7 tartalommarketing tipp 2019-re

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

Íme a 7 legizgalmasabb tartalommarketing tipp és trend 2019-re

Csonka Nikoletta

szerző:
Csonka Nikoletta

Unásig írhatjuk a tartalommarketing fontosságát - mégis sokan nélkülözik még mindig... De mi van azokkal, akik évek óta űzik, és valami újat is kipróbálnának? Nekik állítottunk össze 7 izgalmas ötletet, amivel felturbózhatják a tartalommarketinget!

A tartalom egy digitális stratégia talán legfontosabb alappillére, és tökéletesen illik a mai közösségi platformokkal behálózott, mindig online, mobilorientált világunkba. Azonban egy marketingesnek nincs egyszerű dolga. A technológia egyre kényelmesebbé teszi a böngészést, és az emberek egyszerűen képtelenek huzamosabb ideig egy dologra koncentrálni.

 

Szerencsére a tartalom egy tökéletes híd lehet márkád és közönséged között, ami segíthet felkelteni az emberek érdeklődését kínálatod iránt. Persze erre csak akkor van lehetőség, ha tartalmaidat arra használod, hogy egy őszinte, emberi kapcsolatot kiépíteni közönséged tagjaival, és nem csak arra, hogy profitot termelj vele.

 

Ebben segítenek a következő tartalommarketing-tippek, amelyek 2019-ben előtérbe kerülnek majd.

 

1. Szükséged lesz egy tartalomstratégiára

Ahhoz, hogy tartalmaidat párhuzamba állíthasd általános üzleti céljaiddal elengedhetetlen, hogy külön tervet készíts tartalommarketingedhez. A legjobb tartalmak nem csak hasznos értékeket kínálnak közönségednek, hanem abban is segítenek, hogy elérd azokat a bizonyos célokat. Ezt a két tényezőt óvatosan kell egyensúlyoznod, amiben egy tartalomstratégia rengeteget segíthet.

 

Az igazán felkészült marketingesek már a tavalyi év végén hozzákezdtek tervezetük elkészítéséhez, de még te sem vagy elkésve. Habár ez némi extra munkát igényel, hosszútávon meg fogod köszönni magadnak, hogy foglalkoztál vele.

 


2. Készíts eredeti, minőségi tartalmakat

Tartalmadnak eredetinek és relevánsnak kell lennie, amit csak egyféleképpen biztosíthatsz: ha magadnak készíted el azt. Nem muszáj konkrétan neked leülnöd a gép elé, és alkotni – felkérhetsz egy tartalomkészítőt, vagy egy ügynökséget is erre a célra.

 

Ami azonban nem fog működni 2019-ben, az az agyontárgyalt témák újrahasznosítása. Ha egy tartalom nem hoz semmi újat egy téma körül zajló beszélgetésbe, akkor csak időpazarlás az egész. Azzal, hogy szinte szóról szóra átveszel egy hírt egy másik blogról vagy hírportálról valójában semmilyen új értéket nem kínálsz.

 

A fogyasztók és a vállalati döntéshozók egyre hatékonyabban képesek kizárni a „klikkcsali” tartalmakat – nem ezekre van szükségük. Az emberek olyan tartalmakra vágynak, amelyek valami újat tanítanak nekik, megválaszolják kérdéseiket, vagy megoldást kínálnak egy problémájukra. Ilyen tartalmakkal nyerheted el az emberek bizalmát.

 

Ne pazarold az emberek idejét felesleges kerteléssel – add meg nekik azt, amire szükségük van, és segítőkészségedet tartalmaid (és ezzel együtt márkád) terjesztésével hálálják majd meg.

 

3. Dolgozz együtt mikroinfluencerekkel

Az influencer marketinget 2019-ben már senkinek nem kell bemutatni, viszont meglepő módon rengeteg marketinges és márka továbbra sem tudja, hogy mi fán terem.

 

A fő probléma az, hogy a legtöbbeket csak a számok győzik meg, pedig nem feltétlenül azok az influencerek a legideálisabbak márkád számára, akik a legtöbb követővel büszkélkedhetnek, pedig az úgynevezett mikroinfluencerek (átlagosan 100 ezer követő alatt), munkatársaid, ügyfeleid szintén sokat tehetnek márkádért. 

 

Egy másik komoly probléma, hogy sokan nagyon egyoldalúan közelítik meg az influencerekkel való együttműködést, és azt hiszik, hogy a legjobb taktika arra kérni ezeket a befolyásos személyeket, hogy csak a saját csatornáikon beszéljenek márkádról.

 

Ezzel szemben ha például egy népszerű blogger vendégbejegyzést ír márkád blogjára (és nem a sajátjára), akkor azzal kiváló minőségű, örökzöld tartalmat szerezhetsz, ami nem csak néhány napig segíti márkádat. A cél tehát nem csak az influencerek saját csatornáira, platformjaira támaszkodni.

 

Bármilyen influencerrel is dolgozol együtt, a célod az legyen, hogy egy tartós, őszinte kapcsolat alakuljon ki köztetek, ami nem csak számotokra hasznos, hanem közönségeiteknek is.

 

4. Optimalizálj hangos keresésre és irányításra

A hangalapú keresés hamarosan nem egy trendként lesz majd jelen, hanem a hétköznapok szerves részévé növi ki magát, ugyanis a különböző okoseszközök (telefonok és otthoni asszisztensek) egyre népszerűbbek a felhasználók köreiben. A hangalapú keresés sokban különbözik a hagyományos keresésektől, amit a tartalmak optimalizálása során is figyelembe kell venni.

 

Ahhoz, hogy egy tartalom optimalizálva legyen az ilyen keresésekre, rövid, tömör válaszokat kell kínálnia hasonlóan rövid kérdésekre. Ahogy ezek az eszközök egyre több otthonban jelennek meg, és ahogy egyre többen használják a hangalapú keresést, úgy egyre inkább konkrét kérdésekben, nem egyszerű kulcsszavakban kell gondolkodniuk a marketingeseknek.

 

5. Kísérletezz más formátumokkal is

Az elmúlt évek során egyre több tartalomtípus került bele a marketingesek tartalomstratégiájába, úgymint a videó, vagy éppen a podcastek. Ha 2019-ben egy szélesebb közönséget szeretnél elérni, akkor több formátummal is foglalkoznod kell tartalommarketingedben.

 

Természetesen nem minden tartalomtípus ideális minden márka számára, ezért is fontos nyomon követni az új tartalmak teljesítményét, és elhagyni azokat a formátumokat, amikkel szemmel láthatóan nem éri meg foglalkozni.

 

Például ha eddig főleg hosszabb tartalmakat írtál blogodra, akkor próbáld ki, hogy hogyan teljesítene néha egy-egy jóval rövidebb bejegyzés. Hasonlóképpen, ha eddig csak 2-3 perces videókat készítettél YouTube csatornádra, akkor ne félj kísérletezni hosszabb, akár 10-15 perces tartalmakkal.

 

Tartsd észben a korábban említett trendeket: tartalomstratégia, és eredeti tartalmak. E két szó lebegjen a szemeid előtt, amikor egy új tartalomtípust próbálsz ki. Ne vágj bele semmibe egy terv nélkül, és ne utánozz másokat, hiszen fontos, hogy bármit is csinálsz, az releváns legyen közönséged számára.

 

6. Foglalkozz a storytellinggel

A storytelling  művészete egy félreértett dolog. Habár mindenki képes előadni egy története, sok marketinges egyszerűen rosszul értelmezi a storytelling lényegét. A legtöbben azt hiszik, hogy a storytelling az önfényezés egy elegánsabb eszköze, pedig ez az elképzelés messze áll az igazságtól.

 

A storytelling lehetővé teszi egy márka számára, hogy igazán megismertesse magát a nagyvilággal – hogy megmutassa, mivel is foglalkozik, és hogy miért teszi ezt. A storytelling lényege bemutatni, hogy márkád milyen élményeket kínál termékein és szolgáltatásain keresztül.

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy történet nem szólhat magáról a márkáról. Egy nehézségeket, kihívásokat, akadályokat, és végül sikereket bemutató sztori segít, hogy a közönség egy sokkal közvetlenebb, emberibb kapcsolatba lépjen márkáddal.

 

7. Használd a rendelkezésedre álló adatokat

Fontos, hogy tartalommarketing stratégiádat valódi, félreértelmezhetetlen adatokra alapozd meg. Csak így kerülheted el, hogy erőforrásaidat olyan csatornákra pazarold el, amik nem hasznosak márkád számára. Például felesleges minden közösségi platformon jelen lenned, hiszen nem minden ilyen hálózat ideális minden cégtípusnak.

