Tudd meg, hogyan növelheted szállodád közvetlen foglalásait 8 egyszerű lépéssel! Kattints ide, hogy megismerd a bevált tippeket

közvetlen foglalások növelése

A közvetlen foglalások növelése 8 egyszerű tippel

Novák Anna Szerző:
Novák Anna
Manapság minden szálloda számára az egyik legnagyobb kihívás, hogy miként tudják rávenni a vendégeket, hogy közvetlenül náluk foglaljanak, és ne az online utazási irodákon (OTA-kon) keresztül. Az OTA-k rengeteg előnyt kínálnak, de komoly jutalékokat is felszámítanak, amelyek jelentősen csökkenthetik a bevételeidet. Ha te is szeretnéd növelni a közvetlen foglalások számát, olvasd el ezt a nyolc egyszerű, de hatékony tippet!
közvetlen foglalások növelése Nem tudod hogyan kezdj neki? Kérd marketing szakértők segítségét, akik már 2013 óta folyamatosan dolgoznak együtt hotelekkel, keress fel minket ITT!

1. Exkluzív promóciók a szálloda weboldalán

Kínálj olyan exkluzív promóciókat, amelyeket csak a szállodád weboldalán keresztül érhetnek el a vendégek. Ez lehet kedvezményes ár, ingyenes frissítés vagy bármilyen más jutalom, amit az OTA-kon keresztül nem kaphatnak meg. Ezzel nem csak vonzóbbá teszed a közvetlen foglalást, de a vendégeid is úgy érzik, hogy különleges bánásmódban részesülnek.

2. Könnyítsd meg a szállodai foglalást

Győződj meg róla, hogy a szállodád weboldala felhasználóbarát, mobil-reszponzív és keresőmotorokra optimalizált. Az egyszerű és biztonságos foglalási folyamat kulcsfontosságú: ne kényszerítsd a vendégeket fiók létrehozására vagy szükségtelen személyes adatok megadására. Minél könnyebb a foglalás, annál valószínűbb, hogy a vendégek közvetlenül nálad foglalnak.

3. Személyre szabott ajánlások a szállodai vendégeknek

Használd a vendégadatokat, hogy személyre szabott ajánlásokat adhass. Ez magában foglalhat személyre szabott szobaajánlatokat, étteremjavaslatokat és tevékenységi javaslatokat. Ha személyre szabott élményt nyújtasz, a vendégeid nagyobb valószínűséggel foglalnak közvetlenül a szállodádban a jövőben is.

4. Közösségi média használata a szálloda népszerűsítésére

A közösségi média remek eszköz a szállodád népszerűsítésére és a közvetlen foglalások ösztönzésére. Ossz meg exkluzív promóciókat és ajánlatokat a követőiddel, és bátorítsd őket, hogy közvetlenül a szállodád weboldalán keresztül foglaljanak. Emellett használd a közösségi médiát, hogy bemutasd a szállodád egyedi jellemzőit és szolgáltatásait, valamint azonnal válaszolj a kérdésekre és véleményekre.

5. Kiváló ügyfélszolgálat a szállodai vendégeknek

Biztosíts kiváló ügyfélszolgálatot azoknak a vendégeknek, akik közvetlenül a szállodádban foglalnak. Azonnal válaszolj bármilyen kérdésre vagy kérésre, és tegyél meg mindent, hogy a vendégeid emlékezetes élményben részesüljenek. A kiváló ügyfélszolgálat növeli a vendégek elégedettségét és hűségét, így nagyobb eséllyel térnek vissza hozzád.

6. Megnövekedett bevétel és nyereségesség a szállodában

A közvetlen foglalások több szempontból is növelhetik a szállodád bevételét és jövedelmezőségét. Először is, amikor a vendégek közvetlenül foglalnak, a szállodáknak nem kell jutalékot fizetniük az OTA-knak, amely akár a szobaár 30%-a is lehet. Ezen jutalékok kiiktatásával a szállodád bevételeinek nagyobb részét megtarthatod, és újra befektetheted az ingatlanjaidba, a személyzetedbe és a létesítményeidbe.

Másodszor, a közvetlen foglalások magasabb átlagos napi árakhoz (ADR) és bevétel szobánként (RevPAR) vezethetnek. Amikor a vendégek OTA-n keresztül foglalnak, gyakran összehasonlítják az árakat, és a legalacsonyabbat választják, ami alacsonyabb átlagos árakhoz vezethet. Másrészt, amikor a vendégek közvetlenül foglalnak, gyakran hajlandók magasabb árat fizetni, mert nagyobb értéket észlelnek, és nagyobb bizalmat éreznek a szálloda iránt.

7. Fokozott vendéghűség és -megtartás a szállodában

A közvetlen foglalások javíthatják a vendégek hűségét és megtartását is. Amikor a vendégek közvetlenül foglalnak, közvetlen kapcsolatban állnak a szállodával és annak személyzetével, ami személyre szabottabb és emlékezetesebb élményhez vezethet. Ez növelheti a vendégek elégedettségét és lojalitását, valamint arra ösztönzi őket, hogy a jövőben visszatérjenek a szállodádba.

Ezenkívül a szállodák a közvetlen foglalások segítségével adatbázist hozhatnak létre a vendégek adatairól, például preferenciáikról, demográfiai adataikról és foglalási előzményeikről. Ezekkel az adatokkal a szállodák személyre szabott marketingkampányokat és hűségprogramokat hozhatnak létre, amelyek minden vendég egyedi igényeit és preferenciáit kielégítik. Ezáltal a szállodák növelhetik a vendégek megtartását és lojalitását, valamint több ismétlődő üzleti és pozitív szájról szájra szóló ajánlást generálhatnak.

8. Nagyobb ellenőrzés a szállodai vendégélmény felett

Végezetül, a közvetlen foglalások nagyobb kontrollt biztosítanak a szállodáknak a vendégélmény felett. Amikor a vendégek OTA-n keresztül foglalnak, gyakran korlátozott információval rendelkeznek a szálloda szabályzatáról, kényelméről és szolgáltatásairól. Ezenkívül előfordulhat, hogy harmadik fél közvetítővel kell kapcsolatba lépniük, ha bármilyen problémájuk vagy panaszuk van.

Másrészt, amikor a vendégek közvetlenül foglalnak, közvetlenül kommunikálhatnak a szállodával és annak személyzetével, és pontosabb és személyre szabott információkat kaphatnak tartózkodásukról. Ezen túlmenően a szállodák közvetlen foglalásokat használhatnak arra, hogy a vendégeket további szolgáltatásokkal, például fürdőkezelésekkel, szobafelminősítéssel vagy éttermi foglalásokkal kínálják fel. Ezáltal a szállodák javíthatják a vendégélményt és további bevételeket generálhatnak.

 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok