Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Új mutatókat vezet be a Facebook a videóhirdetésének teljesítménye figyelésére - mutatjuk, melyek ezek!

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

A Facebook már rég óta fejlesztgetni videófunkcióit, ahogy a Business manager insights részét is. A mostani fejlesztések és változtatások első sorban a videóhirdetéseket használó oldalak számára bizonyulnak majd igazán hasznosnak, hiszen rengeteg új adatot kaphatunk majd - és számos régi, haszontalannak minősülőtől búcsúzhatunk el!

Összes megtekintett időtartam

A Facebookon hirdetők visszajelzései alapján a platform szerint megváltoztatták a 3 és 10 másodperces videókra megnézett időtartamára vonatkozó méréseket. Míg korábban egy videó összes megtekintett időtartamához hozzászámolták, ha egy felhasználó visszatekerte vagy újranézte azt, a mutatók mostantól csak a nem megismételt másodperceket veszik majd figyelembe.

 

A Facebook kijelentette, hogy a legtöbb cég szerint jobb lenne, ha ez a két mutató csak a nem megismételt másodperceket mutatná, hogy ezzel pontosabban mérhessék a videófogyasztás mértékét.

 

Új videólejátszások mutató és Moat ellenőrzés

A Facebook egy új videólejátszási mutatót is készített, amit a Hirdetéskezelőben és a Hirdetések API-ban is lehet használni, és ami a konkrét videólejátszásokat mutatja, nem pedig a hírfolyamokon megjelenített, de nem lejátszott esetek számát.

 

Mivel a Facebookon hirdetők saját előnézeti képet tölthetnek fel videóhirdetéseikhez, azokra az esetekre, amikor a videóhirdetés nem indul el, a videómegjelenítési mutató azokat az eseteket is számolja, amikor a videóhirdetés nem kerül lejátszásra (de megjelenik a hírfolyamban). A videó általában akkor nem kerül automatikus lejátszásra, ha ezt a funkciót a felhasználó magától kikapcsolta, vagy a telefon merülőben van, esetleg nem elég jó az internetkapcsolat. Az új videólejátszási mutató tehát nem a megjelenített és nem lejátszott videókat, hanem a ténylegesen lejátszott videókat számolja össze.

 

A Facebook továbbá hozzátette, hogy a hirdetők hamarosan a Moat szolgáltatását is használhatják a videólejátszási mutató ellenőrzésére. A cég már egy ideje a Facebook egyik külső méréseket végző partnere.

 

Mutatók, amiktől elbúcsúzhatunk

Mivel más mutatók miatt feleslegessé váltak, a Facebook eltávolította a 30 másodperces videómegkteintéseket és a megtekintett videószázalékot is. A platform szerint más mutatók egyrészt hatékonyabbak az ilyen mérésekre, másrészt ezeket kevesen is használták.


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

forgalomnövelő tippek
2021-09-23

4 profi módszer a webhelyforgalom fellendítésére

Amikor több látogatót szeretnél webhelyedre vonzani, és a hagyományos forgalomforrások nem teljesítenek úgy, ahogyan elvárnád tőlük, akkor ideje néhány profi taktikát bevetni a forgalom újbóli fellendítésére.

Közösségi média marketing
2021-09-16

6 alapvető tipp a sikeres közösségi média marketinghez

A marketing egy meglehetősen összetett dolog, így nem csoda, hogy sokan nem mernek belevágni saját vállalatuk számára. Azonban néhány alapvető jó tanáccsal és kellő kitartással felfegyverkezve te is sikerre viheted cégedet vagy vállalkozásodat.

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell
2021-09-14

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell

A Facebookon megosztott vélemények óriási sikereket, vagy épp akkora bukást hozhatnak egy vállalat számára. Mivel a legtöbb embernek van Facebook fiókja, szinte bárki könnyedén hozzáférhet ezekhez a véleményekhez, amelyeket a korábbi ügyfelek fogalmaznak meg egy-egy cég Facebook oldalára, és természetesen bárki írhat is ilyen véleményt saját élményei alapján. Ezek a vélemények tehát rendkívüli lehetőséget nyújtanak cégednek, hogy megmutasd az embereknek, pontosan mit is kínálsz ügyfeleid számára. Amennyiben szeretnéd a legtöbbet kihozni belőlük, ez a cikk neked szól!

SEO-s tartalmak rangsorolása
2021-09-09

Mitől rangsorol igazán jól egy SEO-ra kiélezett tartalom?

A tartalmak a mai napig fontos szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen tartalom jól rangsorol majd, és releváns tartalmat is vonz webhelyedre. Sőt, az internetes tartalmak többségére soha nem érkezik forgalom a Google-ról.

Videómarketing stratégia kisvállalkozások számára útmutatóval
2021-09-07

Így állítsd össze kisvállalkozásod videómarketing-stratégiáját – Útmutató!

2021-ben komoly kihívás megragadni a közönség figyelmét, hiszen mindenki rohan valahová, és a legtöbbeknek vagy ideje, vagy kedve nincs hosszú cikkeket olvasgatni mobileszközén. A vásárlói igények változásához a marketingnek is igazodnia kell, és azok a cégek, amelyek nem képesek lépést tartani az új trendekkel, hamar feledésbe merülhetnek. A videómarketing egy remek eszköz a modern cégek arzenáljában, azonban sokan tartanak tőle, mert komplikált, körülményes stratégiának tartják. Az alábbiakban néhány ilyen tévhitet rombolunk le, és segítünk mindenkinek, aki szeretne egy hatékony videómarketing-stratégiát kialakítani cége számára!

Közösségi kampányok éttermeknek
2021-09-02

10 tipp a hatékony közösségi kampányokhoz éttermek számára

Az élet kezd visszatérni az éttermekbe, és így a tulajdonosok is kénytelenek újra elgondolkodni azon, hogy milyen módszerekkel tűnhetnek ki vendégeik számára a versenymezőnyből. Az éttermi marketing egyik leghasznosabb eszköze manapság a közösségi média, hiszen számos platform kínál jobbnál jobb marketingeszközöket az új és meglévő vendégek elérésére.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!