Videómarketing 2019 - Íme 10 meggyőző statisztika, ami megmutatja, hogy miért is éri meg 2019-ben videómarketinggel foglalkozni

Videómarketing trendek 2019

10 meggyőző statisztika, ami bizonyítja, hogy megéri 2019-ben videómarketinggel foglalkozni

czsofi Szerző:
czsofi

A videó már évek óta a legnépszerűbb tartalomtípusnak számít az interneten, de persze sokaknak ez a kijelentés önmagában nem elég érv arra, hogy komolyan is elkezdjenek foglalkozni a videómarketinggel.

 

A videók népszerűsége többek között a közösségi média és az okostelefonok elterjedésének köszönhető – ezek a platformok és eszközök mindenki számára elérhetővé tették az ilyen jellegű tartalmakat, az emberek pedig egyre többet akarnak. Egyes források szerint az online forgalom durván 80%-át a videók teszik majd ki 1-2 éven belül, ezért érdemes minél előbb belerázódni a marketing e formájába.

 

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány meggyőző statisztikát arról, hogy mennyire is népszerű manapság a videómarketing, és hogy miért lesz érdemes foglalkozni vele nem csak 2019-ben, hanem az ezt követő esztendőkben is!
 

Videómarketing trendek 2019

1. A világon mindenütt szeretik a videókat

Egyre több videót nézünk meg világszinten, mint korábban. 2018 elején például az Egyesült Államokban az internetezők 85%-a tekintett meg havi rendszerességgel valamilyen online videós tartalmat valamilyen készüléken. A 25-34 éves korosztály nézi a legtöbb online videót, és a felnőtt férfiak 40%-kal töltenek több időt a videónézéssel, mint a nők.

 

Hétről hétre nő az okostelefonokon megtekintett videók mennyisége is. Érdekes módon Szaúd-Arábiában és Törökországban a legnépszerűbbek a videók (legalább is arányok tekintetében), ugyanis ezekben az országokban az internetezők 95%-a néz videókat havi rendszerességgel.

 

2. Az emberek egyre több videóra vágynak

Ha videótartalmakról van szó, akkor nem csak a szórakoztatóiparra kell gondolni. A tanulmányok szerint a vásárlók 54%-a szeretne több videós tartalmat látni azoktól márkáktól, amiket támogatnak.

 

Ezzel párhuzamban számos influencer kezdett el videókészítéssel foglalkozni, hogy kielégítse ezeket az egyre növekvő igényeket. Az előbb említett tanulmány válaszadói azt vallották, hogy szerintük azért egyre nagyobb az igény a videós tartalmakra, mert ezek jobb eséllyel hívják fel magukra a felhasználók figyelmét. Az emberek hajlamosabbak átugrani a hangos vagy szöveges tartalmak egy részét, míg a videók tovább tartják meg a felhasználók érdeklődését.

 

3. A videó egy hatékony marketingeszköz

A videómarketing 2018-ban jobban teljesített, mint korábban bármikor. A marketing szakembereknek oda kell figyelniük, nehogy lemaradjanak az egyre jobb lehetőségektől, amiket a marketing ezen ágazata kínál számukra. Egy 2019-es jelentés szerint a marketingesek 87%-a alkalmaz videókat marketingjében, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen – mint említettük – egyre többen szeretnének minél több videót látni kedvenc márkáiktól.

 

4. Az emberek imádják a videókat a közösségi médián

A felhasználók egyre több videóval találkozhatnak a különböző platformokon, legyen szó blogokról, az Instagramról, vagy bármilyen közösségi hálózatról. A videó az elsőszámú kedvenc a közösségi médiára feltöltött tartalomtípusok között, állítja az Animoto 2018-as jelentése. A jelentés szerint a fogyasztók 73%-a állítja, hogy befolyásolta már valamilyen vásárlási döntésüket egy márka jelenléte a közösségi médián, amiben értelemszerűen a videós tartalmak is szerepet játszanak.

 

5. A videómarketing komoly profitot képes termelni

Nem minden cég engedheti meg magának, hogy az összes marketingformát alkalmazza stratégiájában. A legtöbben felmérik a lehetőségeiket, és azokat a technikákat vetik be, amelyek a legjobb megtérülést ígérik a befektetett költségvetésre. Ilyen szempontból is tarolnak a videók, ugyanis a videómarketingesek 88%-a elégedett videómarektingjük megtérülésével, és ugyanebből a jelentésből kiderül az is, hogy 10-ből 8 marketinges elégedett a közösségi médiára feltöltött videóhirdetések megtérülésével.

 

6. A videómarketing, mint leadfogó eszköz

Az Optinmonster felmérése szerint a videómarketingesek 66%-kal több minősített leadet kaparintanak meg évente az átlagnál. A cég továbbá kiderítette, hogy a videómarketingesek akár 54%-al nagyobb márkatudatosságra tehetnek szert. Ezen kívül a marketingesek 93%-a állítja, hogy sikerült új ügyfelekre szert tenniük a közösségi médiára feltöltött videóknak köszönhetően.

7. A videók tovább marasztalják a felhasználókat webhelyeden

A videók segítenek, hogy a felhasználók tovább maradjanak webhelyeden látogatásaik során. Egy átlagos felhasználó 88%-kal több időt tölt egy webhelyen, ha videót is talál rajta. Ez már önmagában elég nyomós érv a videómarketing mellett, hiszen az oldalon töltött idő fontos mutatója a felhasználói élménynek, és segít megbecsülni egy webhely hatékonyságát és vonzerejét a felhasználók szemében. Akár bemutatkozó, magyarázó, vagy termékszemléltető videókat készítesz, jelenítsd meg azokat webhelyeden is (főleg landing oldalaidon), hogy jobban teljesítsen a keresőmotorok találatai között is.

 

8. A videó, mint oktatóeszköz

Ha egy oldalon szöveges és videós tartalom is jelen van, akkor a felhasználók 72%-a inkább a videót választaná, hogy megismerkedjen az adott termékkel, vagy szolgáltatással, mint a szöveges leírást. Ez az eddig említett statisztikák alapján már nem szabad, hogy bárkit is meglepjen – ha tehát szeretnél bemutatni egy terméket, vagy szolgáltatást webhelyeden (például egy landing oldalon), akkor a szöveges leírás mellé készíts egy bemutatóvideót is.

 

Nemrég mi is belevetettük magunkat a #100nap100video kihívásba, amit főleg Instagrammunkon és az IGTV-n, de Facebook és LinkedIn oldalunkon is megtalálsz. Minden nap valamilyen hasznos információval jövünk! Kattints IDE a videókért!

 

9. A YouTube befolyása

Másfél milliárd aktív havi felhasználójával a YouTube a világ második legnagyobb keresőmotorja és jelenleg a második legnagyobb közösségi hálózata is egyben. Az Egyesült Államokban a legnagyobb videós webhelynek számít, ami nem kis teljesítmény, tekintve hogy olyan nagy nevekkel verseng ezért a posztért, mint például a Hulu, vagy a hazánkban is egyre népszerűbb Netflix. Bármilyen téma irányt is érdeklődik az ember, a YouTube-on szinte biztos, hogy talál róla valamilyen tartalmat, ezért ha szeretnéd elérni ezeket a felhasználókat is, akkor a YouTube-on is jelen kell lenned.

 

10. A videó emlékezetesebb, mint a szövegek

A nézők 95%-a könnyebben jegyez meg egy videós felhívást, mint az a 10%, akik inkább a szöveges felhívásokra emlékeznek vissza. A videó nagy előnye, hogy egyszerűen fogyaszthatóbb, mint bármely más tartalomtípus. Ez különösen fontos szempont manapság, amikor az embernek alig van ideje bármire is, és egyre kevesebben hajlandók végigolvasni egy hosszú cikket egy témáról, ami érdekli őket.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!




Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok