Google index: előfordulhat, hogy egy oldalt sosem indexel a Google?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

A Google talán sosem indexel egyes felfedezett oldalakat

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

A Google szerint a Search Console lefedettségi jelentésében megjelenő „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot talán soha nem tűnik majd el, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy webhely összes oldala valaha is indexelésre kerülne.

Ez a február 18-án megtartott Google Search Central SEO office-hours hangout beszélgetés során hangzott el.


Az egyik résztvevő arról kérdezte John Muellert (a Google egyik munkatársát, és a beszélgetés „házigazdáját”), hogy mit is jelent pontosan a „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot, és hogy várhatóan mikor változik majd meg.


Ez az állapotjelző arra utal, hogy a Google tud az oldal létezéséről, de nem térképezte fel és adta hozzá azt az indexéhez.
Számos magyarázata lehet annak, hogy a Google miért nem „foglalkozik” ezekkel az oldalakkal annak ellenére, hogy tudja, hogy léteznek.


Előfordulhatnak például technikai okok. A Google talán megpróbálta feltérképezni az URL tartalmát, de meglehet, hogy a webhely túlterhelt volt. Ilyenkor a Google általában megpróbálja máskor is feltérképezni az URL-t.


Az is lehetséges, hogy a webhely nem felel meg a Google minőségi elvárásainak. Még a látszólag mindenható Google is csak egy korlátozott informatikai kapacitással rendelkezik, amit nem szeretne rossz minőségű webhelyekre pazarolni.
Éppen ezért van az, hogy a „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot talán sosem fog megváltozni. 


Mindez John Mueller válaszából derül ki:
„Az örökké úgy maradhat. Az a helyzet, hogy nem térképezzük fel és indexeljük az összes oldalt. És bármilyen webhely esetében teljesen normális, ha nem indexelünk mindent.
És különösen egy újabb webhelyen, amin sok a tartalom, akkor feltételezem, hogy érthető, ha az új tartalom nagy része sokáig felfedezett lesz ugyan, de nem indexelt.
Aztán idővel megváltozik majd, és feltérképezésre kerül, és indexelve lesz, ha látjuk, hogy valóban értékes lenne többet koncentrálnunk az adott webhelyre. De ez nem garantált.”

 

Szóval mit tehet egy webmester, ha felfedezett, de nem indexelt oldalakat talál webhelyén (a Search Console jelentése alapján)?


Mueller szerint javítani kell a tartalom minőségén:
„Szóval ilyen szempontból nem mondanám azt, hogy csak várj egy kicsit és a dolgok majd hirtelen jobbak lesznek feltérképezés és indexelés értelmében.
Inkább foglalkozz tovább is a webhellyel és győződj meg róla, hogy a rendszereink felismerjék, hogy érdemes többet feltérképezni és indexelni belőle és aztán idővel egyre többet térképezünk fel és indexelünk majd.”
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

webáruház működése
2022-05-12

Hogy működik egy webáruház?

Az internet korában mindenkinek lehetősége van arra, hogy online környezetben értékesítsen. Legyen szó kézműves alkotásokról, vagy egy kisebb-nagyobb cég termékeiről, az online vásárlás manapság annyira elterjedt, hogy sokak számára az új normává vált.

Hogyan elemezzük megfelelően adatainkat az egészségügyben?
2022-05-10

Az egészségügyi adatelemzés problémái és megoldásai

A mai modern világban az egészségügyi szolgáltatók tisztában vannak vele, hogy az adatok részletes ismerete a tájékozott klinikai döntéshozás egyik alapfeltétele. Sok szervezet számára azonban még ennek ellenére is kihívást jelent az adatelemző eszközök hatékony alkalmazása. Szóval miért éri meg foglalkozni az egészségügyi adatelemzéssel, és milyen problémákra kínál megoldást a különböző szolgáltatóknak és szervezeteknek? Az alábbiakban ezekre olvashatsz néhány példát.

Integrált marketing az egészségügyben: Mi ez pontosan?
2022-05-03

Mi az az integrált marketing (és miért olyan fontos egy egészségügyi...

A cégvezetők minden iparágban tisztában vannak vele, hogy a morálnak mindig felülről kell érkeznie. Amikor a vezetőség összehangoltan végzi munkáját és együttes erővel tesznek azért, hogy közös üzenetük az egész céget átjárja, akkor ezzel hűséget, bizalmat és magabiztosságot ébresztenek alkalmazottjaikban saját márkájuk, küldetésük és céljaik iránt. Ideális esetben a marketing aztán ezt az üzenetet továbbítja a cég célközönségének. A marketing azonban manapság egyszerre számos csatornán és többféle formátumban zajlik, és sok márkának nehezére esik olyan üzeneteket megfogalmaznia, amelyet az összes ilyen csatornán képesek lennének terjeszteni. Ez a helyzet szedett-vetett marketinget, egymással össze nem függő...

első webshop eladás
2022-04-28

Így add el első termékedet webáruházadban

Ha épp most készült el online üzleted, akkor minden bizonnyal készen állsz az értékesítésre – a kérdés csak az, hogy mi legyen az első lépés…

google index
2022-04-21

A Google talán sosem indexel egyes felfedezett oldalakat

A Google szerint a Search Console lefedettségi jelentésében megjelenő „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot talán soha nem tűnik majd el, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy webhely összes oldala valaha is indexelésre kerülne.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!