Pinterest marketing: Hogyan csináld? Segítünk!

Pinterest marketing tippek és trükkök üzleti felhasználóknak

Pinterest tippek és trükkök üzleti felhasználóknak

Nem sokkal megjelenése után a Pinterest sokak érdeklődését felkeltette a közösségi platformok között újszerűnek számító, mégis mindenki számára ismerős táblákra tűzdelős koncepciójával.A platformot bizonyára nem kell bemutatni, de lényegében pontosan erről szól – a felhasználók táblákat hozhatnak létre, amikre feltűzhetik („pinelhetik”) kedvenc tartalmaikat, hogy egy helyen összegyűjthessék, és megoszthassák azokat. Ez felhasználói oldalról jól hangzik, de marketing szemszögből nem sok fantázia van benne – vagy mégis? A Pinterest valójában egy rendkívül népszerű és aktív marketing/vásárlási platform, még ha elsőre nem is tűnik annak.

Pinterest marketing tippek és trükkök üzleti felhasználóknak

Ha túl vagy az első lépéseken (tehát készítettél egy üzleti Pinterest fiókot), akkor ideje meghódítani minden idők egyik legjobban konvertáló platformját!

 

1. Készíts olyan táblákat, amik üzleti ágazatodhoz kapcsolódnak

A tartalmak válogatására a Pinteresten minden más platformnál jobban oda kell figyelned. Ügyelj rá, hogy termékeidet, szolgáltatásaidat és egyéb tartalmaidat egy látványos, a platformnak megfelelő formátumban prezentáld, hiszen a Pinteresten sok múlik a vizualitáson.

 

Röviden: a felhasználók szívesebben nézegetik a bejegyzésekhez tartozó képeket, mint olvassák azok leírását.

 

Érdemes durván 10 táblát létrehozni, és mindegyikre pinelni némi tartalmat, hiszen nagyjából ennyit lát majd rögtön egy felhasználó, amikor ellátogat profilodra (persze ez attól is függ, hogy milyen eszközön teszi azt).

 

Ügyelj rá, hogy ne legyenek üres tábláid – ha van egy táblád, aminek még nincs tartalma, de később szükséged lenne rá, akkor állítsd privátra, hogy ne jelenjen meg a többi felhasználónak!

 

2. Márkaépítés a Pinteresten? Igen!

Ha egy cégnek készítesz Pinterest profilt, akkor érdemes a felhasználónévnek is ezt a nevet megadni.

 

Személyes márka esetén a bemutatkozás részben írj egy rövid jellemzést arról, hogy mivel foglalkozol, és hogy mik iránt érdeklődsz, egy márka profiljában értelemszerűen a márka bemutatkozása kell, hogy ide kerüljön. Törekedj a tömör, lényegre törő, beszédes megfogalmazásra.

 

Ne felejtsd el összekapcsolni Pinterest fiókodat Facebookoddal és Instagrammoddal is.

 

3. Kedveld mások pinjeit

A Pinterest böngészése során gyakran találkozhatsz olyan tartalmakkal, amik tetszenek ugyan, de nem feltétlenül szeretnéd újrapinelni őket saját tábláidra, talán mert nem passzolnának közönséged érdeklődéséhez. Ettől függetlenül kimutathatod tetszésedet irántuk egy egyszerű kedvelés formájában.

 

Ezzel egyrészt a közösség aktívabb tagjává válsz (közösségi platform, ugyebár), másrészt pedig kedvelésedről értesítést is kap az illető, ami lehet, hogy egy új követőt eredményez majd neked.

 

4. Optimalizálj kulcsszavakkal

A Pinterest keresőmotorja kulcsszavak segítségével talál rá a keresett tartalmakra, ami azt jelenti, hogy nem esszenciális (habár persze nem is árt) hashtageket használni a bejegyzések leírásaiban. Pinjeid leírásának megfogalmazásakor ügyelj rá, hogy olyan kulcsszavakat használj, amikre jó eséllyel sokan rákeresnének, és persze amik kapcsolódnak a tartalomhoz.

 

5. Említs meg más felhasználókat

A Pinteresten ugyan úgy kell felhasználókat megemlíteni, mint a legtöbb népszerű platformon – egy @ jel begépelése után el kell kezdeni beírni a nevet, a platform pedig felkínálja a lehetséges profilokat egy legördülő menüben.

Az egyetlen jelentős különbség más platformokhoz képest, hogy a Pinteresten csak olyan felhasználókat tudsz így megjelölni, akik legalább egy tábládat követik. @megjelöléskor a megjelölt felhasználók egy értesítő emailt kapnak a megjelölésről, egy hivatkozással a bejegyzéshez.

 

6. Használd a Pinterest mentés könyvjelzőt

A Pinterest korábban kiegészítőket kínált valamennyi népszerű böngészőhöz, azonban azóta egy új és sokkal jobb megoldást találtak arra, hogy minden szoftverben elérhető legyen ez a funkció.

 

Nem kell mást tenned, mint ellátogatnod a Pinterest gomb (https://about.pinterest.com/hu/browser-button) oldalára és követni az ott olvasható utasítást, ami lényegében azt jelenti, hogy felhúzod piros a „Pin it” gombot a könyvjelzősávodba böngésződben. Ez után bármelyik oldal tartalmát erre a könyvjelzőre kattintva pinelheted.

 

7. Pinelj videókat

A Pinteresten nem csak képeket, hanem videókat is pinelhetsz tábláidra. Ehhez a videó megosztási linkjére lesz szükséged, tehát ne azt az URL-t illeszd be, amelyik oldalon megnézted a videót.

 

8. Használd céged nevét

Ha egy pin leírása jó, akkor nem valószínű, hogy az újrapineléskor megváltoztatja azt a felhasználó, aki feltűzi táblájára. Ezért fontos, hogy céged vagy márkád neve mindenképpen szerepeljen ebben a mezőben.

 

9. Optimalizáld grafikáidat

Ügyelj rá, hogy a blogbejegyzéseidhez tartozó vezető kép passzoljon a bejegyzés tartalmához. Érdemes valamilyen stílusos, de szigorúan olvasható, és a tartalomhoz illő szöveget (akár a cikk címét) is elhelyezni ezen a képen, mert – mint már említettük – az emberek általában előbb a képet látják a Pinteresten, és csak utána a leírást.

 

Ezzel a trükkel biztosíthatod, hogy a felhasználók azonnal lássák, miről is szól az adott pin.

 

10. Használd a Pinterestet mobilodon is!

Mint minden „modern” közösségi platformnak, a Pinterestnek is van egy mobilalkalmazása – sőt, a pinek függőleges megjelenése miatt valójában első sorban egy mobilalapú szolgáltatásról beszélünk. Egyértelmű tehát, hogy minél előbb meg kell ismerkedned a Pinterest Android vagy iOS verziójával.

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok