Online marketing cikkek

Online marketing cikkek

Újdonságok, hírek, esettanulmányok


Oszd meg!   

Twitter marketing a gyakorlatban, Twitter stratégia

Amit egy marketingesnek tudnia kell a Twitterről

2018-08-16 Cikkek Czifra Zsófia - marketing tanácsadó

A Twitter több szempontból is ideális marketingplatformnak számít. Nem elég, hogy több mint 300 millió aktív felhasználóval rendelkezik, ezen felhasználók jó részét a fiatalabb korosztályok teszik ki, akik a jelen és a jövő fogyasztóbázisát képviselik. A platform végtelenül egyszerűvé teszi a regisztrációt magánszemélyek és márkák számára is. Hogy mennyire hatékonyan alkalmazod majd a Twitter által kínált eszközöket márkád profiljának népszerűsítésére már egészen más kérdés. Ha nem csak csatlakozni szeretnél a versenyhez, de fel is szeretnél zárkózni a mezőnyhöz, és ki is tervezel tűnni abból, akkor egy hatékony Twitter stratégiára lesz szükséged.

Tovább

Influencer marketing 2018

Amit egy marketingesnek 2018-ban az influencer marketingről tudnia kell

2018-08-16 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

Az olykor befolyásmarketing néven is emlegetett influencer marketing az elmúlt évek egyik legnépszerűbb marketingtrendjévé nőtte ki magát, és egyre több márka csatlakozik az online hírességeken keresztül hirdetők táborához.   A marketing ezen ágazata azonban egy kétélű fegyver, és nem óvatlan egy márka botlott már el a saját lábában önhibából, vagy egy influencer figyelmetlenségének köszönhetően. A következőkben igyekszünk egy olyan útmutatót prezentálni, amely néhány konkrét példán keresztül mutatja be ezeket a szerencsétlen eseteket, hogy mások hibáiból tanulva elkerülhesd ezeket marketingstratégiád tervezése és kivitelezése alatt.

Tovább


Google Search Console béta: ezeket az újításokat adja nekünk az új verzió

Ismerd meg a Google Search Console béta verzióját!

2018-08-14 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

Webmesterként bizonyára hallottál már a Google Search Console nevet viselő ingyenes eszközéről. A valaha Webmaster Tools néven futó online felület 2015 májusa óta még fontosabb szerepet kapott a webhelytulajdonosok munkakörében, hiszen egy átfogó képet mutat arról, hogy a felhasználók hogyan jutnak el a felületen kezelt webhelyekre a Google-on keresztül. A Search Console egy (vagy több) webhely organikus működésének központja – így ha valódi eredményeket szeretnél elérni a Google-ben, a keresőoptimalizálás elvégzéséhez elengedhetetlen ez az eszköz!

Tovább


Twitter marketing - Twitter cégeknek lépésről lépésre

Twitter marketing kisokos - Kerülj a felhasználók szemei elé!

2018-08-13 Cikkek Czifra Zsófia - marketing tanácsadó

Sokan nem is gondolnák, de a Twitter egy hihetetlenül hatékony marketingcsatornaként is használható. Temérdek felhasználója miatt egyáltalán nem nehéz biztosítani, hogy üzeneteid sok kíváncsi szempár hírfolyamán megjelenjenek… vagy mégis?

Tovább


Mobile-first index a Google-től: mi ez, mit jelent és hogyan készülhetsz fel rá?

Felkészülés a Mobile-first Index-re: Te is megkaptad már az értesítőd?

2018-08-12 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

"Mobile-first indexing enabled for your site." Ismerős a mondat? Weboldal tulajdonosok ezrei kapták meg az értesítőt a mobile-first index bevezetéséről, és ez még csak a kezdet... Tudd meg Te is, hogyan érdemes felkészülni, felkészíteni honlapod erre a nem kis változásra!

Tovább

2018. augusztus 1.: újabb átfogó, alapalgoritmust érintő frissítés érkezett a Google-től

Hivatalos! Augusztus 1-én ismét „átfogó” központi algoritmusfrissítés...

2018-08-10 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

A Google augusztus 1-én, szerdán jelentette be a hivatalos Twitterfiókján, hogy a hét során bevezetésre került egy „átfogó központi algoritmusfrissítés”. Ez megerősítette a keresőközösség gyanúját, akik észrevehető változásokat véltek felfedezni a rangsorolásban, és ennek köszönhetően a webhelyforgalmak alakulásában is.

TovábbPinterest marketing kezdőknek

Így lesz a Pinterest marketing stratégiád új királya

2018-08-07 Cikkek Czifra Zsófia - marketing tanácsadó

Senkit sem hibáztatnánk, aki a Pinterestet egy egyszerű, tartalommegosztó közösségi hálózatnak nézi, hiszen külső szemmel valóban az is. Azonban az egyre népszerűbbé váló platformon a tartalmak sokkal értékesebbek, mint például a Facebookon, ráadásul az emberek itt szívesebben is foglalkoznak velük, hiszen az egész platform a megosztott tartalmak köré épül.  

Tovább

Excel tippek és trükkök az irodai élet könnyebbé tételéhez

Spórolj időt az Excel segítségével! Mutatjuk a legalapvetőbb trükköket

2018-07-30 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

Ahogy szinte minden irodai munkánál, az online marketingnél is rendkívül fontos, hogy minden pontosan dokumentálva, rendezetten várjon vissza. Ha sikerül egy olyan dokumentációs rendszert kialakítanod – akár feladataidra, akár elemzéseidre – amely átláthatóan és gyorsan mutatja meg, amire kíváncsi vagy, azzal akár több munkaórát is megspórolhatsz nap, mint nap!

Tovább


Pinterest marketing 5 lépésben

Pinekkel a sikerért - 5 lépéses Pinterest marketing útmutató

2018-07-30 Cikkek Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

A Pinterest már nem csak az életmód bloggerek és a házi szakácsok játszótere. Egy Pinterest marketing stratégia beiktatásával nem csak több értékesítésre, hanem fokozottabb márkatudatosságra is számíthatsz. A Pinterest állítása szerint, az emberek 50%-a döntött a vásárlás mellett, miután kiemelt pint látott valahol a platformon, és 67%-uk állította, hogy a hálózaton ismerkedett meg egy új márkával vagy termékkel.   Éppen ezért, online marketing stragiádban érdemes már ezzel a felülettel is foglalkoznod! Ne feledd azonban, hogy mint minden eszköz – úgy a Pinterest is csak egy átfogó stratégia részeként működhet – amelyet ha szeretnéd, kialakítunk Neked. Erről további részleteket ITT olvashatsz!  

Tovább1/6 > >>

Tanulmányainkat, cikkeinket heti rendszerességgel elküldjük neked amennyiben feliratkozol hírlevelünkre!