Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

A Facebook hirdetésekről kezdőknek 1. rész: Mi kell egy jó Facebook hirdetéshez minimálisan?

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

A Facebook hirdetési rendszere bár még mindig az egyik legfontosabb marketing eszköz – de ezzel együtt egyre nehezebbé is ávlik az érvényesülés. Ha még csak most kezdesz ismerkedni a hirdetésekkel, ezekre a feltételekre mindenképp ügyelj mielőtt elindítanád első kampányod!

A Facebook azon kevés helyek egyike az interneten, ahol tényleg mindenféle ember megfordult korosztálytól, nemtől, társadalmi státusztól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. A platform népszerűségéről senkit nem kell meggyőznünk – 2018 második negyedévében több mint 2,2 milliárd aktív havi felhasználót szolgált ki (statista.com). Az ember azt hinné, hogy a Facebook egy csodálatos felület azon márkák számára, amelyek online láthatóságuk fellendítése érdekében szeretnék elérni e népes bázis nagy részét. Sajnos azonban ezt könnyebb megálmodni, mint kivitelezni…

 

A Facebookon egy jó ideje már nem elég csak jó bejegyzéseket megosztani – a platform üzemeltetői egyre drasztikusabban csökkentik a Facebook oldalak organikus (ingyenes) eléréseit, arra kényszerítve ezzel a márkákat, hogy fizetett hirdetésekkel maradjanak láthatóak célközönségük szemei előtt.

 

Nem elég azonban csak összedobni egy hirdetést és pénzt kiadni rá – ha nem elég meggyőző, nem ösztönzi eléggé a célközönséget, akkor a többség egész egyszerűen csak túlgörget rajta, amikor szembetalálkozik vele hírfolyamában. A hirdetéskészítés művészet, a Facebook pedig rengeteg szerszámot és anyagot biztosít hozzá, hogy valami igazán lenyűgözőt alkoss.

 

Ha tehát azt szeretnéd, hogy a Facebookon is versenyben maradhass, akkor célzott, minőségi hirdetésekre lesz szükséged. Cikkünk ezek elkészítésében igyekszik segíteni. A következőkben megnézünk néhány alapvető tudnivalót a Facebook hirdetésekkel kapcsolatban (bevált módszerek, hirdetéstípusok, stb.), majd részletesen megvizsgálunk néhány példát is sikeres, hatékony hirdetésekre.

 


Mi kell egy jó Facebook hirdetéshez?

A jó Facebook hirdetés vizuálisan kiemelkedik a többi közül!

A vizuális tartalmakat a Facebook algoritmusa, és a felhasználók is jobban szeretik. A képekkel kiegészített tartalmak könnyebben megragadják az emberek figyelmét, és általában jóval több megosztást is kapnak. Ez persze a hirdetések tartalmaira is igaz – mindegy, hogy miről szól a hirdetés, a képnek kapcsolódnia kell ahhoz, és fel kell keltenie az emberek érdeklődését. A hirdetéskezelőben számos hirdetéstípust tudsz létrehozni, amiket érdemes is variálnod, akár A/B teszteléssel megfigyelned, hogy a Te célközönséged számára melyik a legjobb!

 

Végül is minden a célzáson múlik…

A célzás az online hirdetések (ideértve a Facebookot is) egyik leghasznosabb jellegzetessége. Mivel a hirdetésre pénzt adsz ki, így kritikus fontosságú, hogy csak olyan felhasználók számára jeleníttesd meg, akik érdeklődnének is iránta, különben csak kidobott pénz az egész.

 

Fontos szempont a relevancia, a Facebook pedig minden hirdetésedhez hozzárendel egy relevancia pontszámot a kép és a szöveg alapján, illetve hogy mennyire releváns a céloldal a megcélzott felhasználóknak. Minél nagyobb a relevancia pontszám, annál kedvezőbben bánik a Facebook a hirdetésekkel.

 

Tartalmazzon egy meggyőző értékajánlatot!

Az értékajánlat azt fogalmazza meg az olvasónak, hogy miért is érné meg rákattintania az adott hirdetésre. Miben különbözik terméked a többi hasonló terméktől? Az olvasó mely problémájára kínálhat megoldást? Miért lenne érdemes ellátogatnia webhelyedre az olvasónak?

