatkozásra, és így tovább. De mi a helyzet az off-page SEO-val? Egyáltalán mit takar, és hogyan csinálhatod hatékonyan? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre kapsz választ!

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!