Foglalkozz inkább azzal, hogy a lehető legkiválóbb szolgáltatást nyújtsd ügyfeleidnek. Ehhez persze szükséged lesz azokra a bizonyos adatokra, amik segítenek eldönteni, hogy mi működik, és mi nem. Ha ezekre az adatokra és ügyfeleid igényeire alapozod stratégiádat, akkor több időd marad kipróbálni azokat az újdonságokat, amikről mindenki áradozik.
 


Értesülj elsőkézből legfrisseb híreinkről

Ha szeretnél még többet olvasni a témában,
iratkozz fel hogy azonnal értesülj legújabb cikkeinkről!

Ha hasznosnak találtad cikkemet, oszd meg ismerőseiddel is!


Még több cikk a témában

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat
2021-03-22

Marketingest keresünk - marketinges állásajánlat

Milyen hülye megfogalmazás már ez, hogy marketingest keresünk… Kit kerestek igazából? Miért nem írjátok le pontosan? Mutatom...  

SEO trendek az ünnepekre
2022-09-22

5 e-kereskedelmi SEO trend az ünnepekre

Habár épp, hogy véget ért a nyár, sokan már most az év végi ünnepi szezonra igyekeznek felkészíteni marketingstratégiájukat. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás természetesen idén is nélkülözhetetlen lesz az olyan márkák számára, amelyek szeretnék láthatóbbá tenni magukat az ünnepi vásárlók előtt.

A legfontosabb marketing stratégia: helyi egészségügyi SEO
2022-09-20

A helyi egészségügyi SEO alapjai

A helyi egészségügyi SEO az az orvosok, klinikák és kórházak egyik legfontosabb marketingstratégiája, amivel ezek a szolgáltatók láthatóbbá tehetik magukat a közelben kereső felhasználók, vagyis lehetséges pácienseik számára.  

helyi seo tippek
2022-09-15

A helyi SEO 5 alapfeltétele

A helyi SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás segítségével a közeledben keresgélő felhasználóknak népszerűsítheted vállalatodat. A helyi SEO-val általában a Google felületét szokás megcélozni, de más keresőmotorokra is lehet helyileg optimalizálni. A keresőoptimalizálás e formája az online marketing egyik leghatékonyabb ágazata, amivel elérheted, hogy tartalmaid a kívánt keresésekre jelenjenek meg ideális ügyfeleid számára.

Plasztikai sebészeti webdesign elvek: Ezekre figyelj!
2022-09-13

3 alapvető webdesign elv plasztikai sebészeknek

Ha van egy színvonalas plasztikai sebészeted, akkor azt manapság csupán fél sikerként könyvelheted el. Az internet modern világában ezt a színvonalat webhelyednek is tükröznie kell, ráadásul nem csak megjelenésében, hanem működésében is. Hiába vagy tele plasztikai sikertörténetekkel, ha nem használod fel ezeket sebészeted webhelyén. Egy ilyen profinak, mint neked hasonlóan profi online jelenlétre is szüksége lesz, aminek a központja minden esetben egy jól kialakított, modern webhely. Akár egy új webhelyet szeretnél létrehozni sebészeted számára, akár a meglévőt tervezed felújítani, az alábbi elveket már az első lépéstől kezdve szem előtt kell tartanod.  

Fogászati Facebook hirdetések: Tippek a sikerért!
2022-09-06

Így szerezz több fogászati pácienst a Facebook hirdetésekkel

A Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja, amelyet a legtöbb magyar felhasználó is napi szinten meglátogat. Ennek köszönhetően a Facebook egy remek páciensforrás lehet bármely fogászat számára, amiben sokat segíthetnek a platform fizetett hirdetései. Ezek a reklámok hívásra ösztönözhetik az érdeklődőket, akik rögtön az alkalmazásból tárcsázhatják rendelődet (vagy eljuthatnak egy olyan oldalra, ahol megtalálják telefonszámodat). Fogászati marketingesként jól tudod, hogy mennyire értékes csatornát is jelentenek ezek a hívások egy praxis számára, hiszen sokkal kedvezőbb arányban konvertálnak, mint a webes érdeklődők. Az alábbi fogászati Facebook marketing tippek segítenek a legtöbbet kihozni hirdetéseidből.  

15 év, közel 500 sikeres tanácsadási projekt,
több, mint 100 vállalkozás komplett online marketingje.
Legyen a Tied a következő sikertörténetünk!

Jelentkezz auditunkra még ma!