Bemutajtuk az új mutatókat, melyekkel hatékonyabban mérheted videóhirdetésed teljesítményét!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Új mutatókat vezet be a Facebook a videóhirdetésének teljesítménye figyelésére - mutatjuk, melyek ezek!

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

A Facebook már rég óta fejlesztgetni videófunkcióit, ahogy a Business manager insights részét is. A mostani fejlesztések és változtatások első sorban a videóhirdetéseket használó oldalak számára bizonyulnak majd igazán hasznosnak, hiszen rengeteg új adatot kaphatunk majd - és számos régi, haszontalannak minősülőtől búcsúzhatunk el!

Összes megtekintett időtartam

A Facebookon hirdetők visszajelzései alapján a platform szerint megváltoztatták a 3 és 10 másodperces videókra megnézett időtartamára vonatkozó méréseket. Míg korábban egy videó összes megtekintett időtartamához hozzászámolták, ha egy felhasználó visszatekerte vagy újranézte azt, a mutatók mostantól csak a nem megismételt másodperceket veszik majd figyelembe.

 

A Facebook kijelentette, hogy a legtöbb cég szerint jobb lenne, ha ez a két mutató csak a nem megismételt másodperceket mutatná, hogy ezzel pontosabban mérhessék a videófogyasztás mértékét.

 

Új videólejátszások mutató és Moat ellenőrzés

A Facebook egy új videólejátszási mutatót is készített, amit a Hirdetéskezelőben és a Hirdetések API-ban is lehet használni, és ami a konkrét videólejátszásokat mutatja, nem pedig a hírfolyamokon megjelenített, de nem lejátszott esetek számát.

 

Mivel a Facebookon hirdetők saját előnézeti képet tölthetnek fel videóhirdetéseikhez, azokra az esetekre, amikor a videóhirdetés nem indul el, a videómegjelenítési mutató azokat az eseteket is számolja, amikor a videóhirdetés nem kerül lejátszásra (de megjelenik a hírfolyamban). A videó általában akkor nem kerül automatikus lejátszásra, ha ezt a funkciót a felhasználó magától kikapcsolta, vagy a telefon merülőben van, esetleg nem elég jó az internetkapcsolat. Az új videólejátszási mutató tehát nem a megjelenített és nem lejátszott videókat, hanem a ténylegesen lejátszott videókat számolja össze.

 

A Facebook továbbá hozzátette, hogy a hirdetők hamarosan a Moat szolgáltatását is használhatják a videólejátszási mutató ellenőrzésére. A cég már egy ideje a Facebook egyik külső méréseket végző partnere.

 

Mutatók, amiktől elbúcsúzhatunk

Mivel más mutatók miatt feleslegessé váltak, a Facebook eltávolította a 30 másodperces videómegkteintéseket és a megtekintett videószázalékot is. A platform szerint más mutatók egyrészt hatékonyabbak az ilyen mérésekre, másrészt ezeket kevesen is használták.


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!