Persze csak olyan értékajánlatot kínálj, amit aztán be is tudsz tartani, és amit az emberek hihetőnek vélnek majd.

 

Legyen benne egy egyértelmű cselekvésre való felhívás

Ha van egy mutatós és izgalmas hirdetésed, akkor még mindig meg kell mondanod az olvasónak, hogy mit kell tennie, ha többet szeretne megtudni a kínált dologról, vagy ha esetleg meg szeretné vásárolni azt, fel szeretne iratkozni, stb. Szükséged lesz egy egyértelmű felhívásra. „Vásároljon most”, „Tekintse meg akciós ajánlatunkat” és így tovább. A lényeg, hogy – hasonlóképpen az előbb tárgyalt szempontokhoz – a felhívás is arra ösztönözze az embereket, hogy kattintsanak a hirdetésre.


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

forgalomnövelő tippek
2021-09-23

4 profi módszer a webhelyforgalom fellendítésére

Amikor több látogatót szeretnél webhelyedre vonzani, és a hagyományos forgalomforrások nem teljesítenek úgy, ahogyan elvárnád tőlük, akkor ideje néhány profi taktikát bevetni a forgalom újbóli fellendítésére.

Közösségi média marketing
2021-09-16

6 alapvető tipp a sikeres közösségi média marketinghez

A marketing egy meglehetősen összetett dolog, így nem csoda, hogy sokan nem mernek belevágni saját vállalatuk számára. Azonban néhány alapvető jó tanáccsal és kellő kitartással felfegyverkezve te is sikerre viheted cégedet vagy vállalkozásodat.

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell
2021-09-14

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell

A Facebookon megosztott vélemények óriási sikereket, vagy épp akkora bukást hozhatnak egy vállalat számára. Mivel a legtöbb embernek van Facebook fiókja, szinte bárki könnyedén hozzáférhet ezekhez a véleményekhez, amelyeket a korábbi ügyfelek fogalmaznak meg egy-egy cég Facebook oldalára, és természetesen bárki írhat is ilyen véleményt saját élményei alapján. Ezek a vélemények tehát rendkívüli lehetőséget nyújtanak cégednek, hogy megmutasd az embereknek, pontosan mit is kínálsz ügyfeleid számára. Amennyiben szeretnéd a legtöbbet kihozni belőlük, ez a cikk neked szól!

SEO-s tartalmak rangsorolása
2021-09-09

Mitől rangsorol igazán jól egy SEO-ra kiélezett tartalom?

A tartalmak a mai napig fontos szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen tartalom jól rangsorol majd, és releváns tartalmat is vonz webhelyedre. Sőt, az internetes tartalmak többségére soha nem érkezik forgalom a Google-ról.

Videómarketing stratégia kisvállalkozások számára útmutatóval
2021-09-07

Így állítsd össze kisvállalkozásod videómarketing-stratégiáját – Útmutató!

2021-ben komoly kihívás megragadni a közönség figyelmét, hiszen mindenki rohan valahová, és a legtöbbeknek vagy ideje, vagy kedve nincs hosszú cikkeket olvasgatni mobileszközén. A vásárlói igények változásához a marketingnek is igazodnia kell, és azok a cégek, amelyek nem képesek lépést tartani az új trendekkel, hamar feledésbe merülhetnek. A videómarketing egy remek eszköz a modern cégek arzenáljában, azonban sokan tartanak tőle, mert komplikált, körülményes stratégiának tartják. Az alábbiakban néhány ilyen tévhitet rombolunk le, és segítünk mindenkinek, aki szeretne egy hatékony videómarketing-stratégiát kialakítani cége számára!

Közösségi kampányok éttermeknek
2021-09-02

10 tipp a hatékony közösségi kampányokhoz éttermek számára

Az élet kezd visszatérni az éttermekbe, és így a tulajdonosok is kénytelenek újra elgondolkodni azon, hogy milyen módszerekkel tűnhetnek ki vendégeik számára a versenymezőnyből. Az éttermi marketing egyik leghasznosabb eszköze manapság a közösségi média, hiszen számos platform kínál jobbnál jobb marketingeszközöket az új és meglévő vendégek elérésére.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!