Bemutajtuk az új mutatókat, melyekkel hatékonyabban mérheted videóhirdetésed teljesítményét!

Ezek az új mutatók a Facebook videóhridetések elemzésében!

Új mutatókat vezet be a Facebook a videóhirdetésének teljesítménye figyelésére - mutatjuk, melyek ezek!

A Facebook már rég óta fejlesztgetni videófunkcióit, ahogy a Business manager insights részét is. A mostani fejlesztések és változtatások első sorban a videóhirdetéseket használó oldalak számára bizonyulnak majd igazán hasznosnak, hiszen rengeteg új adatot kaphatunk majd - és számos régi, haszontalannak minősülőtől búcsúzhatunk el!

Ezek az új mutatók a Facebook videóhridetések elemzésében!

Összes megtekintett időtartam

A Facebookon hirdetők visszajelzései alapján a platform szerint megváltoztatták a 3 és 10 másodperces videókra megnézett időtartamára vonatkozó méréseket. Míg korábban egy videó összes megtekintett időtartamához hozzászámolták, ha egy felhasználó visszatekerte vagy újranézte azt, a mutatók mostantól csak a nem megismételt másodperceket veszik majd figyelembe.

 

A Facebook kijelentette, hogy a legtöbb cég szerint jobb lenne, ha ez a két mutató csak a nem megismételt másodperceket mutatná, hogy ezzel pontosabban mérhessék a videófogyasztás mértékét.

 

Új videólejátszások mutató és Moat ellenőrzés

A Facebook egy új videólejátszási mutatót is készített, amit a Hirdetéskezelőben és a Hirdetések API-ban is lehet használni, és ami a konkrét videólejátszásokat mutatja, nem pedig a hírfolyamokon megjelenített, de nem lejátszott esetek számát.

 

Mivel a Facebookon hirdetők saját előnézeti képet tölthetnek fel videóhirdetéseikhez, azokra az esetekre, amikor a videóhirdetés nem indul el, a videómegjelenítési mutató azokat az eseteket is számolja, amikor a videóhirdetés nem kerül lejátszásra (de megjelenik a hírfolyamban). A videó általában akkor nem kerül automatikus lejátszásra, ha ezt a funkciót a felhasználó magától kikapcsolta, vagy a telefon merülőben van, esetleg nem elég jó az internetkapcsolat. Az új videólejátszási mutató tehát nem a megjelenített és nem lejátszott videókat, hanem a ténylegesen lejátszott videókat számolja össze.

 

A Facebook továbbá hozzátette, hogy a hirdetők hamarosan a Moat szolgáltatását is használhatják a videólejátszási mutató ellenőrzésére. A cég már egy ideje a Facebook egyik külső méréseket végző partnere.

 

Mutatók, amiktől elbúcsúzhatunk

Mivel más mutatók miatt feleslegessé váltak, a Facebook eltávolította a 30 másodperces videómegkteintéseket és a megtekintett videószázalékot is. A platform szerint más mutatók egyrészt hatékonyabbak az ilyen mérésekre, másrészt ezeket kevesen is használták.

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok