Booking nem fizet, mit tegyek, ha a Booking nem fizet, melyik a jobb a booking vagy a saját weblap? direkt foglalás vagy booking

Booking helyett direkt foglalás?

A Booking nem fizette ki a szálláshelyeket, veszélyben a nyaralások – ezért jobb a direkt foglalás

Vida Noémi Szerző:
Vida Noémi
Több utazós csoportban napok óta téma, hogy valami nincsen rendben a Booking-os foglalásokkal, ma pedig az Index is lehozta a hírt, miszerint hatalmas dráma van a népszerű szállásfoglaló oldalnál, több nyaralás is veszélybe kerülhet miatta.
Booking helyett direkt foglalás?

Mi történik a Bookingnál?

A booking.com egy nagy forgalmú szállásfoglaló portál, amin nemcsak hazai, hanem külföldi szálláshelyek is nagy számban foglalhatóak. A hazai utazók körében is nagyon népszerű, ami talán egyszerű használhatóságának köszönhető. Most azonban a szállásadókat, és a szállás foglalókat is érintő zűrzavar lépett fel. Egyesek már rögtön a booking csődjének előjelét látják a dologban (ha emlékeztek még, anno a Bónusz Brigád bedőlése is hasonlóan kezdődött), mások viszont egyszerűen csak a nyaralásuk miatt aggódnak. De mi történik valójában? 


Gyakorlatilag az történt, hogy a booking rendszerkarbantartásra hivatkozva nem fizette ki a szállásadókat. A fizetés csúszásáról üzenetet is küldött: globálisan, június 24. óta nincsen utalás a booking részéről, miközben azt ígérték, hogy július 24. határidővel elindítják a kifizetést, azonban ez nem történt meg, sőt vannak olyan üzletfelek, akik már augusztus 4. napot látják határidőként szerepelni, és a tapasztalatok szerint akár 10 napot is igénybe vehet, még megérkezik a pénz. Számtalan kisebb szálláshely van emiatt nagyon rossz helyzetben. 
 

A Booking fennakadása mindenkit érinthet

A Booking fennakadása súlyosan érintheti, mint a szállásadókat, mint pedig a foglalókat, akik akár el is bukhatják a foglalásukat. Vannak olyan szállásadók, akik visszamondják a vendégeket, mert nem „hajlandóak ingyen dolgozni” miközben több százezres kifizetésüket várják. A The Sun lap információs szerint nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is okoz fennakadásokat a fizetési hiba, van olyan szállásadó, aki több mint 1 millió forintnyi összeg kifizetését várja hiába. A szállásadó is azt nyilatkozta, hogy lassan a foglalások visszamondására lesz utalva, ha nem érkezik meg a pénz záros határidőn belül. És mi a tanulság? Direkt kell szállást foglalni!
 

Hogyan kerülheted ki a bookingot szállásadóként?

A Booking hatalmasra növelte uradalmát az online szállásfoglalás piacán, így sok magyar szállásadó kényszerül arra, hogy ezen a felületen értékesítse szolgáltatását. A booking okozta veszteségeket, és magas közvetítői százalékokat csak egyféleképpen lehet kikerülni: direkt foglalással. Nem könnyű, de nem is lehetetlen kikerülni a bookingot egy jó összerakott marketing stratégiával. Sokan rögtön gondolhatnak itt arra, hogy milyen költséges a marketing, és kinek van erre pénze….de! A booking minden foglalás után bizonyos százalékot levon, nem igaz? Ezt a pénzt költhetnéd hatékony marketingre is: saját weboldalra, keresőmarketingre. Direkt foglalás esetében közvetlenül a szállásadóhoz áramlik a pénz, nincsen egy harmadik fél, aki beszedi, lecsíp belőle, és ha a rendszerét rendbe teszi, akkor talán oda is adja, ami jár. 

Szeretnéd kikerülni a bookingot? Szeretnél több direkt foglalást, ehhez egy hatékony marketing stratégiát a bookingnak fizetett közvetítői díj töredékéért? Hotelmarketingre szakosodott csapatunk már készíti is a legütősebb marketing stratégiát! Kérj segítséget tőlünk itt!  

 

Miért kerüld ki a bookingot szálláskeresőként?

Én imádok utazni, és sokszor foglaltam is a bookingon egészen addíg, még nem kezdtem el dolgozni itt. Mostanra maximum keresni szoktam szállásokat, és árakat összehasonlítani, de foglalást mindig a szálláshely hivatalos weboldalán ütöm nyélbe. Nemcsak azért, mert így sokkal könnyebb a kommunikáció, nem lép közbe harmadik fél nehezítő tényezőként, rugalmasabban lehet a szálloda alkalmazottaival kommunikálni, hanem mert így sokkal kedvezőbb ajánlatokat is csíphetek el. Hivatalosan a szálláshelyek nem hirdethetik olcsóbban a saját weboldalukon a szállást, mint a bookingon, de azért ezt a szabályt egy kis ügyeskedéssel ki lehet játszani. Találkoztam már kedvezményes 10%-os kuponokkal a weboldalon, és olyannal is, hogy ugyanazért az árért reggeli is volt. Tehát bár a feltüntetett ár megegyezett, mégis sokkal jobban jöttem ki direkt foglalással, és még a lemondás miatt sem kellett rettegnem. 

A vendégek is jobban szeretik a direkt foglalást. Tedd láthatóvá szálláshelyedet hatékony keresőmarketinggel! Eláruljuk, hogyan lehetséges!

Érdekel az ajánlat! 

Online marketing blog

Tudásunk naprakész, melyből ügyfeleink profitálnak

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt, több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.

Legyen a Tiéd a következő sikertörténetünk!
Jelentkezz auditunkra még ma!

Marketing Professzorok