Orvosi marketing tippek szakértőktől

Orvosi marketing tippek szakértőktől

Készen állsz több beteget fogadni? - A legjobb orvosi marketing tippek

Novák Anna Szerző:
Novák Anna
Az orvosi marketing területén folyamatosan változó trendekkel és új technológiákkal találkozunk. Ha szeretnéd, hogy a rendelőd folyamatosan növekedjen, és több beteget vonzzon, érdemes figyelmet fordítani a következő orvosi marketing tippekre. Ezek a stratégiák segítenek abban, hogy kiemelkedj a versenytársak közül, és növeld a páciensek számát.
Orvosi marketing tippek szakértőktől

1. A weboldalad: az elsőszámú eszköz a páciensek megnyerésére

Manapság a potenciális betegek egyre inkább az interneten keresik a helyi orvosokat és egészségügyi szolgáltatásokat. Az emberek sokkal tudatosabbak lettek, és mielőtt időpontot foglalnának, alaposan utánanéznek az orvosoknak és rendelőknek. Ezért rendkívül fontos, hogy a webhelyed professzionális, gyors, mobilbarát és interaktív legyen.

A Google már évek óta a "mobil-first indexing" elvet követi, ami azt jelenti, hogy elsődlegesen a webhelyek mobil verzióját használják az indexelés és SEO céljából. Tehát, ha a webhelyed nincs optimalizálva mobil eszközökre, nehéz lesz növelni a látogatottságot és javítani a keresőoptimalizálást. Gondoskodj arról, hogy a webhelyed gyorsan betöltődjön, könnyen navigálható legyen, és tartalmazzon minden szükséges információt, amit a betegek keresnek.

2. Videótartalommal növeld orvosi jelenléted a közösségi médiában

A közösségi média marketing elengedhetetlen része a modern orvosi marketingstratégiának. Segítségével elérheted az ideális betegbázist és megoszthatod a fontos információkat. A videós tartalmak különösen hatékonyak, hiszen személyesebb betekintést nyújtanak a praxisodba, és jobban bevonják a meglévő és potenciális betegeket.

A tartalom és következetesség kulcsfontosságú a közösségi média növekedésében. Hozz létre rövid, 1-2 perces videókat, amelyekben bemutatod a szolgáltatásaidat, megosztasz hasznos egészségügyi tippeket, vagy bemutatod a rendelő mindennapjait. Ezek a videók nemcsak információt nyújtanak, hanem növelik a betegek elköteleződését is. Az Instagram különösen jó platform erre, mivel a vizuális tartalmak nagyon népszerűek rajta.

3. Növeld orvosi rendelőd láthatóságát a helyi keresésekben

Az orvosi marketing helyi jellegű, ha a keresési eredményekről van szó. Ha szeretnéd, hogy a praxisod jól rangsoroljon a helyi keresésekben, fontos, hogy a SEO stratégiádat a helyi szinten optimalizáld. Ez azt jelenti, hogy a webhelyednek tartalmaznia kell az alábbi elemeket:

•    Beágyazott térkép a Google vállalkozásprofilodból
•    A város neve a címcímkében és az oldalon többször is
•    A helyszínen dolgozó orvosok és egészségügyi szolgáltatók nevei
•    Rövid leírás a helyszínről

Ezekkel a helyi SEO tippekkel hamarosan megelőzheted a helyi versenytársaidat a keresési eredményekben, ami kulcsfontosságú a sikeres orvosi marketingstratégiához.

4. Fektess be a Google Ads-be, hogy több páciens foglaljon időpontot

A Google hirdetések kiváló eszközei az orvosi rendelők marketingjének. Az egyik legnagyobb előnye a keresési szándék alapú hirdetéseknek, hogy a páciensek már konkrét igénnyel keresnek rá a szolgáltatásaidra. Például, ha valaki "befagyott váll-specialistát" keres a közelében, akkor nagyobb valószínűséggel fog időpontot foglalni, mint egy általános hirdetésre kattintva.

A keresési hirdetések általában kevesebb érintkezési pontot igényelnek, és sokkal képzettebb vezetőket eredményeznek. Ez azt jelenti, hogy a google ads hirdetések segíthetnek gyorsabban és hatékonyabban növelni a páciensek számát a rendelődben.

5. Csökkentsd az orvosi hirdetési költségeket remarketing hirdetésekkel

A remarketinghirdetések hatékony eszközei lehetnek az orvosi marketingnek. Ezek a hirdetések olyan személyeket céloznak meg, akik már érdeklődést mutattak a szolgáltatásaid iránt. Ezzel a stratégiával alacsonyabb költséggel érheted el a potenciális betegeket, és növelheted a konverziós arányt.

A remarketinghirdetések különböző összetevői közé tartoznak például az elhagyott kosarak vagy a webhely látogatói újracélzása. Ha jól használod ezeket az eszközöket, a remarketinghirdetések segíthetnek növelni a találkozók számát és csökkenteni a hirdetési költségeket. Az idővel kialakult következetes stratégia hosszú távon is felülmúlhatja más marketingstratégiákat.

Konklúzió

Az orvosi marketing világában számos eszköz és stratégia áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek növelni a betegek számát és javítani a praxisod hírnevét. A modern webhely, a közösségi média videós tartalmai, a helyi keresőoptimalizálás, a Google Ads és a remarketinghirdetések mind hatékony eszközök lehetnek ebben. Ha ezeket a tippeket alkalmazod, készen állsz arra, hogy több beteget fogadj, és sikeresebbé tedd az orvosi praxisodat.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok