Mely közösségi média csatornákat érdemes hazsnálni, Melyik közösségi média felületen érdemes hirdetni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Melyik a legjobb közösségi média csatorna az üzleted számára?

Czifra Zsófia

szerző:
Czifra Zsófia

A közösségi média világa sokak számára túl bonyolult és zavaros lehet, hiszen sok felület van és szinte minden közösségi média szakértő azt ajánlja, hogy használd a Facebookot, Instagramot, Twittert és a LinkedInt is – pedig erre egyáltalán nincs minden esetben szükség. Mindegyik platformnak megvan a saját célja és a fő demográfiája. Ha a LinkedInt arra használod, hogy több pólót adj el, akkor azonkívül, hogy valószínűleg nem fog jönni a várt eredmény, a pénz csak le fog folyni a lefolyón.

Itt van egy lista arról, hogy mely közösségi csatornákat milyen céllal kellene használnod.


Facebook


A Facebookon való hirdetésből indult minden, 2007 óra használják ugyanis ilyen célokra (más is öregnek érzi magát?!), nagyjából 7 millió hirdető alkalmazza a meglehetősen széles és mély célzási lehetőségeit és lenyűgöző képességeit.


A legtöbb esetben arra használják a Facebook reklámokat, hogy megismertessenek egy-egy márkát, növeljék weboldaluk forgalmát és az eladásokat. A Facebook remek eszköz arra, hogy elérd az üzleti céljaidat, HA a célközönséged megtalálható ezen a felületen. A demográfiai adatok folyamatosan változnak, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy a Facebook használata az 50 év feletti korosztály részéről nő erőteljesen, idősebbek körében is ez a legnépszerűbb felület és még egy nagyon érdekes adat, hogy inkább az alacsonyabb keresetűek vannak jelen. Ez pedig kapcsolódik a Facebook célzási lehetőségeihez is. Megcélozhatsz újdonsült szülőket, csapatok, márkák kedvelőit, de nem célozhatsz meg bizonyos pozíciókat és azt, hogy kinek milyen tapasztalata van, hány évet töltött el egy adott munkában. A Facebook ugyanis az emberekről szól és a kapcsolataikról, érdeklődési területeikről, nem pedig a karrierükről.


Tippek:

 

 • A Facebook tényleg nagyon hatékony az e-kereskedelmi üzletek számra, hogy megismertessék márkájukat és növeljék eladásaikat.
 • Ha olyan céged van, ami csak a közeledben élőket szolgálja ki, például egy kisboltod, akkor is bátran használhatod a Facebookot reklámozásra, a Facebook ugyanis imádja a közösségeket, csoportokat.
 • Ha szeretnél nagyobb forgalmat generálni a webhelyeden egy bizonyos érdeklődési területű célcsoportnál, akkor is tökéletes számodra ez a platform.


Instagram


Az Instagram viszonylag új a közösségi hirdetések, reklám világában, csak 2013-ban jelentek meg az alap hirdetési funkciók. Mivel a Facebook család tagja, a célzási lehetőségek azonosak, azt viszont fontos megjegyezni, hogy a főbb demográfiai adatokban már jelentős eltérés van a Facebookhoz képest.


Habár a Facebook felhasználói egyre inkább az idősebb korosztályból kerülnek ki, az Instagramot leginkább a 18-34 éves korosztály használja. Felhasználói nem változnak keresettől függően, úgyhogy lehetsz akár prémium márka, vagy egy olcsóbb, pénztárcabarátabb, amíg a fiatalabbakat célzod, nyert ügyed van.


Habár ugyanolyan lehetőségek vannak a célzásokat illetően, mint a Facebookon is, a forgalom növelés és lead elérésére, ez nem jelenti azt, hogy mind a két platformot ugyanúgy kéne kezelned. Az Instagram sokkal inkább a vizualitásra épít, mint a Facebook, így a képeknek különösen figyelemfelkeltőnek kell lenniük, a videóknak rövidnek és érdekesnek, a feliratoknak, szövegnek pedig kimagaslónak (vagyis nem unalmasnak).


Tippek:

 

 • Az Instagramon való megjelenés remek lehetőség az e-kereskedelem részvevőinek, Facebook reklámmal ötvözve pedig az eladások jelentős mértékben nőhetnek.
 • Ha erős, egyedi márka vagy kreatív képekkel és emlékezetes tartalmakkal, az Instagram elengedhetetlen ahhoz, hogy ismertté, népszerűvé tedd a márkádat.
 • Ha fiatalabb a célközönséged és hajlandó vagy lépést tartani a trendekkel, akkor az Instagramon való reklám nagyon hatékony lehet.


Twitter


A Twitter az a közösségi csatorna, amit a legnehezebb jól használni márkák számára. A tartalom főleg mémekből, vicces videókból, nagyon erős véleményekből áll – ami egyáltalán nem meglepő, ha megnézzük, hogy főleg városban élő fiatalok használják.  A márkák általában azt a hibát követik el, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a tartalmakat és úgy használják az üzleti profiljukat, mint egy ügyfélszolgálati felület, vagy egyszerűen csak átposztolják a Facebook és Instagram tartalmaikat, mert az mondták nekik, hogy „használják a Twittert”.


Ha csak a márkád nem hajlandó követni minden új trendet, olyat is, ami esetleg nem is kapcsolódik szorosan az iparágadhoz, és hajlandó egy teljesen új stratégiát kialakítani a Twitterre, akkor inkább ne is zavartasd magad, egyszerűen ne foglalkozz vele. A Twitter NEM egy értékesítési felület. Azok a márkák, akik jól használják azért csinálják jól, mert megértik és elfogadják ezt. Ha szeretnéd ismertebbé tenni a cégedet, és később forgalmat generálni, akkor a Twitter hatékonyan használható, ha keményen próbálkozol.


Tippek:

 

 • Ha a márkád nevét, ismertségét akarod építeni, a Twitter remek platform ehhez, ha helyesen használod.
 • A fiatalabb korosztály itt érhető el, ha tényleg keményen próbálkozol.


LinkedIn


A LinkedIn teljesen más, ha reklámozásról van szó. Ez egy szakmai közösségi hálózat, és mindenképp használnod kell, ha B2B-t vagy szakmájukban szakértőket keresel, célzol. A 18-29 év közöttiek vannak jelen legnagyobb arányban, ezek a lelkes fiatalok pedig szeretnének szakmailag fejlődni és munkáltatókkal, toborzókkal kapcsolatba kerülni. A második legnagyobb csoport a 30-64 év közöttiek. Mit jelent ez számodra? CEO-k, COO-k, cégvezetők, rangosabb csapattagok mind készen állnak, hogy megcélozd őket.


A LinkedIn célzási lehetőségei kimagaslóak azon vállalkozások számára, akik a B2B marketingben akarnak sikereket elérni. Célozhatsz beosztás, munkakör, tapasztalat (hány év), érdeklődés és még számtalan más beállítás alapján – a lista szinte kimeríthetetlen. Feltöltheted azokat a cégeket is, akikkel együtt szeretnél dolgozni és megcélozhatod a marketingvezetőket, értékesítési vezetőket, fejlesztési vezetőket tőlük. Ettől lesz a B2B marketing olyan hatékony.


Tippek:

 

 • A LinkedIn főként a B2B vállalkozások platformja, nem az e-kereskedelemben részt vevőké.
 • Meg kell találnod a módját, hogy kitűnj.
 • Mivel a közönség elég fiatal, előnyt kovácsolhatsz szakmai, üzleti mémekből, mert lehet, hogy jogászok és üzletemberek, de ugyanakkor a nap végén fiatalok is egyben.

Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

SEO nélkülözhetetlen elemei
2022-09-29

A keresőoptimalizálás 5 nélkülözhetetlen eleme

Az online kereskedők folyamatosan azt kutatják, hogy hogyan szerezhetnének még több forgalmat webáruházuk számára. Érdekes módon a keresőoptimalizálás, azaz a SEO gyakran elkerüli a figyelmüket. Ha azonban szeretnél a világ leglátogatottabb webhelyén (Google) megjelenni kínálatoddal, akkor muszáj leszel foglalkozni vele.

Mi azaz off-page SEO? Hogyan alkalmazd?
2022-09-27

Így segíti webhelyedet az off-page SEO

Amikor a keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legtöbb on-page (vagy on-site) SEO feladat magától értetődő. Szükséged lesz egy nagy adag jó minőségű tartalomra, gondosan kiválogatott kulcsszavakra, néhány releváns belső hivatkozásra, és így tovább. De mi a helyzet az off-page SEO-val? Egyáltalán mit takar, és hogyan csinálhatod hatékonyan? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre kapsz választ!

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!