Instagram plasztikai sebészeknek: tippek a hatékony működésért

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

7 hasznos Instagram tipp plasztikai sebészeknek

Szatmári Szabina

szerző:
Szatmári Szabina

Az Instagram a világ egyik legnagyobb közösségi platformja, amely éppen két évvel ezelőtt, 2018 júniusában lépte át az áhított egymilliárd aktív havi felhasználót – ez a szám pedig azóta egyre csak nőtt.

Mivel egy kifejezetten képekre kiélezett platformnak készült, az Instagram ideális felületet biztosít a plasztikai sebészek számára, hogy megmutathassák munkáik eredményeit a nagyközönségnek, és így még több ügyfelet szerezzenek maguknak.

Persze egy hatékony Instagram stratégia összeállítása nem egyszerű feladat, mégis elengedhetetlen, ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a platform nyújtotta lehetőségekből. Lássuk tehát, hogy mi mindennel teheted hatékonyabbá plasztikai sebészeted Instagram kampányát!
 

Mielőtt belekezdenél

Fontos, hogy mielőtt elkészítenéd praxisod üzleti Instagram fiókját, készíts egy hivatalos Facebook oldalt is neki, amivel aztán később összekötheted. Ez elengedhetetlen, ha szeretnél hirdetéseket is futtatni az Instagramon, ugyanis ezeket a Facebook Hirdetéskezlőjében készítheted majd el.

Egy üzleti Instagram profil létrehozása egyszerű feladat, ráadásul miután összekapcsolod azt Facebook oldaladdal, a rendszer sok információt automtatikusan át is vesz majd arról. Ezt elég csak átnézned, és ha mindent rendben találsz, lényegében el is készült profilod.

 

1. Használd az Instagram eszközeit

Az Instagram egyik leghasznosabb eszköze az Elemzések felület, amelyen hasznos információkat találsz üzleti fiókodról, bejegyzéseidről és célközönségedről. Ezen információk birtokában tudni fogod, hogy mely tartalmaid a legkedveltebbek, hogy mikor a legaktívabbak követőid a platformon, és összességében, hogy mennyire hatékony jelenlegi Instagram stratégiád.

 

2. Népszerűsítsd praxisod Instagramját más platformokon is

Ha más platformokon is jelen vagy márkáddal, akkor és sikerült ezeken egy nagyobb követőtábort gyűjtened, akkor értesítsd őket arról, hogy már az Instagramon is követhetik praxisodat.

Mivel követőid egyébként is érdeklődnek márkád iránt, már azzal is rengeteg „új” követőt szerezhetsz Instagram fiókodra, ha meghívod őket oda. Mindez lehetővé teszi majd, hogy egy-egy bejegyzéssel több felhasználót érhess el egyszerre.

Érdemes továbbá észben tartani, hogy sokak egy közösségi platformot preferálnak a többivel szemben, így fontos, hogy minden platformon értesítsd követőidet Instagram fiókodról.

 

3. Ne terheld túl közönségedet

Az Instagramra mindenképpen érdemes rendszeresen posztolni (azaz képeket és videókat feltölteni), fontos, hogy ne vidd túlzásba ezt. A megállás nélküli feltöltögetésekre követőid hamar rá fognak unni, és rövidesen elkezded majd elveszíteni őket.

Napi 3 feltöltés például még egészen korrekt, de sok nagyobb márka 1-2 bejegyzésnél nem is megy tovább. 

A legjobb ötlet eleinte variálgatni a feltöltések időpontjait, hogy kiderítsd, mikor legaktívabb közönséged a platformon. Ha már tudod, hogy mikor kaphatják a legtöbb figyelmet bejegyzéseid, kezdd el próbálgatni, hogy hány feltöltéssel tudod lekötni az embereket naponta az előtt, hogy ráunnának ezekre.

Ahogy aztán egyre több követőt szerzel fiókod köré, úgy érdemes néha újra és újra kísérletezni a bejegyzések sűrűségével és mennyiségével, hogy mindig az ideális arányokban posztolhass.

 

4. Légy aktív a platformon

Az Instagramot nem véletlenül hívják közösségi médiának – ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a platformból, akkor bizony neked is a közösség aktív tagjává kell válnod rajta.

Például ha valaki hozzászól bejegyzésedhez, akkor igyekezz válaszolni rá. Már az is sokat számít, ha egyszerűen megköszönöd a hozzászólást.

Igyekezz arra ösztönözni követőidet, hogy hozzászóljanak bejegyzéseidhez (pl. tegyél fel nekik kérdéseket a mellékelt szövegek végén), és hogy megosszák tartalmaidat. Ezen kívül arra is buzdíthatod közönségedet, hogy jelöljék meg ismerőseiket a hozzászólásokban, ha úgy érzik, érdekelheti őket egy-egy ajánlatod.

 

5. Oszd meg mások tartalmait

Gyakran előfordulhat, hogy nem jönnek az ötletek új tartalmakra. Ilyenkor érdemes szétnézni más Instagram fiókok között, amelyek tartalmait újraoszthatod saját fiókodon.

Ilyenkor természetesen fontos, hogy mindig megjelöld bejegyzésedben az eredeti feltöltőt, akár egy személyről, akár egy másik márkáról (persze nem egy versenytársról) van szó.

 

6. Készítsd el plasztikai sebészeted saját hastagét

Egy saját hashtaggel sokkal több aktivitásra ösztönözheted követőidet, és akár azokat is, akik még nem is hallottak márkádról. Persze ehhez tudnod kell, hogy hogyan érdemes használni az Instagram hashtageket.

Sok nagyobb márka készít magának saját márkás hashtaget minden platformon, és szólítja fel követőit, hogy ők is bátran használják ezeket, ha kapcsolódó tartalmakat osztanak meg.

Valahányszor egy felhasználó megjelöli egy bejegyzését márkás hashtageddel, az lényegében ingyenes reklámot jelent plasztikai sebészeted számára. Egy jól sikerült beavatkozás után az emberek előszeretettel mutogatják majd munkád eredményét ismerőseiknek, akik a hashtagen keresztül még többet fedezhetnek majd fel rólad.

 

7. Használd fel követőid tartalmait

Ha már a követőid által készített képeknél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy ezek a feltöltések sokkal hitelesebbé teszik plasztikai sebészetedet a többi felhasználó szemében, hiszen egy valódi, elégedett ügyfél készítette őket. Ezeket a hashtagek segítségével gyorsan megtalálhatod az Instagramon, hogy aztán megoszthasd őket saját üzleti fiókodon is (persze csak úgy, ha előbb engedélyt kérsz az eredeti feltöltőtől).

Ez egyrészt hitelesebbé teszi majd márkádat az érdeklődők szemében, másrészt néha kibújhatsz a saját tartalmak elkészítése alól, ha nem jönnek az ötletek.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!