Google tudósítás: új funkció jöhet a Google keresésbe is

Google kapcsolódó tudósítások

A Google a keresésekben is megjeleníti majd a kapcsolódó tudósításokat

A Google 2021 márciusában bejelentette, hogy a Google Hírekben található „Minden kapcsolódó tudósítás” funkció a Google Keresőben is megjelenik majd, hogy a felhasználók több nézőpontból is rálátást kapjanak a hírekre.

Google kapcsolódó tudósítások

Az összes kapcsolódó tudósítás funkció eredete

A Google 2018-ban mutatta be a Hírek felületén az „Összes kapcsolódó tudósítás” funkciót, aminek a célja az volt, hogy a felhasználók minél több forrásból értesülhessenek egy hírről, és így ne csak egy szemszögből vizsgálhassák azokat. A Google szerint ez egy „360 fokos rálátást” kínál a hírekre és a különböző témákra.


Az összes kapcsolódó tudósítás nem személyre szabott, mint a keresési találatok és Discover hírfolyam, hanem minden felhasználó számára ugyan úgy jelenik meg, ugyan azokból a forrásokból és ugyan azokkal a hírekkel.

 

Az összes kapcsolódó tudósítás a Google Keresőben

A Google március eleje óta az Egyesült Államokban, angol nyelv használatakor a Kereső találatai között is megjeleníti az összes kapcsolódó tudósítást:


„Amikor egy aktuális témáról keresel információt, egy cikkekből álló galéria jelenik meg a keresőtalálatok felett, amiben a releváns hírek láthatók. Mostantól ha nagyobb, aktuális hírtörténetekre keresel rá, átkoppinthatsz az „összes kapcsolódó tudósításra” a galéria végére érve, vagy a „További hírek…” kiválasztásával a galéria alatt.”

 

BERT

A Google korábban elárulta, hogy a kapcsolódó tudósítások összeválogatásához a BERT algoritmust használja, ami segít a hírekben közölt tények azonosításában.

 

Korábbi funkciók

A Google már 2009-ben is kínált egy hasonló funkciót a Google Hírek olvasói számára, azonban ez még csak szimplán több információt kínált az adott hírről.


A 2021-es újítással a Google elmondása szerint „egy új technológiát mutat be, ami képes észlelni a hosszabb, akár több napig tartó híreseményeket, mint például a Super Bowlt, vagy a heteken, hónapokon át tartó eseményeket, mint amilyen a COVID-19 járvány is. Ezeket aztán „az összes kapcsolódó tudósítás” oldalra gyűjtjük össze, hogy segítsünk az embereknek rátalálni a legfontosabb hírekre és további tartalmakra, mint például a magyarázatokra és helyi tudósításokra, amelyek segíthetnek az összetettebb hírtörténetek értelmezésében.”

 

Miért fontos mindez?

Az összes kapcsolódó tudósítás funkció akár többféleképpen is kiemelheti tartalmaidat, nem csak a Google Hírek, hanem a Kereső felületén is. Na persze, még egyáltalán nem tudni, hogy mindez mikor válik elérhetővé a magyar felhasználók számára is, a hazai hírekkel együtt, de minden bizonnyal csak idő kérdése!

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok