LinkedIn marketing: hogyan népszerűsítsd vállalkozásod a B2B szférában?

linkedin marketing

B2B marketing a LinkedIn-en: hogyan légy aktív a B2B közösségi médiában?

Népszerűsítenéd vállalkozásod a B2B szférában, de nem tudod hogy állj neki? Mutatjuk a LinkedIn marketing alapjait! 
linkedin marketing Az online marketing számos lehetőséget kínál egy vállalkozás számára, hogy az növelje jelenlétét a célközönség előtt és minél több üzleti lehetőségre tehessen szert. A B2B marketing azonban számos módon más mint a klasszikus online marketing: az üzleti résztvevők elérése sok esetben más technikákat követel meg tőlünk. Jó példa erre, hogy a közösségi média platformok mennyire tűrik meg – vagy éppen mennyire nem – a tömény szakmai tartalmat. Bár kétség sem férhet hozzá, hogy sok B2B vállalkozás esetében a Facebook is használatos a stratégiában, a LinkedIn mégis egy olyan üzleti hálózat, amely kifejezetten ezt a célt szolgálja: lehetővé teszi, hogy az emberek és vállalkozások kapcsoltot építsenek, üzleti lehetőségeket tálaljanak a másik fél elé. 

De hogyan szerepelhetsz aktívan a LinkedIn-en? Mutatjuk, mik a legfontosabb lépések! 
 

A LinkedIn profil létrehozása, optimalizálása

Természetesen mint minden közösségi média felületen, a LinkedIn-en is nagyon fontos, hogy profilod hogyan jelenik meg. Ennek megfelelően az első lépés a hatékony LinkedIn marketinghez, hogy a vállalati profil megfelelően optimalizálva legyen: használj szakmai és vonzó képeket a profilkép és borítókép számára, valamint természetesen ügyelj rá, hogy a profil neve és leírása pontosan bemutassa vállalkozásod! Ezekhez releváns kulcsszavakat hozzáadva ahhoz is hozzájárulhass, hogy a keresőmotorok jól rangsorolják profilod. 
 

Építs kapcsolatot! 

A LinkedIn erőssége az üzleti kapcsolatok építésében rejlik, ezért ez az egyik legfontosabb dolog, amivel foglalkoznod kell. Attól függően keresd a szakembereket, hogy mi a célod: 
-    ha B2B vállalkozásod szolgáltatásaid adnád el, potenciális célközönséged kell felkutatnod
-    ha humánerőforrást keresel, leendő munkavállalóid profiljára kell rálelned.
Bármelyik is a cél, nagyon fontos, hogy a kapcsolatteremtés bizalomgerjesztő legyen: küldj személyre szabott üzeneteket  az embereknek, és mutasd meg nekik, miért érdemes csatlakozni hozzád – akár ügyfélként, akár munkatársként. 
 

Készíts értékes tartalmakat

Ahogy egyik közösségi média felület sem, úgy a LinkedIn sem működhet megfelelő tartalom nélkül. Az emberek ráadásul itt szakmai, minőségi tartalmat keresnek, olyat, amely az üzletágban releváns. Ezek lehetnek cikkek, blogbejegyzések, de akár videók vagy infografikák is – a lényeg, hogy jól megszólítsa célközönséged és számára valamilyen értéket képviseljen. 
Kiválóan működnek a személyes történetek, a referenciamunkák bemutatásai, a különböző esettanulmányok és statisztikák ezen a platformon! 
 

Posztolj következetesen!

Célodtól függően ezeket a tartalmakat rendszeresen szükséges megosztanod a LinkedIn profilodon ahhoz, hogy valódi forgalmat generáljon számodra ez a felület. 
 

Vegyél részt csoportokban, kommunikálj!

Az aktivitás ezen a felületen is a legjobb, amit tehetsz: itt azonban nem elegendő posztolgatni tartalmaid, de fel is kell magadra hívni a figyelmet. Ennek érdekében érdemes iparágadhoz kapcsolódó csoportokat, más oldalakat keresned, és folyamatosan aktívnak lenned ezeken a felületeken. 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok