Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

A Facebook hirdetésekről kezdőknek 2. rész: az elérhető hirdetésformátumokról

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

Ha még csak ismerkedsz a Facebook hirdetések rendszerével, ez a cikk segítségedre lesz az eligazodásban! Ismerd meg, milyen hirdetésformátumok érhetőek el a Facebook-on, és találd meg a Te célközönséged számára tökéleteset!

1. Videóhirdetések

A videók a legnépszerűbb tartalmak az interneten, így hát a legnépszerűbb közösségi platformról sem hiányozhat a videóhirdetés funkció. A videóhirdetések képesek megállítani a hírfolyamukat folyamatosan görgető felhasználókat, de hogy meg is tartják-e a figyelmüket, az már rajtad múlik.

 

Ismerkedj meg a videóhirdetésekre vonatkozó tanácsokkal és szabályokkal: https://www.facebook.com/business/ads-guide/video-views/

 

2. Képes hirdetések

Mint vizuális médiaelemek, a képek is nagyon hatékony hirdetési kellékeknek bizonyulhatnak. Valószínűleg ezekből látsz majd a legtöbbet a Facebookon, ennek pedig jó oka van. Nem csak figyelemfelkeltők lehetnek, de viszonylag egyszerű is elkészíteni őket (legalább is valamivel egyszerűbb, mint egy videót). Persze fontos, hogy a kép kapcsolódjon a hirdetés témájához.

 

További tudnivalók a képes hirdetésekről: https://www.facebook.com/business/ads-guide/image

 

3. Galériahirdetés

Ezek a galéria- vagy többtermékes hirdetések segítenek egy hirdetésben akár több képet és videót is bemutatni. A felhasználók jobbra-balra görgethetik őket, és tovább kattinthatnak vagy koppinthatnak arra a termékre, ami érdekli őket. Persze szinte bármilyen tartalom elhelyezhető ezekben – blogbejegyzések, képek, stb.

 

Ismerkedj meg velük itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-carousel-ads

 

4. Elérési hirdetések

Az elérési hirdetések célja a helyi cégek ismertségének fellendítése. Csak azok a cégek vehetik hasznát, amelyek konkrét fizikai címmel rendelkeznek, ahová ügyfeleiket várják. Beállíthatsz például olyan hirdetéseket, amelyek mondjuk csak 10 kilométeres körzetben jelennek meg a felhasználóknak. Ez remek lehet egy olyan esemény néhány nappal korábbi felvezetésére, amire kifejezetten helyi vendégeket vársz.

 

Célozd meg ügyfeleidet itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-reach-ads

 

5. Ajánlathirdetések

Az ajánlathirdetések olyan reklámok, amiken keresztül egy márka egy különleges ajánlatot helyezhet a felhasználók elé, amire aztán azok közvetlenül a Facebookon belül lecsaphatnak. Ez kényelmesebbé teszi a felhasználók dolgát, ami fontos szempont az értékesítések gyarapításához.

 

Az ajánlathirdetések nem csak kényelmesek a felhasználó számára, hanem minden olyan információt is tartalmazhatnak, amikre szüksége lehet a döntéshez, mint például az ajánlat élettartama, hogy hányan használták már ki, és az ajánlat pontos értéke.

 

Tudj meg többet az ajánlathirdetésekről itt: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-offer-claim?ref=ads_guide

 

6. Eseményhirdetések

Ahogy azt nevük alapján bizonyára már gyanítod, az eseményhirdetések különböző események népszerűsítését szolgálják. Az ilyen hirdetésekben elhelyezhető egy olyan CTA gomb, ami közvetlenül a jegyvásárlási felületre viszi a felhasználókat (természetesen akár a Facebookon kívülre is). Az eseményhirdetésekben feltüntethető többek között az esemény jellege, ára, dátuma, helyszíne, és hogy kik szervezik.

 

A célzási beállításoknál érdemes odafigyelni arra, hogy csak olyan felhasználóknak jelenítsd meg a hirdetést, akik érdeklődnének is utána – habár ez minden hirdetésnél így van a veszteségek elkerülése végett.

 

Tudnivalók az eseményhirdetésekről: https://www.facebook.com/business/help/860042077457803

 

7. Kiemelt bejegyzések

A kiemelt bejegyzések olyan organikus bejegyzések, amiket némi pénzért cserébe kiemeltek a platformon, hogy azok több felhasználóhoz juthassanak el. Ezek kialakíthatók közvetlenül a bejegyzésre kattintva, vagy – ami egy még jobb opció – a Hirdetéskezelő felületről, ahol sokkal több paramétert adhatsz meg hirdetésednek, mint a közvetlen kiemeléssel.

 

További tudnivalók: https://www.facebook.com/business/help/317083072148603

 

8. Újracélzási hirdetések

Az újracélzás lehetővé teszi, hogy hirdetéseidet korábban már azonosított személyeknek jelenítsd meg. Biztosan veled is megesett már, hogy egy hirdetéssel több helyen is találkoztál az interneten, függetlenül attól, hogy merre böngésztél éppen. Ez az újracélzás ereje, és a Facebookon is alkalmazhatod.

 

Összeállíthatsz egy listát olyan emberekből, akiknek szeretnéd megjeleníteni hirdetésedet (vagyis akiket újra meg szeretnél célozni velük). Ezek általában olyan emberek, akik korábban már érdeklődésüket fejezték ki márkád vagy termékeid iránt, például egy hírlevélre való feliratkozással.

 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

forgalomnövelő tippek
2021-09-23

4 profi módszer a webhelyforgalom fellendítésére

Amikor több látogatót szeretnél webhelyedre vonzani, és a hagyományos forgalomforrások nem teljesítenek úgy, ahogyan elvárnád tőlük, akkor ideje néhány profi taktikát bevetni a forgalom újbóli fellendítésére.

Közösségi média marketing
2021-09-16

6 alapvető tipp a sikeres közösségi média marketinghez

A marketing egy meglehetősen összetett dolog, így nem csoda, hogy sokan nem mernek belevágni saját vállalatuk számára. Azonban néhány alapvető jó tanáccsal és kellő kitartással felfegyverkezve te is sikerre viheted cégedet vagy vállalkozásodat.

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell
2021-09-14

Amit egy marketingesnek a Facebook ajánlásokról tudnia kell

A Facebookon megosztott vélemények óriási sikereket, vagy épp akkora bukást hozhatnak egy vállalat számára. Mivel a legtöbb embernek van Facebook fiókja, szinte bárki könnyedén hozzáférhet ezekhez a véleményekhez, amelyeket a korábbi ügyfelek fogalmaznak meg egy-egy cég Facebook oldalára, és természetesen bárki írhat is ilyen véleményt saját élményei alapján. Ezek a vélemények tehát rendkívüli lehetőséget nyújtanak cégednek, hogy megmutasd az embereknek, pontosan mit is kínálsz ügyfeleid számára. Amennyiben szeretnéd a legtöbbet kihozni belőlük, ez a cikk neked szól!

SEO-s tartalmak rangsorolása
2021-09-09

Mitől rangsorol igazán jól egy SEO-ra kiélezett tartalom?

A tartalmak a mai napig fontos szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen tartalom jól rangsorol majd, és releváns tartalmat is vonz webhelyedre. Sőt, az internetes tartalmak többségére soha nem érkezik forgalom a Google-ról.

Videómarketing stratégia kisvállalkozások számára útmutatóval
2021-09-07

Így állítsd össze kisvállalkozásod videómarketing-stratégiáját – Útmutató!

2021-ben komoly kihívás megragadni a közönség figyelmét, hiszen mindenki rohan valahová, és a legtöbbeknek vagy ideje, vagy kedve nincs hosszú cikkeket olvasgatni mobileszközén. A vásárlói igények változásához a marketingnek is igazodnia kell, és azok a cégek, amelyek nem képesek lépést tartani az új trendekkel, hamar feledésbe merülhetnek. A videómarketing egy remek eszköz a modern cégek arzenáljában, azonban sokan tartanak tőle, mert komplikált, körülményes stratégiának tartják. Az alábbiakban néhány ilyen tévhitet rombolunk le, és segítünk mindenkinek, aki szeretne egy hatékony videómarketing-stratégiát kialakítani cége számára!

Közösségi kampányok éttermeknek
2021-09-02

10 tipp a hatékony közösségi kampányokhoz éttermek számára

Az élet kezd visszatérni az éttermekbe, és így a tulajdonosok is kénytelenek újra elgondolkodni azon, hogy milyen módszerekkel tűnhetnek ki vendégeik számára a versenymezőnyből. Az éttermi marketing egyik leghasznosabb eszköze manapság a közösségi média, hiszen számos platform kínál jobbnál jobb marketingeszközöket az új és meglévő vendégek elérésére.

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!