Facebook hirdetésformátumok és használatunk

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

A Facebook hirdetésekről kezdőknek 2. rész: az elérhető hirdetésformátumokról

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

Ha még csak ismerkedsz a Facebook hirdetések rendszerével, ez a cikk segítségedre lesz az eligazodásban! Ismerd meg, milyen hirdetésformátumok érhetőek el a Facebook-on, és találd meg a Te célközönséged számára tökéleteset!

1. Videóhirdetések

A videók a legnépszerűbb tartalmak az interneten, így hát a legnépszerűbb közösségi platformról sem hiányozhat a videóhirdetés funkció. A videóhirdetések képesek megállítani a hírfolyamukat folyamatosan görgető felhasználókat, de hogy meg is tartják-e a figyelmüket, az már rajtad múlik.

 

Ismerkedj meg a videóhirdetésekre vonatkozó tanácsokkal és szabályokkal: https://www.facebook.com/business/ads-guide/video-views/

 

2. Képes hirdetések

Mint vizuális médiaelemek, a képek is nagyon hatékony hirdetési kellékeknek bizonyulhatnak. Valószínűleg ezekből látsz majd a legtöbbet a Facebookon, ennek pedig jó oka van. Nem csak figyelemfelkeltők lehetnek, de viszonylag egyszerű is elkészíteni őket (legalább is valamivel egyszerűbb, mint egy videót). Persze fontos, hogy a kép kapcsolódjon a hirdetés témájához.

 

További tudnivalók a képes hirdetésekről: https://www.facebook.com/business/ads-guide/image

 

3. Galériahirdetés

Ezek a galéria- vagy többtermékes hirdetések segítenek egy hirdetésben akár több képet és videót is bemutatni. A felhasználók jobbra-balra görgethetik őket, és tovább kattinthatnak vagy koppinthatnak arra a termékre, ami érdekli őket. Persze szinte bármilyen tartalom elhelyezhető ezekben – blogbejegyzések, képek, stb.

 

Ismerkedj meg velük itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-carousel-ads

 

4. Elérési hirdetések

Az elérési hirdetések célja a helyi cégek ismertségének fellendítése. Csak azok a cégek vehetik hasznát, amelyek konkrét fizikai címmel rendelkeznek, ahová ügyfeleiket várják. Beállíthatsz például olyan hirdetéseket, amelyek mondjuk csak 10 kilométeres körzetben jelennek meg a felhasználóknak. Ez remek lehet egy olyan esemény néhány nappal korábbi felvezetésére, amire kifejezetten helyi vendégeket vársz.

 

Célozd meg ügyfeleidet itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-reach-ads

 

5. Ajánlathirdetések

Az ajánlathirdetések olyan reklámok, amiken keresztül egy márka egy különleges ajánlatot helyezhet a felhasználók elé, amire aztán azok közvetlenül a Facebookon belül lecsaphatnak. Ez kényelmesebbé teszi a felhasználók dolgát, ami fontos szempont az értékesítések gyarapításához.

 

Az ajánlathirdetések nem csak kényelmesek a felhasználó számára, hanem minden olyan információt is tartalmazhatnak, amikre szüksége lehet a döntéshez, mint például az ajánlat élettartama, hogy hányan használták már ki, és az ajánlat pontos értéke.

 

Tudj meg többet az ajánlathirdetésekről itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-offer-claim?ref=ads_guide

 

6. Eseményhirdetések

Ahogy azt nevük alapján bizonyára már gyanítod, az eseményhirdetések különböző események népszerűsítését szolgálják. Az ilyen hirdetésekben elhelyezhető egy olyan CTA gomb, ami közvetlenül a jegyvásárlási felületre viszi a felhasználókat (természetesen akár a Facebookon kívülre is). Az eseményhirdetésekben feltüntethető többek között az esemény jellege, ára, dátuma, helyszíne, és hogy kik szervezik.

 

A célzási beállításoknál érdemes odafigyelni arra, hogy csak olyan felhasználóknak jelenítsd meg a hirdetést, akik érdeklődnének is utána – habár ez minden hirdetésnél így van a veszteségek elkerülése végett.

 

Tudnivalók az eseményhirdetésekről: https://www.facebook.com/business/help/860042077457803

 

7. Kiemelt bejegyzések

A kiemelt bejegyzések olyan organikus bejegyzések, amiket némi pénzért cserébe kiemeltek a platformon, hogy azok több felhasználóhoz juthassanak el. Ezek kialakíthatók közvetlenül a bejegyzésre kattintva, vagy – ami egy még jobb opció – a Hirdetéskezelő felületről, ahol sokkal több paramétert adhatsz meg hirdetésednek, mint a közvetlen kiemeléssel.

 

További tudnivalók: https://www.facebook.com/business/help/317083072148603

 

8. Újracélzási hirdetések

Az újracélzás lehetővé teszi, hogy hirdetéseidet korábban már azonosított személyeknek jelenítsd meg. Biztosan veled is megesett már, hogy egy hirdetéssel több helyen is találkoztál az interneten, függetlenül attól, hogy merre böngésztél éppen. Ez az újracélzás ereje, és a Facebookon is alkalmazhatod.

 

Összeállíthatsz egy listát olyan emberekből, akiknek szeretnéd megjeleníteni hirdetésedet (vagyis akiket újra meg szeretnél célozni velük). Ezek általában olyan emberek, akik korábban már érdeklődésüket fejezték ki márkád vagy termékeid iránt, például egy hírlevélre való feliratkozással.

 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

webáruház működése
2022-05-12

Hogy működik egy webáruház?

Az internet korában mindenkinek lehetősége van arra, hogy online környezetben értékesítsen. Legyen szó kézműves alkotásokról, vagy egy kisebb-nagyobb cég termékeiről, az online vásárlás manapság annyira elterjedt, hogy sokak számára az új normává vált.

Hogyan elemezzük megfelelően adatainkat az egészségügyben?
2022-05-10

Az egészségügyi adatelemzés problémái és megoldásai

A mai modern világban az egészségügyi szolgáltatók tisztában vannak vele, hogy az adatok részletes ismerete a tájékozott klinikai döntéshozás egyik alapfeltétele. Sok szervezet számára azonban még ennek ellenére is kihívást jelent az adatelemző eszközök hatékony alkalmazása. Szóval miért éri meg foglalkozni az egészségügyi adatelemzéssel, és milyen problémákra kínál megoldást a különböző szolgáltatóknak és szervezeteknek? Az alábbiakban ezekre olvashatsz néhány példát.

Integrált marketing az egészségügyben: Mi ez pontosan?
2022-05-03

Mi az az integrált marketing (és miért olyan fontos egy egészségügyi...

A cégvezetők minden iparágban tisztában vannak vele, hogy a morálnak mindig felülről kell érkeznie. Amikor a vezetőség összehangoltan végzi munkáját és együttes erővel tesznek azért, hogy közös üzenetük az egész céget átjárja, akkor ezzel hűséget, bizalmat és magabiztosságot ébresztenek alkalmazottjaikban saját márkájuk, küldetésük és céljaik iránt. Ideális esetben a marketing aztán ezt az üzenetet továbbítja a cég célközönségének. A marketing azonban manapság egyszerre számos csatornán és többféle formátumban zajlik, és sok márkának nehezére esik olyan üzeneteket megfogalmaznia, amelyet az összes ilyen csatornán képesek lennének terjeszteni. Ez a helyzet szedett-vetett marketinget, egymással össze nem függő...

első webshop eladás
2022-04-28

Így add el első termékedet webáruházadban

Ha épp most készült el online üzleted, akkor minden bizonnyal készen állsz az értékesítésre – a kérdés csak az, hogy mi legyen az első lépés…

google index
2022-04-21

A Google talán sosem indexel egyes felfedezett oldalakat

A Google szerint a Search Console lefedettségi jelentésében megjelenő „Felfedezve – Jelenleg nincs indexelve” állapot talán soha nem tűnik majd el, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy webhely összes oldala valaha is indexelésre kerülne.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!