Influencer marketing szállodáknak, szállodák és influencerek, online marketing szállodáknak, online marketing hoteleknek, szállo

Influencer marketing tippek hoteleknek

4 profi tipp a szállodai influencer marketingre (példákkal)

czsofi Szerző:
czsofi

Aki csak egy kicsit is ismeri az influencer marketing lényegét, az tudja, hogy a marketing ezen ágazatát mintha egyenesen a szállodáknak találták volna ki. A statisztikák szerint 10-ből 9 közösségi médiát használó személy vásárlói döntését befolyásolta már valamilyen közösségi médiás tartalom, ráadásul ezen vásárlók közül minden harmadik azt állította, hogy ad az influencerek szavára, ha vásárlási döntés előtt áll. A Google egyik tanulmányából kiderült továbbá, hogy a YouTube feliratkozók 60%-a vásárolna valamit, ha egy általa követet influencer ajánlaná azt neki, mert szavahihetőbbeknek tartják őket, mint a hírességeket. Ha szeretnéd kivenni a részed a szállodai influencer marketing legjavából, akkor fusd át az alábbi, példákkal illusztrált tippeket, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki influencer kampányaidból!

Influencer marketing tippek hoteleknek

Úgy érzed, több foglalásra is szert tehetnél? Nem sikerül elég hatékonyan elérned a célközönséged? Esetleg az OTA-kkal küzdesz? Sok-sok éves szálloda marketing tapasztalattal rendelkezünk, segíthetünk! Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT!

 

1. Szervezd bele az influencereket programtervedbe

Azzal, hogy ügyfélélményeket kínálsz nem csupán programjaidat bővítheted ki, hanem nagyszerű lehetőséged nyílik arra is, hogy összeállj néhány influencerrel némi extra megjelenés érdekében. Pontosan ezt tette a Washington D.C.-ben található Embassy Row Hotel is, amely az IGDC közösség közreműködésével hozott létre egy Instagram sétatervet a Dupont Circle városnegyedben. A vendégek egy-egy kártyát kaptak, amin a környék Instagramra ajánlott pontjai szerepeltek. A szálloda az influencereket népszerűsítette, ők pedig a kártyákat.

 

2. Népszerűsítsd szezonális ajánlataidat influencerek segítségével

Bizonyára minden negyedévben van egy programterved, amit szeretnél népszerűsíteni. A szállodai influencer marketing rengeteget segíthet ebben, hiszen minden programhoz egy-egy újabb kreatív kampánnyal állhatsz elő, hogy új közönségeket érhess el marketingüzeneteiddel. Ott van például a Marriott szállodalánc, amely egyik korábbi jutalomprogramját szerette volna népszerűsíteni 2017 márciusában. A szálloda négy influencert szerződtetett, akik havonta egy-egy alkalommal átvették az irányítást a márka Snapchat fiókja felett, és még a Snapchat jellegzetes szemüvegeivel is felszerelték őket. Az influencerek feladata az volt, hogy egy vendég szemszögéből mutassák be a szálloda által kínált jutalmakat.

 

3. Ötvözd egymással a szállodai influencer marketinget és a videómarketinget

Szállodai marketingesként remélhetőleg már jó ideje foglalkozol videómarketinggel is. Hogy videós anyagaidat még jellegzetesebbé és hatásosabbá varázsolhasd, felkérhetsz néhány közismert influencert, hogy adják arcukat üzenetedhez. Ezzel több legyet ütsz egy csapásra, hiszen egy influencer sokkal hitelesebb, és költséghatékonyabb, mint egy hírességet felbérelni erre a célra, de mégis észrevehetőbb a videóban, mint egy hétköznapi statiszta. Szintén a Marriott alkalmazta remekül ezt a megoldást, hiszen a márka több YouTube videójában is megjelennek népszerű influencereket. Fontos odafigyelni arra, hogy a videók forgatókönyve az adott influencer sajátos stílusához igazodjon, és lehetőleg mindig az ő közreműködésével készüljön el.

 

4. Influencerek a szállodai rendezvényeken

Habár néha egy-egy kisebb szállodai influencer marketing kampány segíthet márkádnak, érdemes néha valami merészebbre vállalkozni – például meghívni több tucat, vagy több száz influencert egy exkluzív eseményre, ahol megismerkedhetnek márkáddal és kapcsolatba léphetnek azzal.

 

Az utazási ágazatot képviselő Travel Massive nevű közösség pontosan ilyen eseményeket rendez világszerte, óriási sikerrel. Mindegyik rendezvényt egy-egy utazási márka szponzorál, a résztvevők (általában utazó influencerek) pedig különféle szórakoztató vagy éppen kényelmi szolgáltatásokat vehetnek igénybe rajtuk. A szponzor továbbá egy nyereményjátékot is megtart a rendezvény során, például egy alkalmi ingyenes szálláslehetőséget a szerencsés nyertesnek. Ezeken az eseményeken gyakran megjelenik egy márkás háttér is, ami előtt a résztvevők kedvükre fényképezgethetik magukat, hogy beszámoljanak a rendezvényről követőiknek.
 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok